154677-13577376

Την παραίτησή του υπέβαλε από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ πριν από λίγο ο Φώτης Κουβέλης, μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα του κόμματός του στις ευρωεκλογές.

Την Παρασκευή θα συγκλιθεί η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος ενώ το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή που θα αποφασίσει για το αν θα γίνει ή όχι δεκτή η παραίτηση του προέδρου και ιδρυτή του κόμματος. Κύκλοι της ΔΗΜΑΡ, δηλώνουν στο Tvxs.gr ότι θεωρούν αναμενόμενη την απόφαση και τονίζουν ότι ο Φώτης Κουβέλης δεν λειτουργεί εν θερμώ – για αυτό εξάλλου είχε προβεί σε συζητήσεις με κορυφαία στελέχη την Τρίτη.

Ο Φώτης Κουβέλης στην επιστολή παραίτησής του στην Κ.Ε. και το Συνέδριο του κόμματος αναφέρει τα εξής:

«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξη μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ.

Πιστεύουμε, όλοι, σε μια Αριστερά στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής και κομματικής εντιμότητας.

Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως έχω χρέος, να υποβάλω στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτηση μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες.

Αυτά τα όργανα θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις».

Σημειώνεται ότι θέμα ηγεσίας είχαν θέσει διάφορα στελέχη, όπως ο Αντρέας Παπαδόπουλος, αποδίδοντας ευθύνες στην ηγετική ομάδα της Αγίου Κωνσταντίνου για το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ θεωρούν ότι το πολιτικό μέλλον της ΔΗΜΑΡ είναι στον χώρο της κεντροαριστεράς. Μάλιστα, ο Γρηγόρης Ψαριανός με συνέντευξή του στο Tvxs.gr την Τρίτη τόνιζε ότι «στην θέση του Κουβέλη θα είχα ήδη παραιτηθεί», ενώ η Μαρία Ρεπούση, μιλώντας επίσης στο Tvxs.gr, διαφοροποιήθηκε από την προσωποποίηση των ευθυνών λέγοντας πως «η ΔΗΜΑΡ απέτυχε να δώσει σαφές αριστερό στίγμα».

shares