562409fa8d008b8b5d1abe632ff23b47

Mεταγραφή στη ΝΔ έκαναν δύο ονόματα που έχουν συνδέσει την πολιτική τους πορεία με το ΠΑΣΟΚ, η υφυπουργός Πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου αλλά και ο Βασίλης Οικονόμου και θα συμμετεχουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Με τη ΝΔ θα είναι υποψήφια η υφυπουργός Πολιτισμού, Άντζελα Γκερέκου, όπως επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η ίδια. «Αποφάσισα να ανταποκριθώ στην πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση σε έναν κοινό αγώνα, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα. Καλώ τους συμπολίτες μου να με στηρίξουν. Γνωρίζουν ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, όπως έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια, για να διασφαλίσω το συμφέρον του τόπου μου, την ευημερία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας», αναφέρει.

Μόλις πριν λίγες μέρες, στις 5 Ιανουαρίου, η Άντζελα Γκερέκου είχε εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι θα θα είναι κανονικά υποψήφια το ΠΑΣΟΚ. Έλεγε τότε: «Η διαδρομή μου στην πολιτική με δίδαξε ότι οι πολίτες αξιώνουν καθαρή θέση, συνεπή στάση, υπεύθυνη συμπεριφορά. Για αυτό και δε θα μπορούσα παρά να συνεχίσω όπως ακριβώς ξεκίνησα αυτή τη διαδρομή, ως υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα.Έχω το χρέος να τιμήσω την παράταξη που με ανέδειξε και, κυρίως, τις Κερκυραίες και τους Κερκυραίους που με εμπιστεύθηκαν σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η συνεργασία και η ενότητα είναι ο μόνος δρόμος για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Ο χρόνος θα δικαιώσει αυτή την προσπάθεια». Δικαιολογώντας την ξαφνική αυτή αλλαγή στάσης η κυρία Γκερέκου υποστήριξε ότι η ανακοίνωση περί ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε από το πολιτικό της γραφείο, χωρίς η ίδια να το γνωρίζει.

Οπως αναφέρει το tvxs,σύμφωνα με το ρεπορτάζ των σημερινών «Νέων», ρόλο κλειδί στην αλλαγή στάσης φέρεται να έπαιξε ο υπουργός Άμυνας και βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ, Νικόλαος Δένδιας, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στη Β΄Αθήνας. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο κ. Δένδιας ήθελε να «αφήσει στο πόδι του» κάποιον που θα μπορούσε να φράξει εκ νέου το δρόμο στον Στέφανο Γκίκα, τον μεγάλο εσωκομματικό του αντίπαλο.

Πόλεμος Βενιζέλου – Σαμαρά

Επιστολή σε έντονο ύφος με την οποία εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για τη μεταγραφή Γκερέκου στη ΝΔ, έστειλε σήμερα στον Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, οξύνοντας τις σχέσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Όπως αναφέρει:

Αγαπητέ Αντώνη,

Δεν περίμενα ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνέπραττε σε μία τόσο ανήθικη και αντιαισθητική πολιτική πράξη όπως αυτή της κας Γκερέκου στην Κέρκυρα. Σ΄ ένα νησί του πολιτισμού και της ευπρέπειας. Κρίμα.

Ευάγγελος Βενιζέλος

Σε συνέντευξη του σήμερα στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για μικρή και πυκνή προεκλογική περίοδο που είναι λογικό να χαρακτηρίζεται από ένταση. «Η ένταση οδηγεί πολλές φορές σε απρέπειες, γιατί υπάρχει αναμφίβολα ένα στοιχείο πολιτικού τυχοδιωκτισμού. Υπάρχει μια ομάδα άστεγων τυχοδιωκτών πολιτικών που δεν έχουν πρόβλημα να αλλάζουν στέγη, ή αναζητούν στέγη ανεξαιρέτως αρχών ιδεολογίας και πολιτικής διαδρομής», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φωτογραφίζοντας την Άντζελα Γκερέκου. «Όταν μετακινείσαι από τον ένα πολιτικό χώρο στον άλλο, ή αν ο μόνος λόγος είναι το προσωπικό βόλεμα, ε τότε δεν υπάρχει ηθικά βάση», είπε. Αναφερόμενος στη συνέχεια ονομαστικά στην Άντζελα Γκερέκου υπενθύμισε ότι ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, καταψήφισε κάποια μνημονιακά μέτρα, διεγράφη, συνεργάστηκε εκ νέου με το ΠΑΣΟΚ έχοντας τη στήριξη τους την Περιφέρεια και προτάθηκε για υφυπουργός Πολιτισμού από τον ίδιο για να αλλάξει το περιεχόμενο των ανακοινώσεων της αλλά και το κόμμα της μέσα σε 2 μέρες.

