DIMARXOS TRIPOLIS 01

Τον Εισαγγελέα Τρίπολης επισκέφθηκε, πριν από λίγο, ο πρώην Δήμαρχος, Γιάννης Σμυρνιώτης,σύμφωνα με το kalimera-arkadia.gr, προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί στο τεράστιο πρόβλημα με τα σκουπίδια στην πόλη.

Εξερχόμενος, από το Εισαγγελικό γραφείο, ο πρώην Δήμαρχος ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστικά εξέλιξη για τη λύση του προβλήματος, ότι πρέπει επιτέλους να βρεθεί ένας χώρος να πάνε τα σκουπίδια, κατηγόρησε τον Δήμαρχο ότι «μας εμπαίζει» και τόνισε ότι αποφάσισε να λάβει τα μέτρα, πηγαίνοντας να ενημερώσει την Εισαγγελική Αρχή. Επίσης, είπε ότι το επόμενο βήμα είναι να ενημερωθεί ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί.

Να θυμίσουμε, ότι σε σημερινή δημόσια επιστολή του, ο Γιάννης Σμυρνιώτης είχε προαναγγείλει πως θα πάει στον Εισαγγελέα και θα ζητήσει «να ασκήσει διώξεις για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση κατά των κ.κ. Παυλή και Τατούλη γιατί δεν υλοποιούν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την για πέμπτη συνεχή φορά έκδοση Απόφασης Κήρυξης του Δήμου Τρίπολης σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης που ο μεν κος Παυλής ζήτησε ο δε κος Τατούλης εξέδωσε».

Η ανακοίνωση Σμυρνιώτη:

Μετά την σύσκεψη των επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων την Πέμπτη 19-03-2015 καταλήξαμε στην διαδικασία απευθείας μίσθωσης ιδιωτικού χώρου (γηπέδου) προκειμένου μεταφερθούν σ’ αυτό τα παραμένοντα – εδώ και τρεις τουλάχιστον μήνες στους δρόμους της πόλης της Τρίπολης και των οικισμών του Δήμου – απορρίμματα.

Θυμίζουμε ότι ο κος Παυλής από την πρώτη μέρα που έκλεισε το Πλάτωμα αναφέρεται σε χρήση δημόσιου χώρου, τον οποίο μάλιστα είχε δεδομένο, θέλοντας να αποδείξει ότι ο ίδιος έχει την άμεση και εύκολη λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων.

Ωστόσο, μετά από συνεχείς και ανεδαφικές προτάσεις του ίδιου και της παράταξής του και οδηγώντας σε οριστικό αδιέξοδο το Δήμο και τους Δημότες, κατάλαβε επιτέλους ότι η μόνη λύση αυτή τη στιγμή είναι η μεταφορά των απορριμμάτων σε ιδιωτικό χώρο.

Σημειώνουμε ότι η μεταφορά σε ιδιωτικό χώρο είναι η λύση που ακολούθησε η δική μας παράταξη ως Δημοτική Αρχή, χάρη στην οποία η πόλη και τα χωριά παρέμεναν καθαρά, χωρίς απορρίμματα στους δρόμους.

Υπογραμμίζουμε ότι επανειλημμένως έχουμε τονίσει ότι η μεταφορά σε ιδιωτικό χώρο είναι μια προσωρινή, αλλά μοναδική λύση, με δεδομένη:

i. την ανικανότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου να εφαρμόσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στο θέμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων που όφειλε να έχει τελειώσει μήνες τώρα όπως και να δημιουργήσει υποδομές διαχείρισης για την μεταβατική περίοδο, δράση για την οποία έχει και την υποχρέωση και την χρηματοδότηση (από τον Φεβρουάριο του 2012) να υλοποιήσει.

ii. την ανικανότητα της σημερινής Δημοτικής Αρχής να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Θυμίζουμε ότι :

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε στις 2 Μαρτίου 2015 ότι δίνει άμεση λύση στο πρόβλημα, αλλά ακόμα δεν έχουμε δει καμία ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο κος Παυλής, έκανε «σημαία» τα σκουπίδια προεκλογικά δηλώνοντας παντού ότι έχει τη λύση. Έχουν περάσει 7 μήνες από την ημέρα που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου και ακόμα όχι μόνο δεν έχει δώσει λύση, αλλά έχει δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα.

