141

tasosorthios«Γρήγορα σνακ για παιδιά»

μας προτείνει ο Σεφ του mazimagazine.gr και » mazinovel»radio
Τάσος Δημογέροντας.

Αυγόφετες

Τι χρειαζόμαστε:

• Μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε φέτες
• 2-3 αυγά
• γάλα
• ζάχαρη
• λάδι για το τηγάνισμα
Πώς το κάνουμε:
1. Κόβουμε το ψωμί σε φέτες όχι πολύ χοντρές.
2. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί.
3. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με λίγο γάλα.
4. Βουτάμε τις φέτες του ψωμιού μέσα στο μίγμα του αυγού να βραχούν καλα και βάζουμε να τηγανιστούν.
5. Γυρίζουμε τις αυγοφέτες και από τις δυο μεριές μέχρι να ροδίσουν.
6. Σερβίρουμε ζεστές πασπαλισμένες με ζάχαρη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε ξεροψημένες αυγοφέτες, μην τις αφήσετε να μουλιάσουν μέσα στο μίγμα του αυγού.
Αν τις κάνετε αλμυρές, παραλείψτε τη ζάχαρη και συνοδέψτε με τυρί (πχ φέτα).

 

Μηλοτόστ

Τι χρειαζόμαστε:
• 4 φέτες ψωμί τόστ ολικής αλέσεως
• 1 μήλο
• κανέλλα
• μέλι
• τριμμένη φρυγανιά
• άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
Πώς το κάνουμε:
1. Κόβετε το μήλο σε λεπτές φέτες αφού πρώτα το έχετε καθαρίσει.
2. Βάζετε τις φετες του μήλου μαζί με την τριμμένη φρυγανια σε ενα σακουλάκι και ανακατευετε καλά μέχρι να κολλήσει η φρυγανιά σε ολες.
3. Τοποθετείτε μήλο, κανέλλα και μέλι σε δυο στρώσεις για το κάθε τόστ.
4. Ψήνετε στην τοστιερα για δέκα λεπτα το πολύ ή μεχρι να μαλακώσει το μήλο.
1.5. Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

 

Κεικ φέτας

Τι χρειαζόμαστε:
• 1 στραγγιστό γιαούρτι
• 4 αυγά
• 1 κούπα φέτα τριμμένη
• 1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
• 2 κούπες αλεύρι (φαρινάπ κατά προτίμηση)

Πώς το κάνουμε:
1. Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
2. Χτυπάμε και τους κρόκους να δέσουν.
3. Προσθέτουμε σιγά σιγά στη μαρέγκα την φέτα, το καλαμαποκέλαιο, το γιαούρτι, τους κρόκους και τέλος σιγά σιγά το αλεύρι.
4. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ στην οποία έχουμε τοποθετήσει μια λαδόκολλα.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κέικ.

 

Κριτσίνια με ντομάτα και καρότο

Τι χρειαζόμαστε:
• 2 ντομάτες πολτοποιημένες
• 2 μεγάλα καρότα τριμμένα
• 100 γραμμάρια τριμμένο φουντούκι
• 150 ml λάδι (μισό ελαιόλαδο-μισό ηλιέλαιο)
• αλεύρι όσο πάρει (περίπου 600-700 γραμμάρια)
• 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
• αλάτι
• πιπέρι
• ρίγανη
Εκτέλεση:

1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι.
2. Δοκιμάζουμε το μείγμα για το αλάτι.
3.Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι να μην κολλάει και να πλάθεται εύκολα το ζυμάρι.

4. Πλάθουμε λεπτά κορδόνια ή όποιο άλλο σχέδιο προτιμάμε.

5. Ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσουν.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν βγούνε τα κριτσίνια από το φούρνο αποφύγετε να τα κλείσετε σε κάποιο μπολ για να μην μαλακώσουν. Καλή επιτυχία!

shares