Ως προς τη στάση της ΝΔ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε «Δεν περίμενα και λυπήθηκα που ο κ. Σαμαράς με τον οποίο είχαμε όλο αυτό το διάστημα μία στενή συνεργασία θα συνέπραττε σε μία εντός εισαγωγικών πολιτική πράξη», που όπως επανέλαβε είναι ανήθικη κι αντιαισθητική. «Το δε αισθητικό κομμάτι έχει μεγάλη σημασία και λόγω της διαδρομής της κας Γκερέκου αλλά και γιατί μιλάμε για την Κέρκυρα. Το νησί του πολιτισμού, της ευγένειας, των μεγάλων παραδόσεων. Αλλά αυτά είναι πράξη κι όχι λόγια. Θα αντιδράσει ο κερκυραϊκός λαός», προειδοποίησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ και ο Βασίλης Οικονόμου

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ θα συμπεριληφθεί ο Βασίλης Οικονόμου. Υπενθυμίζεται ότι ο Β. Οικονόμου μέχρι το 2009 εκλεγόταν με το ΠΑΣΟΚ, από το οποίο αποχώρησε το 2010 όταν καταψήφισε το μνημόνιο, και το 2012 εξελέγη με τη ΔΗΜΑΡ, από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο. Είχε διαφωνήσει με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση.

Σε δήλωσή του αναφέρει ότι πρέπει να διασφαλιστεί η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και αυτό «γίνεται σίγουρα μόνο εάν είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ σε αυτές τις εκλογές». «Απευθύνω κάλεσμα εθνικής ευθύνης και συνεννόησης σε όλους τους πολίτες με τους οποίους έχουμε βρεθεί σε κοινούς αγώνες στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Δυστυχώς για την Κεντροαριστερά σε αυτές τις εκλογές κυριαρχεί η διάσπαση και ο διχασμός. Για την Ελλάδα δεν έχουμε τέτοια πολυτέλεια, είναι η κρίσιμη ώρα» συμπληρώνει.

Η δήλωση

«Στη χώρα μας διεξάγονται οι πιο κρίσιμες εθνικές εκλογές της μεταπολίτευσης. Τα διακυβεύματα είναι πολλά για την πορεία που θα ακολουθήσει η ελληνική κοινωνία και η χώρα τις επόμενες δεκαετίες. Δεν είναι κινδυνολογία. Είναι πραγματικός ο κίνδυνος να απομονωθούμε, να βρεθούμε εκτός της ευρωζώνης και να υποστούμε τεράστια κοινωνική και εθνική ζημιά με βαριές απώλειες για όλο το λαό και ιδιαίτερα για τους πιο αδύναμους.

Με αυτά ως δεδομένα ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού. Οι δυνάμεις του Μεταρρυθμιστικού Κέντρου είμαστε αποφασισμένες να διασφαλίσουμε τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Αυτό γίνεται σίγουρα μόνο εάν είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ σε αυτές τις εκλογές. Γι’ αυτό θα δώσουμε σε αυτές τις εκλογές όλες μας τις δυνάμεις.

Απευθύνω κάλεσμα εθνικής ευθύνης και συνεννόησης σε όλους τους πολίτες με τους οποίους έχουμε βρεθεί σε κοινούς αγώνες στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Δυστυχώς για την Κεντροαριστερά σε αυτές τις εκλογές κυριαρχεί η διάσπαση και ο διχασμός. Για την Ελλάδα δεν έχουμε τέτοια πολυτέλεια, είναι η κρίσιμη ώρα.

Ας δώσουμε το παρών όλοι μαζί όχι στους εσωτερικούς εμφυλίους αλλά στη μάχη για μια Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, διορθώνοντας λάθη και αδικίες της εποχής των μνημονίων, ενώνοντας τις δυνάμεις μας για την έξοδο από την κρίση. Για να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο κοινής λογικής των φιλοευρωπαϊκών δημοκρατικών δυνάμεων απέναντι στη χαοτική αβεβαιότητα μιας θολής πρότασης που διακινδυνεύει τα πάντα για το λαό μας. Συμπορεύομαι με τον Αντώνη Σαμαρά σε αυτή την καθοριστική μάχη για την Πατρίδα μας».

shares