39555

Τα παιδιά πρέπει να συνειδητοποιήσουν από μικρή ηλικία τι σημαίνει ανακύκλωση και ποιες είναι οι θετικές επιπτώσεις για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία διαδραματίζουν οι γονείς, που μέσα από την καθημερινότητα οφείλουν να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά τους από μικρά και να τους εξηγήσουν την αξία και τον ρόλο της ανακύκλωσης.

Οι γονείς αποτελούν πρότυπο συμπεριφοράς για τα παιδιά τους και παρέχοντας γνώσεις και μορφωτικές εμπειρίες, διαμορφώνουν τις προσωπικές στάσεις των παιδιών τους, που με τη σειρά τους αναπτύσσουν απόψεις και αξίες υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

«Το σπίτι μας είναι το περιβάλλον μας!» Τα παιδιά μπορούν να αντιληφθούν την ανακύκλωση ως ένα μαγικό κόσμο, που θέλουν να εξευρενήσουν και να συμμετάσχουν στην πιο χρήσιμη εκστρατεία, μέσα από παιχνίδια, βιβλία, κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, ενημερωτικά video & ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον.

Οι γονείς, μέσα από ποικίλους τρόπους και κατέχοντας την απαραίτητη γνώση και παιδεία, μπορούν να λύνουν τις εύλογες απορίες που γεννιούνται στα παιδιά τους για την ανακύκλωση, όπως «ποια αντικείμενα ρίχνουμε σε έναν μπλε κάδο ανακύκλωσης, ποιο χαρτί ανακυκλώνουμε, μπορούν να ανακυκλωθούν οι ζωγραφιές μας;»

Η ECORAP Α.Ε. των αδερφών Ραψωματιώτη, με έδρα το Μπολάτι Κορινθίας, μέσα από το facebook, τις ενημερωτικές εκστρατείες, τα δελτία τύπου, προτείνει λύσεις και παρέχει συμβουλές στους γονείς, για το πώς να μάθουν στα παιδιά τους από μικρή ηλικία την έννοια της ανακύκλωσης.

Αναστασία Σκαρμούτσου
Rap Media
Executive Assistant

shares