11896148 443998345771619 9043601368425861316 n

Επίσκεψη Στην Κόρινθο πραγματοποίησε σήμερα η πρώην αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου όπου ήταν ομιλήτρια σε κεντρική πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το εθνικό Σύστημα κοινωνικής Αλληλεγγύης .Η κυρία Φωτίου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον νόμο για την κοινωνική αλληλεγγύη στον οποίο εντάχθηκαν περίπου 600.000 συμπολίτες μας. Για την Κορινθία σημείωσε ότι έχουν δοθεί 3.500 κάρτες Αλληλεγγύης που αντιστοιχούν σε περίπου 6.700 ανθρώπους. Το τελικό ποσό το οποίο θα μοιραστεί στο νομό θα είναι περίπου 1.5 εκατομμύρια. Η κυρία Φωτίου επισκέφτηκε τον Δήμο την περιφέρεια και την Εκκλησία, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη της με την ομιλία της στην κεντρική εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο.

Στο Δημαρχείο Κορίνθου την πρώην αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός.Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης,οι υποψήφιοι βουλευτές Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑκ.κ. Τσόγκας, Ψυχογιός και Θελερίτη,
όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανθρωπιστικής κρίσης, μέσα από το Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (TEBA/FEAD)», Το παραπάνω «Πρόγραμμα» υλοποιείται
μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, όπου ο Δήμος Κορινθίων έχει οριστεί ως επικεφαλής δικαιούχος της Κοινωνικής Σύμπραξης.

Συγκεκριμένα, η Κοινωνική Σύμπραξη, μέσω των Φορέων -Εταίρων έχει διαμορφώσει τον «τοπικό χάρτη» των Κοινωνικών Δομών, με σκοπό την διάθεση και τη διανομή των ειδών και των αγαθών, αλλά και την παροχή των συνοδευτικών υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους.
(Ολοι οι Δήμοι του Νομού , Καταναλωτικές οργανώσεις, Σύλλογος πολυτέκνων , τριτέκνων , Σύλλογος Φίλων ΑΜΕΑ , Χαμόγελο του παιδιού, Σύλλογος νεφροπαθών , κ.λ.π).

Στόχος όλων των φορέων, μέσω της Κοινωνικής σύμπραξης, είναι να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία που με επιτυχία υλοποιείται μέχρι σήμερα,
προκειμένου να υλοποιηθεί αποτελεσματικά το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΤΕΒΑ ώστε να βοηθηθούν τα άτομα τα οποία βιώνουν ακραία φτώχεια και βρίσκονται σε απόγνωση.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων στη τοποθέτησή του καλωσόρισε την κ. Φωτίου στη Κόρινθο και την ευχαρίστησε για την έως τώρα συνεργασία και τη συμβολή της μέσω της οποίας δρομολογήθηκε η διατύπωση ενός οράματος για την καταπολέμηση της φτώχειας, όπως αυτό που σήμερα υλοποιείται.

Επεσήμανε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει μια μεγάλη κατηγορία συνανθρώπων μας, εδώ στο νομό αλλά και σε όλη τη χώρα, που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και δεν έχει ούτε τα στοιχειώδη προς επιβίωση. Τόνισε ο Αλέξανδρος Πνευματικός, ότι ηδη στα πλαίσια αυτής της δράσης έχουν αρχίσει και γίνονται διανομές, σε μεγάλο τμήμα των καταγραφέντων δικαιούχων, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και συνεχίζεται και σήμερα με τα ροδάκινα.

Υπογράμμισε ότι η πολιτική για την αντιμετώπιση της φτώχειας είναι μια ορθή επιλογή η οποία κινείται στη σωστή κατεύθυνση, αφού υπάρχει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός  που είναι σε εξέλιξη εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα Εξέφρασε ο Δήμαρχος την αισιοδοξία του, ότι αυτός ο σχεδιασμός θα υλοποιηθεί έως το τέλος, αφού γίνει και η καταγραφή των δικαιούχων ώστε να λάβουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
Με αυτό τον τρόπο, θα αντιληφθούν οι αναξιοπαθούντες ότι δεν αντιμετωπίζουν μόνοι τους τη κρίση, αλλά έχουν την συμπαράσταση της Πολιτείας και του Δήμου, οι οποίοι βρίσκονται δίπλα τους,  προμηθευοντας τα στοιχειωδη για την καθημερινότητα τους