Μετά από τη σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015 και την διπλή άτυπη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20 Μαρτίου 2015, ο κ. Παυλής μας ενημέρωσε ότι ναι μεν είχε εξευρεθεί γήπεδο αλλά είχε κάποια νομικής φύσης προβλήματα και ζήτησε παράταση μέχρι την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, το βράδυ, για να καταθέσει την πρότασή του.

Δυστυχώς παρά την διευκόλυνση που παρείχαμε στην Δημοτική Αρχή – τόσο εμείς όσο και οι άλλες Παρατάξεις – ο κος Παυλής εξαφανίστηκε όλο το Σαββατοκύριακο και για ακόμα μια φορά παρουσιάστηκε ασυνεπής προς τις δεσμεύσεις του.

Δεν κατέθεσε καμία πρόταση για χώρο προς μίσθωση, με αποτέλεσμα το αδιέξοδο να συνεχίζεται με νομοτελειακά τραγικές συνέπειες για την ζωή και την υγεία των πολιτών ενός Δήμου.

Υπενθυμίζουμε ότι από τον Απρίλιο του 2013 ο Δήμος Τρίπολης βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και υποχρεούται να μεταφέρει εκτός πόλης και χωριών τα απορρίμματα.

Με βάση τα παραπάνω, αρνούμαστε να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε στο θέατρο του παραλόγου που με διάφορα επεισόδια και ευθύνη της Περιφερειακής και της Δημοτικής Αρχής διαρκεί περισσότερο από έξι μήνες και αναλαμβάνουμε τις εξής πρωτοβουλίες για εξεύρεση λύσης:

· Να επισκεφθούμε τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης και να του ζητήσουμε να ασκήσει διώξεις για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση κατά των κ.κ. Παυλή και Τατούλη γιατί δεν υλοποιούν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την για πέμπτη συνεχή φορά έκδοση Απόφασης Κήρυξης του Δήμου Τρίπολης σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης που ο μεν κος Παυλής ζήτησε ο δε κος Τατούλης εξέδωσε.

· Να ζητήσουμε εγγράφως από την Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου να μας γνωρίσει:

· Γιατί δεν υλοποιούνται οι υποχρεώσεις που απορρέουν από την ισχύουσα από τον Μάρτιο του 2013 Υγειονομική Διάταξη δηλ. γιατί δεν απομακρύνονται τα απορρίμματα από τις κατοικημένες περιοχές.

· Αν υπάρχουν ήδη επιπτώσεις στην υγεία του Πληθυσμού και ενδεχόμενο εμφάνισης μολυσματικών νόσων στο άμεσο μέλλον.

· Να αποστείλουμε επιστολή στον κ. Πρωθυπουργό, τους συναρμόδιους Υπουργούς Υγείας, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Δικαιοσύνης και τον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες ώστε να αντιμετωπιστεί η Υγειονομική Κρίση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος μας αφού οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και Δήμαρχος Τρίπολης, αδιαφορούν εγκληματικά.

· Να μη δεχθούμε από σήμερα και στο εξής παρεκκλίσεις από τις νόμιμες διαδικασίες σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου που όπως αποδείχθηκε και στην περίπτωση της Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου με την Περιφέρεια για την αντιμετώπιση της κατάστασης, όχι μόνο δεν επιταχύνουν την εξεύρεση λύσης αλλά καταλήγουν σε μη νόμιμες αποφάσεις, τη στιγμή μάλιστα που η μόνη ρεαλιστική αλλά και νόμιμη, στα πλαίσια της υφιστάμενης κήρυξης του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λύση είναι η επάνοδος τουλάχιστον στην κατάσταση που υπήρχε στις 31-08-2014.

Κλείνοντας, καλούμε τη Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο κο Παυλή να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας, λόγω αδυναμίας στοιχειώδους διαχείρισης ενός τόσο σοβαρού ζητήματος για την υγεία των πολιτών, ζητώντας δημόσια συγγνώμη από τους Δημότες που εδώ και τόσους μήνες εμπαίζει.

Τρίπολη 23 Μαρτίου 2015
Για τη Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΤΡΙΠΟΛΗ»
Γιάννης Σμυρνιώτης»

shares