Stymphalia Lake Run 2017

2ος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου στη Λίμνη Στυμφαλία

Το ΝΠΔΔ Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ» του Δήμου Σικυωνίων και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τον αθλητικό σύλλογο Λαύκας «Η Στυμφαλίς», προκηρύσσουν τον 2ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου με την ονομασία «Stymphalia Lake Run 2017», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Μαΐου (ώρα έναρξης εκκινήσεων 09:00), στη Λίμνη Στυμφαλία.

Ο αγώνας θα έχει ως αφετηρία το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας και περιλαμβάνει τρεις διαδρομές (5, 10 και 21,5 χλμ.) που θα πραγματοποιηθούν περιφερειακά της Λίμνης Στυμφαλίας, δίνοντας έτσι στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν τόσο το πολιτιστικό τοπίο της Λίμνης όσο και το Μουσείο.

Για τους μικρούς φίλους του αθλητισμού!

Οι μικροί φίλοι του αθλητισμού, ειδικότερα, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στην μη αγωνιστική διαδρομή «ΙΟΛΑΟΣ», συνολικής απόστασης 1χλμ. Απαραίτητη για τη συμμετοχή είναι η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων.

Το έντυπο της εγγραφής/συναίνεσης διατίθεται και ηλεκτρονικά, για όσους γονείς θέλουν να δηλώσουν εκ των προτέρων τη συμμετοχή των παιδιών τους.

Ώρα εκκίνησης για τον «ΙΟΛΑΟ»: 10.30πμ

Παράλληλες Εκδηλώσεις Παράλληλα με τον αγώνα «Stymphalia Lake Run 2017», φιλοξενούνται στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας παράλληλες δράσεις με στόχο την ανάδειξη της τοπικής παράδοσης. Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα αναβιώσουν παραδοσιακά υπαίθρια παιχνίδια για παιδιά, και θα διοργανωθεί γευσιγνωσία εδεσμάτων που έχουν πιστοποιηθεί ως «κορινθιακό πρωινό», για μικρούς και μεγάλους. Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες θα ενημερώνονται για τις δυνατότητες συμμετοχής σε δράσεις γνωριμίας με την Ορεινή Κορινθία.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Την Κυριακή 28/5 η πρόσβαση στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας μετά τις 8:30 δεν θα είναι εφικτή, από το χωριό Καλλιάνοι και μέχρι το χωριό Στυμφαλία (5χλμ.), λόγω διακοπής της κυκλοφορίας για τη διεξαγωγή του αγώνα.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα διαρκέσουν μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα (αναμενόμενη ώρα 12:00).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 27/5 – ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ!

Συμμετέχετε στο Stymphalia Lake Run 2017; Συνδυάστε τη συμμετοχή σας με ένα διήμερο/τριήμερο εξόρμησης στην ανοιξιάτικη Ορεινή Κορινθία!

✔ Ειδικές προσφορές διαμονής για τους αθλητές σε υπέροχα καταλύματα της περιοχής! Δείτε τις προσφορές εδώ: https://goo.gl/ari3Bo

✔ Πεζοπορία στη λίμνη Στυμφαλία, την Αρχαία Στύμφαλο και τη Μονή Ζάρακα – διάρκεια 60′ (Σαβ. 27/5, 11πμ @ Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας)

✔ Προβολή Ντοκιμαντέρ «Ο τερματισμός» –σκηνοθεσία: Ελιάνα Αμπραβανέλ, 2016, 67’ (Σαβ. 27/5, 12μμ @ Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας)

✔ Ξενάγηση στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας (Σαβ. 27/5, 1.30μμ)

✔ Οινογευστική Δοκιμή στο Κτήμα Γκιούλη (Σαβ. 27/5, 5μμ @ Κτήμα Γκιούλη, Κλημέντι)

✔ PASTA PARTY! Με παραδοσιακές χυλοπίτες με λευκή ή κόκκινη σάλτσα (Σάβ 27/5, μετά τις 6μμ – ταβέρνα «Μάγκας» -διασταύρωση προς χωριό Κεφαλάρι)

ΠΑΡΑΛΑΒΗ – ΝΟΥΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ!

Οι δρομείς μπορούν να παραλάβουν τα νούμερά τους από Κόρινθο, Κιάτο, Αθήνα, αλλά και από το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Συγκεκριμένα: Τετάρτη 24 Μαΐου (18:00-21:00) Στην Κόρινθο στο Bike point (Λεωφόρος Ιωνίας

3) Πέμπτη 25 Μαΐου (18:00-21:00) Στο Κιάτο στη Δημοτική βιβλιοθήκη Κιάτου (Λιμάνι Κιάτου, δίπλα στο Δημαρχείο)

Παρασκευή 26 Μαΐου (18:00-21:00) Στην Αθήνα έξω από το κατάστημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς στην Στοά Σπύρου Μήλιου (Αμερικής 2)

Σάββατο 27 Μαΐου (10:00-18:00) Από το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Περισσότερες πληροφορίες Για λεπτομέρειες σχετικά με τον αγώνα μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΝΠΔΔ Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ» (e-mail: mikoni.ds@gmail.com, τηλ. 27420 22573), ή με το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας (κ. Λάια Κιουρκτσόγλου, e-mail: kiourktsoglouA@piraeusbank.gr, τηλ. 27470 22279 και 27470 22296).
[tg_youtube width=»» height=»» video_id=»JP83hBbxKLI»]

shares