news-24205012014220556

Πολίτες του Δήμου μας που εκφραζόμαστε κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς,κοινωνικές ομάδες και Δημότες που επιθυμούμε μια ριζικά διαφορετική αυτοδιοικητική πορεία,

ΚΑΛΟΥΜΕ

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 ,ώρα 11.00 πμ στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ,πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες καθώς και Δημότες με ιδέες,προτάσεις,αιτήματα,διεκδικήσεις και συλλογικές δράσεις στην ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ μιας ευρείας Λαϊκής συσπείρωσης των προοδευτικών δυνάμεων ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από τον πολιτικό χώρο που προέρχονται για την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ.

Επιδίωξή μας είναι η δημιουργία ενός αυτοδιοικητικού σχήματος,όπου θα συμμετέχουν όλοι και θα συνεργάζονται δημοκρατικά,ισότιμα και δημιουργικά, με ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες χωρίς κομματικό έλεγχο,συνθέτοντας τις διαφορετικές απόψεις,παραμερίζοντας όσα μας χωρίζουν και προτάσσοντας όσα μας ενώνουν.

Ο-Η Επικεφαλής της δικής μας αυτοδιοικητικής προσπάθειας και το ψηφοδέλτιο θ’ αναδειχθούν μέσα από την ίδια την Δημοτική Παράταξη που σας καλούμε να δημιουργήσουμε. Θα αναδειχθούν με συλλογικές,δημοκρατικές διαδικασίες και θα υπηρετήσουν την φιλοσοφία της ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ,δεσμευόμενοι από το προγραμματικό της πλαίσιο,τις βασικές αρχές και τις κατευθύνσεις της.

Η ιστορία μας διδάσκει ότι μόνο οι λαϊκές συμμαχίες έχουν την δυναμική να αλλάξουν τα πράγματα.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία πάνω στους παρακάτω άξονες:

1) Στην αντικατάσταση του υπερσυγκεντρωτικού και Δημαρχοκεντρικού συστήματος διοίκησης των Δήμων από ένα μοντέλο νέας μορφής διακυβέρνησης στη βάση μιας ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ διοίκησης με ΑΜΕΣΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ διαδικασίες, με θεσμούς συμμετοχής, και ελέγχου που θα υπηρετεί πραγματικά τον δημότη και θα στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες τόσο θεσμικά όσο και οικονομικά και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις τοπικής ανάπτυξης.

2) Στην ενίσχυση και ενθάρρυνση κάθε συλλογικής προσπάθειας κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως κοινωνικά ιατρεία, παντοπωλεία φαρμακεία, ώστε να βρεθούμε δίπλα στα άτομα που έχασαν ή κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, στα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ένταξη ή στην επανένταξη στην αγορά εργασίας, στα άτομα που είναι εκτεθειμένα στον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Τον χώρο που δημιουργείται από την κατάρρευση των κοινωνικών δομών που επέβαλαν οι παραπάνω πολιτικές η τρόικα, οι κυβερνήσεις και οι πρόθυμοι εταίροι τους πρέπει να τον καλύψουμε εμείς και όλες εκείνες οι δυνάμεις που επιθυμούν ένα διαφορετικό αύριο αξιοπρεπούς επιβίωσης, ισότητας, ελευθερίας και ποιότητας ζωής.

3) Στο σχεδιασμό μιας στρατηγικής Τοπικής Ανάπτυξης του Δήμου με συγκεκριμένες ενέργειες και έργα ήπιας ανάπτυξης που θα μπορούν να ενισχύσουν την απασχόληση και να συμβάλουν στη βελτίωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών στην κάθε περιοχή ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της, ενάντια στο μαρασμό στον οποίο οδήγησαν η κεντρική και η τοπική πολιτική εξουσία διαχρονικά.

4) Στην υπεράσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα των κρίσιμων κοινωνικών και αναπτυξιακών τομέων όπως οι δομές του πολιτισμού, του αθλητισμού, της υγείας και της παιδείας, της διαχείρισης των απορριμμάτων, των υδάτινων πόρων, της καθαριότητας, της διαμόρφωσης και συντήρησης δημόσιων και πράσινων χώρων, ενάντια στις επαπειλούμενες και πραγματοποιηθείσες απολύσεις εργαζομένων και στην λαίλαπα των ιδιωτικοποιήσεων στους Ο.Τ.Α.

5) Στην προώθηση ενιαίου χωροταξικού – πολεοδομικού σχεδιασμού στο Δήμο, με τη συμμετοχή των πολιτών, στο πλαίσιο της αειφόρας λογικής. Στόχος, η ισορροπία μεταξύ αστικής-τουριστικής-βιομηχανικής-αγροτικής ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος, της ιστορικής, αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε τόπου.

6) Στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος σε ένα δήμο «πράσινο», βιώσιμο, φιλικό στον άνθρωπο, που μπορεί να γίνει παράδειγμα δήμου μηδενικών αποβλήτων και αειφόρου ανάπτυξης με τον έλεγχο των Βιομηχανιών και την διεκδίκηση του πράσινου φόρου.

7) Στην εφαρμογή πολιτικών για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με διαβούλευση και συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών.

8) Στην υπεράσπιση και αναβάθμιση των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων,για να διαφυλαχθεί και να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας τους, πράγμα που έχει άμεση σχέση με την τοπική ανάπτυξη αλλά και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

9) Στην υπεράσπιση της Δημοτικής Περιουσίας όπως του Υδροθεραπευτηρίου και του Καζίνο καθώς και του δημοτικού συμφέροντος και των θέσεων εργασίας, ενάντια στα συμφέροντα που επιβουλεύονται την δημοτική περιουσία.

10) Τη διαρκή πάλη για μια αυτοδιοίκηση που θα διαχειρίζεται με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα τους δημοτικούς πόρους και θα εφαρμόζει την αξιοκρατία στο ανθρώπινο δυναμικό της.

Τα παραπάνω,χωρίς να αποτελούν μια ολοκληρωμένη πρόταση,είναι κάποιες σκέψεις,οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν το περιεχόμενο και την αφετήρια για την ίδρυση Δημοτικής Παράταξης στο Δήμο μας.

shares