d9d2d7c752d3557e3630e2f22bd8852e LΔιαδοχικές συναντήσεις θα έχει αύριο  και την Τρίτη ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, με τον Πρωθυπουργό , τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ. Ο Κάρολος Παπούλιας θα δεχτεί ,αύριο Δευτέρα, αρχικά (14:45) τον Αλέξη Τσίπρα, ύστερα από αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνάντηση του Κάρολου Παπούλια με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα γίνει το απόγευμα, αμέσως μετά την ορκωμοσία (17:30) των νέων υπουργών Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια και Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Αντώνης Σαμαράς πρόκειται να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της τρόικας καθώς και τα ζητήματα του χρέους και της εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο, εν όψει μάλιστα του Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου και της Σύνοδου Κορυφής στις 18 Δεκεμβρίου.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στο θέμα της ΑΟΖ και των τουρκικών προκλήσεων εν όψει των ταξιδιών του στη Λευκωσία στις 7 Νοεμβρίου και την επομένη στο Κάιρο για την πρώτη τριμερή σύνοδο Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εκθέσει στον κ. Παπούλια τίς θέσεις της αξιωματικήςε αντιπολίτευσης για το θέμα της διαχείρισης των 11,4 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας,για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να παραμείνει στη διάθεση του ΤΧΣ, καθώς και για το ζήτημα να μιας συμφωνίας με τους δανειστές για το χρέος.

Την Τρίτη, το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πρόκειται να περάσει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης,προτείνοντας, όπως έχει ήδη ανακοινώσει, τη σύγκληση συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, για να διαμορφωθεί εθνική συνεννόηση στο ζήτημα της διευθέτησης του χρέους.

shares