590 d6ebc3132363e89e7e0746b28c98b4ea

Eρημώνουν τα σχολεία της χώρας. Η Ήπειρος, σύμφωνα με το epirusgate.blogspot.gr, αναδεικνύεται σε… πρωταθλήτρια των απωλειών σε μαθητές αποτέλεσμα της μετανάστευσης πολλών Ελλήνων λόγω της οικονομικής κρίσης. Ένας σημαντικός αριθμός μαθητών φεύγουν από τα σχολεία τους με αποτέλεσμα να παρατηρείται αξιόλογη μείωση του αριθμού αυτών που θα εγγραφούν την επόμενη σχολική χρονιά.
Συνολικά 44 μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εγκατέλειψαν, τη σχολική χρονιά που πέρασε με τις οικογένειες τους, την Ήπειρο για να μεταναστεύσουν σε κάποια χώρα του εξωτερικού.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας οι περισσότεροι μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου που μετανάστευσαν από την Ήπειρο προς το εξωτερικό κατευθύνθηκαν στη Γερμανία (30), ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Αλβανία με έξι μαθητές να μετεγγράφονται σε σχολεία της, γεγονός που δείχνει ότι πολλές οικογένειες Αλβανών λόγω της οικονομικής κρίσης επιστρέφουν στην πατρίδα τους. Άλλες χώρες είναι η Αυστραλία η Σουηδία όπου μεταγράφηκαν από δύο μαθητές και η Σαουδική Αραβία όπου μεταγράφηκε ένας μαθητής.
Ο συνολικός αριθμός φέτος μεταγράφηκαν σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε Γυμνάσια και Λύκεια του εξωτερικού 1.130 μαθητές. Οι περισσότεροι μαθητές ελληνικών σχολείων είναι πλέον μαθητές σχολείων της Γερμανίας (527 άτομα). Παράλληλα 158 άτομα έφυγαν για την Αλβανία, τη Βρετανία (61 μαθητές), την Αυστραλία (56 παιδιά), τις ΗΠΑ (40 μαθητές), τον Καναδά (22 παιδιά).
Με παραπάνω δεδομένα η Ήπειρος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στην εκπαίδευση και τον σχολικό πληθυσμό να συρρικνώνεται όλο και πιο πολύ

shares