dedes-soykoyli

Βήμα Πρώτο: Αλληλεγγύη
Η εποχή για γενικόλογες διακηρύξεις προθέσεων έχει περάσει ανεπίστρεπτη. Τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της ανεξέλεγκτης κοινωνικό-οικονομικής κρίσης, ως αποτέλεσμα ανεπαρκούς πολιτικής καθοδήγησης, ολόκληρες πληθυσμιακές ομάδες βρέθηκαν, από την μια στιγμή στην άλλη, στο πνιγηρό καθεστώς της ανασφάλειας και της αναξιοπρέπειας. Παρόλαυτα κάποιοι συνεχίζουν να διεκδικούν «περίτρανες νίκες» και «λαμπερά τρόπαια» προς όφελος της αχόρταγης μεγαλομανίας τους. Ξεχνούν φυσικά ότι η σκληρή πραγματικότητα, σίγουρα όχι για αυτούς, αλλά για τους περισσότερους δεν προσφέρεται πλέον για ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις υπό το βλέμμα εκστασιασμένων οπαδών με πολύχρωμα κασκόλ .
Εκεί έξω στις γειτονιές μας, στα σπίτια μας, στην Κορινθία μας υπάρχουν συνάνθρωποι μας, ιδιαίτερα νέοι και γυναίκες, πού συνθλίβονται από την αδυναμία εξασφάλισης των βασικών αγαθών επιβίωσης. Εκεί έξω στις γειτονιές μας, στα σπίτια μας, στην Κορινθία μας υπάρχουν παιδιά πού είναι ανεμβολίαστα διότι το δημόσιο σύστημα υγείας αδυνατεί να μεριμνήσει, ως όφειλε. Εκεί έξω στις γειτονιές μας, στα σπίτια μας, στην Κορινθία μας υπάρχει το μέλλον της χώρας μας που μας αποχαιρετά καθημερινά αναζητώντας την ευκαιρία για δημιουργία και αξιοκρατία σε άλλους τόπους μακρινούς .
Αυτοί οι συμπολίτες μας δεν θα μας χαρίσουν πλέον την προσοχή τους, ούτε στα γραπτά μας διότι η κάθε μέρα τους είναι αγώνας επιβίωσης.
Απευθυνόμαστε όμως, σε όλους τους υπόλοιπους πολίτες που μπορούν να προσφέρουν το δικό τους υστέρημα Αγάπης και Αλληλεγγύης ώστε να καταστεί η Πελοπόννησος Νησίδα Ανθρωπισμού και η Κορινθία Πύλη Πολιτισμού.
Ως Πελοποννησιακή Συνεργασία θα πρωτοστατήσουμε στη δημιουργία ενός «Προτύπου Κοινωνικού Ταμείου Αλληλεγγύης» σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό με σκοπό την εύρεση χρηματοδοτικών πόρων προς αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των συμπολιτών μας είτε σε θέματα σίτισης, είτε σε θέματα στέγασης, είτε σε θέματα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης. Οι πόροι θα διατεθούν για την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού στρατηγικού σχεδιασμού κοινωνικής συνοχής, καθώς και στο συντονισμό ολοκληρωμένων δράσεων, που ήδη επιτελούνται με ιδιαίτερη ευαισθησία από την Εκκλησία μας και από δομές όπως το Κοινωνικό Ιατρείο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι κ.α.
Η διοίκηση και η διαχείριση του Ταμείου θα είναι στα χέρια διακεκριμένων Κορίνθιων με ανάλογη εμπειρία και κατάρτιση, χωρίς τη συμμετοχή αρμόδιου κρατικού η αυτοδιοικητικού φορέα, με πλήρη διαφάνεια και απολογισμό πεπραγμένων απέναντι στην Κοινωνία των Πολιτών. Όλοι μαζί οφείλουμε να είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια να σηκώσουμε το ιστορικό βάρος απέναντι στον Τόπο μας.
Είναι ζήτημα Τιμής για εμάς τους Κορίνθιους.
Η Κορινθία, για λόγους που μόνον ο ίδιος ο κ. Περιφερειάρχης γνωρίζει, αφέθηκε στο κενό χωρίς κανένα δίχτυ προστασίας ούτε καν για τις πιο ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας.
Στην Δημοκρατία όμως, η ώρα του απολογισμού έρχεται για όλους. Και η επιλογή των πολιτών της Κορίνθιας, είμαι σίγουρη ότι δεν θα επιτρέψει, ποτέ ξανά και σε κανέναν, να θέσει την Κορινθία μας στο περιθώριο.
Η Κορινθία είναι το Σπίτι μας και αξίζει τον σεβασμό όλων.
«….. Νυνί δε μένει πίστις, έλπίς, αγάπη, τα τρία ταύτα μείζων δε τούτων η αγάπη», Πρώτη Επιστολή Αποστόλου Παύλου προς Κορινθίους
Εύχομαι από καρδιάς σε όλους μας καλή Ανάσταση
Μαριλένα Σούκουλη
Υποψ. Αντιπερειφερειαρχης ΠΕ Κορινθίας

shares