perigiali2

Συνεχίζονται οι επιτυχίες για το Θέατρο Περιγιαλίου.

Από τον Ακριτικό Έβρο, στην Λεβεντομάνα Κρήτη.
Από την Ορεστιάδα, στην Ιεράπετρα.
Η παράσταση της θεατρικής ομάδας επιλέχτηκε να συμμετέχει και στο 4ο Πανελλήνιο φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου Ιεράπετρας, στις 22 Οκτωβρίου 2014.

perig
Η Αυγουστιάτικη θεατρική διαδρομή της κεντρικής μας σκηνής με το θεατρικό έργο »ΚΟΜΕΝΤΙΑ»η (πάλη χωρικών και Βασιλιά),ξεκινάει από το Δίστομο,συμμετέχοντας στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου παίζοντας την Δευτέρα 25 Αυγούστου.Από εκεί συνεχίζει για την Ακριτική Ορεστιάδα,που κι εκεί συμμετέχει στο 15ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου,και παίζει την Τετάρτη 27 Αυγούστου.

»ΚΟΜΕΝΤΙΑ»η (πάλη χωρικών και Βασιλιά)
Συγγραφέας:Γιώργος Σκούρτης
Μουσική: Σταύρου Ξαρχάκου
Σκηνοθεσία-Σκηνογραφία-Φωτισμοί:Αλέκος Ξανθάκης
Χορογραφία:Ελενα Μιχαηλίδου
Μουσική-Ενορχήστρωση-Μουσική διδασκαλία:Τάκης Τζεβελέκος
Ενδυματολογία:Πολυξένη Ορκοπούλου- Ελενα Μιχαηλίδη-Αδαμαντία Κουμπάρου
Κατασκευή κοστουμιών:Ελένη Ορκοπούλου
Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Σάιμον Πρίτ Σίνγκ-Αντα Παπαχρήστου-Βασιλική Μπερτσιά
Ευαγγελία Βλάχου-Γωγώ Ξανθάκη-Μάκης Λάϊος-Ειρήνη Λάϊου-Πολυξένη Ορκοπούλου
Νατάσσα Γεωργίου-Ρένα Λάϊου-Βενετία Μπαλάφα-Ηλίας Λέκκας-Παναγιώτης Σταθακόπουλος
Τάκης Τζεβελέκος-Μπάμπης Ορκόπουλος-Αλέκος Ξανθάκης-Χρήστος Αγγουράκης-Μπάμπης Τσόγκας
Χειρισμός Φώτων: Γιάννης Καντούνης – Χειρισμός Μουσικής:Σελάν Πρίτ Σίνγκ
Παράσταση πλαισιωμένη από δέκα οχτώ ηθοποιούς που τραγουδάνε, χορεύουνε,παίζουν. Βασιλιάδες,αυλικοί, χορικοί, παίζουν ένα παιγνίδι γεμάτο παγίδες,ίντριγκες.Εξυπνα κόλπα πρός αποφυγής των με επίκεντρο τον λαϊκό ήρωα,σύμβολο ανυπακοής,αντίστασης,αφύπνησης και αυταπάρνησης.Και όλα αυτά δοσμένα μέσα από ένα παιχνίδι,όχι και τόσο αθώο μέχρι το τέλος που επέρχεται η αυτοθυσία του ήρωα μας στο δάσος των παλιών νεκρών,που έχει κι αυτό τον δικό του καταλυτικό επίλογο λυτρώνοντας τους ήρωες μας.
Μιά παράσταση πλούσια γεμάτη ζωή κέφι χιούμορ ρυθμό που δεν αφήνει αδιάφορο κανέναν θεατή με τις γρήγορες εναλλαγές της και τις πολλές εκπλήξεις.
Ευχαριστούμε για την παραχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων του θεατρικού έργου και της μουσικής από τον Γιώργο Σκούρτη και τον Σταύρο Ξαρχάκο.
perigiali1

Η κριτική επιτροπή του 4ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου «Δίστομο 2014».
Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας παρουσιάζουμε την κριτική επιτροπή του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που θα λάβει χώρα στο Δίστομο από 21 έως 28 Αυγούστου 2014.
Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι :
1. Βασίλης Κατσικονούρης – Συγγραφέας
2. Άννα Μαυρολέων – Διδάκτωρ Θεατρολογίας (Θεατρολόγος)
3. Κώστας Καστανάς – Ηθοποιός, Σκηνοθέτης
4. Βασίλης Κολοβός – Ηθοποιός
5. Λιάνα Καραβασίλη – Μουσικός
Η Κριτική Επιτροπή του 15ου…
LOGO 15o
Οριστικοποιήθηκε η Κριτική Επιτροπή του 15ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας
– Έως τις 4 Ιουλίου η προθεσμία για τις αιτήσεις συμμετοχής –
Ανανεωμένη και εννεαμελής θα είναι φέτος η Κριτική Επιτροπή του 15ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διοργανώνεται από τις 24 έως 31 Αυγούστου 2014 στη Νέα Ορεστιάδα Έβρου. Με εννέα αξιόλογους, έμπειρους και καταξιωμένους καλλιτέχνες, διασφαλίζεται για μία ακόμη χρονιά η σοβαρή και έγκυρη αξιολόγηση των Ερασιτεχνικών Θιάσων που θα λάβουν μέρος στην τελική φάση του διαγωνιστικού μέρους, με απόλυτο σεβασμό στην κατάθεση ψυχής των Ερασιτεχνών όλης της χώρας.
Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας γιορτάζει φέτος τα 15 χρόνια του και ο διοργανωτής Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ τα 25 χρόνια ζωής. Αυτήν την επετειακή χρονιά, η μεγαλύτερη Γιορτή Ερασιτεχνικού Θεάτρου της χώρας λαμβάνει ακόμη πιο εορταστική διάσταση, με δράσεις και εκπλήξεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας του Φεστιβάλ.
Η Κριτική Επιτροπή (αλφαβητικά)
Γιάννης Βογιατζής (ηθοποιός), Αντώνης Θεοδωρακόπουλος (ηθοποιός), Εύα Καμινάρη (ηθοποιός), Ντίνα Κώνστα (ηθοποιός), Γιάννης Μαργαρώνης (χορογράφος), Νεφέλη Ορφανού (ηθοποιός), Θανάσης Παπαγεωργίου (σκηνοθέτης, ηθοποιός), Μίρκα Παπακωνσταντίνου (ηθοποιός), Σπύρος Φωκάς (ηθοποιός).
Παρουσιαστής του Φεστιβάλ θα είναι και φέτος ο Αλέξης Κωστάλας.
Υπενθυμίζεται ότι το Φεστιβάλ είναι διαγωνιστικό και απευθύνεται σε ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα από όλη την Ελλάδα (θεατρικές ομάδες ενηλίκων από δήμους, συλλόγους, πανεπιστήμια και κάθε πολιτιστικό φορέα της χώρας), για όλα τα είδη θεάτρου εκτός αρχαίου δράματος και παιδικού θεάτρου. Για την τελική φάση του διαγωνιστικού μέρους επιλέγονται έξι θεατρικά σχήματα από όλη την Ελλάδα και έξι αναπληρωματικά.