P2241222tasosorthios  «Γύρο τηγανιά του Σεφ»

 μας προτείνει ο Σεφ του mazimagazine.gr και «mazinovel»radio
 Τάσος Δημογέροντας.
 Είναι μια οικονομική και νόστιμη συνταγή με κόστος 5 euro.

 Υλικά:
1. 300 gr. χοιρινό λαιμό σε πολύ λεπτοκομμένες φέτες σε πάχος 1 εκ. (ζητήστε το από τον χασάπη να σας το κόψει).
2. 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
3. 1 κύβο ζωμό βοδινού
4. 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
5. 3 κ.σ μουστάρδα
6. 30 gr. Χυμό λεμονιού
7. 200 gr. Λευκό κρασί
8. 2 κ.σ ρίγανη
9. 2 κ.σ θυμάρι
10. 2 κ. σ σκόρδο
11. 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
12. Μισή κουταλιά της σούπας κύμινο
13. 3 πίτες για σουβλάκι
14. Αλάτι
15. Πιπέρι

Εκτέλεση :

Σε ένα μεγάλο τηγάνι( στυλ γουόκ) ή αν δεν έχουμε σε μία ρηχή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τις λεπτοκομμένες φέτες χοιρινού μας σκεπάζοντάς τα με ένα καπάκι να σοταριστούνε πολύ καλά δηλαδή να πάρουνε ένα πάρα πολύ καλό χρώμα μην το φοβάστε αρκεί να ανακατεύεται συνέχεια πολύ καλά! Αφού έχουν πάρει το χρώμα που θέλουμε ρίχνουμε το κρεμμύδι μας , το ζωμό βοδινού (τριμμένο με τα χέρια μας) το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, όλα τα μυρωδικά μας, εκτός του μαϊντανού, την μουστάρδα μας, τον πελτέ μας και ανακατεύουμε πολύ καλά και σβήνουμε με το λευκό κρασί μας και τον χυμό λεμόνι μας! Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά μας και αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του αλλά προσοχή να μην μας στεγνώσει τελείως. Αφού δούμε ότι είναι έτοιμο το αποσύρουμε από την φωτιά. Στην συνέχεια παίρνουμε τις πίττες και της ψήνουμε στο γκριλ να πάρουν πολύ καλό χρώμα και τις κόβουμε σε σχήμα τριγώνου! Σε μία πιατέλα απλώνουμε τις πίττες μας σε όλη την πιατέλα και βάζουμε από πάνω τον γύρο μας πασπαλίζοντάς τον με τον μαϊντανό. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει θα νομίζετε ότι τρώτε καπνιστό μπέικον!!!!!!!!
Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια γρήγορη σως γιαουρτιού με 1 και μισό κεσεδάκι γιαουρτιού, αλάτι, αρκετό πιπέρι, αρκετό φρέσκο σκόρδο, τριμμένο αγγούρι, ένα λάιμ (το ξύσμα του),αρκετή πάπρικα καπνιστή, και 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Το tip της ημέρας : Με τον ίδιο τρόπο μαγειρέματος χωρίς όμως να προσθέσουμε το κρεμμύδι και αντί να σβήσουμε με 200 gr. Κρασί σβήνουμε με 50 αρκεί να βγει ο γύρος μας ελάχιστα ζουμερός! Μετά σε ένα ξύλο κοπής χοντροκόβουμε τον γύρο έχουμε περισσότερες πίττες ψημένες αλείφουμε την κάθε πίττα με μία κουταλιά της σούπας γεμάτη σως γιαουρτιού από πάνω τον γύρο μας και τις φέτες κρεμμυδιού και αν θέλουμε κόβουμε εκείνη την ώρα λίγες φέτες ντομάτας διπλώνουμε την πίττα μας και έχουμε πεντανόστιμες πίττες σουβλάκια χειροποίητα! Δοκιμάστε το και δεν θα θέλετε να ξανά παραγγείλετε από έξω.

shares