p.txt22Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014, εσπερίδα με θέμα:
«Συμπόσιο ελιάς και ελαιολάδου» στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Νεμέας.
Συντονιστές της όλης εκδήλωσης, που υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Νεμέας, ο Νεμεάτης, καταγωγή από το Λεόντιο, κ. Δημήτριος Ταραντίλης Επιτ.Δ/ντης Γενικού Χημείου του Κράτους και
ο κ. Νικόλαος Κατσαρός π.Πρόεδρος ΕΦΕΤ, Επιστ. Συν. ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Καλαντζής Κων/νος και ο Κορίνθιος βουλευτής κ. Χρήστος Δήμας.
Κατά το χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Νεμέας τόνισε πως παρόμοια εκδήλωση για το ελαιόλαδο θα καθιερωθεί και θα γίνει πλέον ετήσια.
Τα θέματα που αναλύθηκαν:
«Τα αντιοξειδωτικά στη σύγχρονη διατροφή και το ελαιόλαδο» -Δημ. Ταραντίλης
«Το Ελαιόλαδο στην Μεσογειακή διατροφή» – Νικόλαος Κατσαρός
«Η αγορά ελαιολάδου και οι παράγοντες που διαμορφώνουν την τιμή του» – Γιώργος Οικονόμου Γεν.Δ/ντης ΣΕΒΙΤΕΛ,Μέλος Δ.Σ.Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου «ΦΙΛΑΙΟΣ»
«Οργανοληπτική Αξιολόγηση του παρθένου Ελαιολάδου» Έφη Χριστοπούλου, Χημικός,Εμπειρογνώμων της Ε.Ε & του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου
«Φυσικοχημικά χαρακτηριστικά ελαιολάδου» Ευαγγελή Μπίλλα, προϊστ.Τμ.Λιπών & Ελαίων Γενικού Χημείου του Κράτους
«Προώθηση Ελαιολάδου & Εσωτερική Αγορά» – Λίνα Ράπου, Δ/νση Αγροτικής Πολιτικής & Τεκμηρίωσης, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Διεθνών Σχέσεων & Εμπορικής Πολιτικής
«Εξαγωγές Παραδοσιακών τροφίμων & ελαιολάδου» – Τζένη Σκοτίδη, Πρόεδρος & Γενική Δ/ντρια Simply Exports

Ακολούθησε συμπόσιο μεσογειακής διατροφής με τοπικά εδέσματα, κρασί και γευσιγνωσία ελαιολάδου.

shares