LOUTRAKI-THERMAL-SPA-5

Οσμή οικονομικού σκανδάλου στο δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, αναδύεται στον απόηχο των καταγγελιών και τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς που απέδωσε στον δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη, ο Γιώργος Βλάχος, εργολάβος του έργου του Spa Λουτρακίου, στο πλαίσιο συνέντευξής Τύπου. Χαρακτηριστική είναι η κατάληξη των τοποθετήσεων του κ. Βλάχου, ο οποίος κάλεσε τους υποψήφιους δημάρχους να ασχοληθούν διεξοδικά με το εν λόγω ζήτημα και να ψάξουν από κοινού τον «βόθρο που είναι η οικονομική διαχείριση του Spa». Ο ίδιος ενημέρωσε πως θα κινηθεί δικαστικά εναντίον της δημοτικής αρχής.

Σύμφωνα με τον εργολάβο η συνέντευξη παραχωρήθηκε, έναντι των όσων διαδίδονται και προκειμένου να υπάρξει η ορθή ενημέρωση των πολιτών και των υποψηφίων δημάρχων στα ζητήματα που αφορούν τις οφειλές της Δημοτικής ΑΕ προς την εταιρεία του, τις συνεχείς αθετήσεις του δημάρχου σε συμφωνηθέντα, τα εκβιαστικά διλήμματα τα οποία του έθετε και γενικότερα στα ζητήματα που έχουν ανακύψει από τη μέχρι τώρα συνεργασία τους.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, τόνισε ότι επιμένει «στον χαρακτηρισμό απατεώνας και εκβιαστής για το νυν δήμαρχο» και αποκάλεσε «ατόπημα» πρόσφατη δήλωση του κ. Λογοθέτη, ότι αυτός και η εταιρεία του έχουν συμφέροντα αντίθετα των εργαζομένων. «Αυτό μας αδικεί, λέω κατηγορηματικά ότι δεν κινούμαστε αντίθετα στους εργαζόμενους, αντιθέτως υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά τους», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Βλάχο, ο κ. Λογοθέτης παρέλαβε και διαχειρίστηκε 10.141.515 ευρώ σε τρία χρόνια συνθηκών κρίσης. «Περίπου 1.800.000 μετρητά τα βρήκε στο ταμείο από την προηγούμενη διοίκηση. Παραδίδει σήμερα μηδέν. Μηδέν ολοστρόγγυλο», υποστήριξε επικαλούμενος έγγραφα στοιχεία. Ακόμη, χαρακτήρισε «κανονική απάτη, από αυτή που αυτή που έκαναν οι μαφιόζοι του χρηματιστηρίου», την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του δήμου. Περιγράφοντας τις λεπτομέρειες της συμφωνίας μεταξύ του ιδίου και του δημάρχου για την καταβολή των οφειλών στην εταιρεία του για την παράδοση του έργου, κατηγόρησε τον κ. Λογοθέτη ότι ουσιαστικά τον εκβίασε υπό το ενδεχόμενο να μη λάβει κανένα μέρος των χρημάτων που του οφειλόταν. Επιπλέον, ο κ. Βλάχος κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι «πέταξε», λόγω εσκεμμένης κωλυσιεργίας, 850.000 ευρώ που δικαιούτο να λάβει από την επιστροφή ΦΠΑ αναφορικά με το έργο, χρήματα για τα οποία συμπλήρωσε ότι είχε καταβάλει ο εταιρεία κατά την υλοποίηση του έργου.

Στον απόηχο της συνέντευξης Τύπου του κ. Βλάχου, η τοπική κοινωνία είναι αναστατωμένη. Ανάμεσα στις συζητήσεις των δημοτών, μερικές από τις οποίες καταγράφονται και σε τοπικές ιστοσελίδες, αποτυπώνεται το αίτημα παρέμβασης του εισαγγελέα.

Η πλευρά του δημάρχου

Την ίδια ημέρα με τις καταγγελίες του κ. Βλάχου, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και ο Κώστας Λογοθέτης. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο δήμαρχος:

-Κατηγόρησε ως υπαίτια των καθυστερήσεων στην προώθηση των ζητημάτων, αποκλειστικά την πλευρά του Καζίνο.

-Επεχείρησε να εμφανιστεί ως μάρτυρας από τις δοκιμασίες που ισχυρίζεται ότι υφίσταται, από την άρνηση να υποκύψει σε προτεινόμενες λύσεις από την άλλη πλευρά.

-Ανακάλυψε εχθρικά ΜΜΕ και δημοσιογράφους.

-Επέπληξε τους υποψηφίους δημάρχους για την παρουσία τους στη συνάντηση με τον κ. Ρεμαντά (δεδομένης της δικής του απουσίας) για να λάβει πληρωμένη απάντησή τους, ότι ο ίδιος δεν τους είχε καλέσει ποτέ για ενημέρωση.

-Υποστήριξε την πρωτότυπη θεωρία , ότι όποιος «τα βάζει» με τον δήμαρχο τα βάζει και τιμωρεί το Δήμο!

-Γνωστοποίησε ότι (παρακάμπτοντας τον Εισαγγελέα Κορίνθου), πως κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τους χαρακτηρισμούς του κ. Βλάχου (χαρακτηρισμούς τους οποίους ωστόσο ο τελευταίος επανέλαβε και επέμεινε). aftodioikisi.gr

shares