BOUDOURIS

Tα πρώτα ονόματα των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα», στην Κορινθία και στη Μεσσηνία για τις περιφερειακές εκλογές, ανακοίνωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Οδυσσέας Βουδούρης,στο ξενοδοχείο Εφύρα. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου για την περιφερειακή ενότητα Κορινθίας τίθεται ο Φάνης Κουρεμπές.

ΚΟΡΙΝΘΙΑ

1. Βάννα Βουρβουτσιώτου, ιατρός. Ζει στην Αρχαία Κόρινθο.Διατηρεί Ιατρείο στην Κόρινθο και ενεργοποιείται σε δομές αλληλεγγύης του Νομού.
2. Ειρήνη Κατσιμπρή, ιστορικός και πτυχιούχος Αγγλικής φιλολογίας. Συμμετείχε στην κατάληψη του Πολυτεχνείου το 1973.
3. Νίκος Κουρτζής, ιατρός χειρούργος-ορθοπεδικός, διδάκτωρ του πανεπιστημίου Πατρών. Διετέλεσε Νομαρχιακός σύμβουλος 2002-2006 και δήμαρχος Ευρωστίνης 2007-2010.
4. Περικλής Μενούνος, δασολόγος, αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου από το 2009 έως το 2012 και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου από 2013 ως σήμερα. Μέλος του συλλόγου προστασίας του δάσους «Κυλλήνειος Αδωνης».
5. Μαρίνα Πιέρρου, δικηγόρος. Ασκεί τη δικηγορία στη Νεμέα. Δραστηριοποιείται στην υποστήριξη πολιτών των οποίων η κατοικία κινδυνεύει από πλειστηριασμούς.
6. Μαίρη Ρίσκα, συνταξιούχος, με έντονη συνδικαλιστική δράση στον ιδιωτικό τομέα, μέλος της διοίκησης του ΕΚΑ και της ΓΣΕΕ.
7. Θοδωρής Τσιάνος, με σπουδές οικονομικών. Πρόεδρος στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας 2007-2012. Το 2013 μαζί με άλλους αγρότες της Νεμέας ίδρυσε τον Αγροτικό Σύλλογο Νεμέας.
8. Βλάσης Τσιόγκας, αγρότης, γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Κορινθίας, αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κλημεντίου-Πασίου και μέλος του πανελλαδικού συντονιστικού της πρωτοβουλίας αγροτών.
9. Γιώργος Τσόγκας, δικηγόρος. Διετέλεσε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων και Αντιδήμαρχος. Υποψήφιος Περιφερειάρχης το 2010 και στη συνέχεια υποψήφιος βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.
10. Γιώργος Ψυχογιός, δικηγόρος, μετέχει σε ομάδες νομικής αλληλεγγύης κατά των «χαρατσιών», την ακύρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των κρατουμένων. Μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Εν ενεργεία ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ

1. Γιάννης Ασημακόπουλος, πρώην διευθυντής του καταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας Kορώνης και της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Μεσσηνίας. Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Αναπτυξιακής Επιχείρησης Καλαμάτας.
2. Κώστας Γαλιώτος, εργαζόμενος στο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου, αντιπρόεδρος των εργαζομένων και πρώην δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Άρι. Εκπρόσωπος των υπαλλήλων του ΤΕΙ στην ΑΔΕΔΥ.
3. Στάθης Γεωργακίλας, μαθηματικός, 20 χρόνια διευθυντής στο Γυμνάσιο του Κάμπου Αβίας και αντιπρόεδρος της Α΄ΕΛΜΕ Μεσσηνίας. Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου «Πανθουριακός».
4. Γιάννης Γκόνης, εκπαιδευτικός. Συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα και στα κινήματα νεολαίας. Για πολλά χρόνια ήταν πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νέας Σμύρνης. Δημοτικός σύμβουλος Νέας Σμύρνης από το 1998-2004.
5. Τίνα Ζούπα, κλινική ψυχολόγος. Σπούδασε και εργάστηκε στην Γαλλία ως το 2009. Το 2012 επέστρεψε στην Καλαμάτα, όπου εργάζεται και δραστηριοποιείται ως εξωτερική συνεργάτις σε προγράμματα υποστήριξης ευπαθών ομάδων.
6. Γιώτα Κοζομπόλη δικηγόρος, πρώην μέλος της Διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.
7. Ανδρέας Μανέτας γεωπόνος, για 28 χρόνια εργαζόμενος στον ΕΛΓΑ . Τα τελευταία 2 χρόνια ήταν διευθυντής του υποκαταστήματος στην Τρίπολη και πρόεδρος για 8 χρόνια του Συλλόγου εργαζομένων.
8. Παναγιώτης Μουλάς, συνδικαλιστής στο σωματείο εργαζομένων της καπνοβιομηχανίας «Καρέλια». Από το 2006 μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας και μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης.
9. Βασίλης Ρούβαλης, φιλόλογος , μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, της Εταιρείας Συγγραφέων και του Κύκλου Ποιητών. Συνεργάτης πολλών εφημερίδων και περιοδικών, της τηλεόρασης και του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Έχει εκδώσει ποιήματα και πεζογραφήματα και είναι εκδότης του περιοδικού «poema».
10. Στέλλα Καρλάφτη-Σωφρονά , φιλόλογος με μεταπτυχιακές σπουδές στην ηθική φιλοσοφία. Δραστηριοποιείται στο συνδικαλιστικό κίνημα των καθηγητών και σε επιστημονικούς φορείς.
11. Βασίλης Φλώρος, πολιτικός επιστήμονας με σπουδές στο θέατρο και στο θεατρικό παιχνίδι, με έντονη δραστηριοποίηση σε πολιτιστικούς φορείς της Μεσσηνίας. Εργάζεται ως ηθοποιός και σκηνοθέτης.

shares