spetsofai

tasosorthios«Μανιτάρια Σπετσοφάι του Σεφ»
μας προτείνει ο Σεφ του mazimagazine.gr και «mazinovel»radio
Τάσος Δημογέροντας.
Είναι μια οικονομική και νόστιμη συνταγή με κόστος: 5,4 euro

Υλικά
• 500 γραμ. μανιτάρια κομμένα στα 4
• 1 λουκάνικο χωριάτικο (περασμένο στο μπλέντερ)
• 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 4 πιπεριές πράσινες κομμένες σε λωρίδες
• 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες
• 400 γραμ ντοματακια ψιλοκομμένα αποφλοιωμένα
• 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 3 δαφνοφυλα
• 1 κ.σ κύμινο
• 1κ.σ μουστάρδα
• 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
• 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 2 σφηνάκια κρασί λευκό
• 1 λαιμ (ξύσμα)
• αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμενο (όσο θέλετε)
Εκτέλεση
• Σε ένα μία κατσαρόλα σοτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με τα τριμμένα λουκάνικα(πάστα χωριάτικη) με λίγο ελαιόλαδο. προσθέτουμε τις πιπεριές και την μουστάρδα και ανακατεύουμε για 3 λεπτά, ρίχνουμε το σκόρδο μαζί με τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.
• Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τη ντομάτα ,το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι τη δάφνη και το δυόσμο
• Βράζουμε το φαγητό για 40 λεπτά περίπου σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέση η σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με ξύσμα λάιμ πιπέρι μαϊντανό και σερβίρουμε.

 

shares