177168

Δεσμεύεται ο Αντώνης Σαμαράς στην επιστολή που υπογράφει ο πρωθυπουργός προς την Κρ.Λαγκάρντ, την Κομισιόν, το Eurogroup και την ΕΚΤ, που περιλαμβάνεται στην έκθεση του ΔΝΤ,ότι θα λάβει νέα μέτρα εφόσον χρειαστεί,παρά τις συνεχείς διαψεύσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα ληφθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα.
Η επιστολή μεταξύ άλλων  συμφωνα με την real.gr, αναφέρει : «Πιστεύουμε ότι οι πολιτικές που ορίζονται από το συνημμένο MEFP (Μνημόνιο) είναι επαρκείς για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε οποιαδήποτε μέτρα που μπορεί να αποδειχθούν αναγκαία για τον σκοπό αυτό, καθώς οι συνθήκες αλλάζουν. Θα προβούμε σε διαβουλεύσεις με το Ταμείο (σ.σ. το ΔΝΤ) για την υιοθέτηση οποιωνδήποτε σχετικών δράσεων ενόψει των επικαιροποιήσεων των πολιτικών που περιέχονται στο Μνημόνιο, και σε συμφωνία με τις πολιτικές που προβλέπει το Ταμείο σε τέτοιες διαβουλεύσεις».

1q

2q

«Ο κ. Σαμαράς αντί να «σκίζει» τα μνημόνια, ετοιμάζεται να υπογράψει νέα» αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Επικαλούμενος σημερινή αποκάλυψη της εφημερίδας «Αυγή» που αναφέρεται σε επιστολή του κ. Σαμαρά προς το ΔΝΤ με την οποία δεσμεύεται ότι η κυβέρνηση θα λάβει και νέα μέτρα, αν χρειαστεί, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «σε αυτό που παραμένει σταθερή η κυβέρνηση, ανεξαρτήτως αλλαγών σε πρόσωπα και σχήματα, είναι η λήψη κάθε φορά νέων πρόσθετων μέτρων στο πλαίσιο των επικαιροποιήσεων των μνημονίων».

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, τα προεκλογικά λόγια περί του αντιθέτου και οι χθεσινοί ισχυρισμοί στο νέο υπουργικό συμβούλιο ήταν για επικοινωνιακή κατανάλωση, καθώς διαψεύστηκαν από την έκθεση του ΔΝΤ, η οποία προβλέπει δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό έως το 2017 και κάλυψή του από νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, παράλληλα με την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων.

Στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος που κατηγόρησε την Κουμουνδούρου για «εκστρατεία παραπληροφόρησης». «Μια ημέρα μετά τις σαφείς δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, αλλά και μετά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί την εκστρατεία παραπληροφόρησης και διασποράς ψευδών ειδήσεων» σημείωσε η Σοφία Βούλτεψη.

«Δυστυχώς, όμως, για τους ενορχηστρωτές του ψεύδους, η σημερινή «αποκάλυψη» της «Αυγής» φέρει ημερομηνία «15 Απριλίου 2014» και αφορά ακριβώς στην απόφαση για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος και συνέχισε: «Ο λαός γνωρίζει πως η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στον στόχο της, που δεν είναι άλλος από την τελική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια».

shares