Δεν είναι η πρώτη ούτε η δεύτερη αλλά η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που η απαισιοδοξία διακατέχει τους Έλληνες επιχειρηματίες σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την Imternational Business Report (IBR) της Grant Thornton

Όπως αναφέρει το fpress.gr, η Ελλάδα με ποσοστό -28% στο δεύτερο τρίμηνο αποτελεί τον πρωταθλητή απαισιοδοξίας παγκοσμίως, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας.

Το ποσοστό αισιοδοξίας στο 2ο τρίμηνο του 2018 υποχώρησε σημαντικά με τους επιχειρηματίες να αναφέρουν ως βασικούς λόγους την οικονομική αβεβαιότητα (84%), το ρυθμιστικό περιβάλλον και τη γραφειοκρατία (66%) και την έλλειψη χρηματοδότησης (40%).

Τονίζεται πως οι Έλληνες εμφανίζονται πιο απαισιόδοξοι ακόμα και από τους Βρετανούς που αντιμετωπίζουν την αβεβαιότητα του Brexit.

Για το ερχόμενο 12μηνο το 72% ων επιχειρηματιών δηλώνει πως θέτει ως στόχο τη βελτίωση των πωλήσεων, το 56% την αύξηση ων επενδύσεων, το 38% τις επιπλέον επενδύσεις στο marketing και το 28% την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

 

 

 

 

shares