1F78E43FB8B99A11FD59898CCA6874F3Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις μετά την αποκάλυψη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη ότι έχει ηχογραφήσει και βιντεοσκοπήσει διάλογο δικό του με τον γγ της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star.gr, ο κ.Μπαλτάκος παραιτήθηκε από την θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και η παραίτηση του έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό.

Ανώτερη κυβερνητική πηγή ανέφερε στο Star πως αν τα πράγματα έγιναν όντως έτσι, τότε «ο κ.Μπαλτάκος δεν έχει καμία θέση στην κυβέρνηση». Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από το Μαξίμου.

Νωρίτερα……

Σάλος ξέσπασε στην Βουλή με τον ισχυρισμό του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Η.Κασιδιάρη ότι υπάρχει βιντεοσκοπημένη συνομιλία μεταξύ του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και του ίδιου όπου φαίνεται παρέμβαση της κυβέρνησης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την άρση ασυλίας πέντε βουλευτών του κόμματος του, ο κ. Κασιδιάρης διάβασε απομαγνητοφωνημένο, όπως είπε, το κείμενο στο οποίο ο κ. Μπαλτάκος φέρεται να λέει στον ίδιο ότι ο πρωθυπουργός αντέδρασε έντονα και καταφέρθηκε κατά υπουργών του, όταν ο ανακριτής πήρε απόφαση να μην προφυλακιστούν εκτός από τον ίδιο και οι συνάδελφοί του Μίχος και Παναγιώταρος.

Ο βουλευτής της Χρυσης Αυγής ισχυρίστηκε ότι το υλικό της συνομιλίας του έχει κατατεθεί στο δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο και βλέπει το φως της δημοσιότητας από το διαδίκτυο.

Από το βήμα της Βουλής, ο κ.Κασιδιάρης επανέλαβε ότι η δίωξη της Χρυσής Αυγής είναι «πολιτική».

«Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αποδείξω με ντοκουμέντα και στοιχεία πως η κυβέρνηση Σαμαρά έχει καταργήσει την διάκριση των εξουσιών» τόνισε ο κ.Κασιδιάρης καταγγέλοντας πως όλα αυτά έγιναν επειδή η «ανθελληνική» όπως είπε κυβέρνηση ήθελε να πάρει τις ψήφους της Χρυσής Αυγής.

Ο κ.Κασιδιάρης, στην επιστολή που μοίρασε στο Κοινοβούλιο γράφει πως με τα νέα στοιχεία στοιχειοθετείται το αδίκημα κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος τουλάχιστον για τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ.Αθανασίου.

«Εντός των επόμενων ημερών θα καταθέσω συγκεκριμένη πρόταση για παραπομπή του εν λόγω υπουργού σε προανακριτική επιτροπή» προσθέτει .

{youtube}flHdEitcxUY{/youtube}

Οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες Μπαλτάκου – Κασιδιάρη

ΚΑΣ: Όταν κατ’αρχήν βγήκα εγώ τι έπαθε ο Σαμαράς μπορείς να μου πεις;
ΜΠΑ: Ήταν στην Αμερική τότε
ΚΑΣ: Ναι, ήταν στην Αμερική, αλλά εγώ έχω μάθει ότι έπαθε εγκεφαλικά
ΜΠΑ: Σοκ και δέος! χαμός έγινε, της πουτ@ν@ς …δεν με πήρε εμένα του χα πει ότι αυτά που κάνεις … του τα είχα πει .Δεν θα μου έλεγε μένα για αυτό το πράγμα. Πήρε τους άλλους δύο και τους γ@μησε τα πρέκια. Τον Αθανασίου και τον Δένδια: «με κοροϊδέψατε, με δουλέψατε, τι είναι αυτά, ξεφτιλίστηκα!» Γιατί είχε κάνει την προηγούμενη μέρα δήλωση στο αμερικανικό σιωνιστικό συνέδριο ότι «τελείωσε, τους έδεσα , γεια σας!» και την άλλη μέρα βγαίνετε εσείς.
ΚΑΣ: Με τους ανακριτές που μας αφήσανε , εκεί στο επίμαχο στάδιο τι έγινε; γιατί αυτοί το γυρίσανε κωλοτούμπα μετά , αφότου αφήσανε εμάς , μετά που πήρανε τους άλλους το γυρίσανε κωλοτούμπα.
ΜΠΑ: Σας αφήσανε για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχουν στοιχεία
ΚΑΣ: Ναι ωραία δεν υπήρχε τίποτα
ΜΠΑ: Και δεν τους πήρε κανείς τηλέφωνο να τους πιέσει , γιατί το θεωρούσαν όλοι αυτονόητο … όλοι θεωρούσαν σαν δεδομένο : «ετι θα κάνει ο ανακριτής» Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΚΑΝΕΝΑ!
ΚΑΣ: Ούτε για τους άλλους είχε όμως…
ΜΠΑ: Μα με τους άλλους (κάνει την κίνηση κλήσης στο τηλέφωνο και τηλεφωνικής συνομιλίας).
ΚΑΣ.: Ποιος την έκανε τη ζημιά εκεί;
ΜΠΑ.: Και οι δυο.
ΚΑΣ.: Δένδιας, Αθανασίου;
ΜΠΑ.: Ποιος άλλος να το κάνει…
ΚΑΣ.: Και τι λέει ο Σαμαράς γι’ αυτά; Έχει συναίσθηση του τι γίνεται;
ΜΠΑ.: Όχι, στην αρχή δεν είχε… τώρα όμως που είδε τα γκάλοπ… αυτός νόμιζε, σαν μεγαλοαστός που είναι, ότι όλα αυτά τα τρομερά «2% – μου λέει – θα πάνε»… του λέω: «εγώ σου λέω 20% θα πάνε». Μου λέει: «Είσαι μ@λ@κας».
ΚΑΣ.: Ποιος του ‘πε να τα κάνει αυτά;
ΜΠΑ.: Πρώτ’ απ’ όλα φοβάται για τον εαυτό του. Επειδή εσείς τον κόβετε απ’ το να έχει προβάδισμα από το Σύριζα.
ΚΑΣ.: Κόβει ψήφους ‘ντάξει;
ΜΠΑ.: Είναι λογικό.
ΚΑΣ.: Κι επειδή του κόβουμε ψήφους δηλαδή θα μας βάλει φυλακή;
ΜΠΑ.: Τον π@ύστη… απίστευτο πράγμα, απίστευτο.
ΚΑΣ.: Κι αυτά που είπε ο Ρουπακιώτης;
ΜΠΑ.: Αυτό είναι σίγουρο, αφού το ‘κανε την εβδομάδα που θα πήγαινε εκεί.
ΚΑΣ.: Η Γκουτζαμάνη, αυτά τα πράγματα που έκανε, που εγώ πράγματι είχα τις πληροφορίες ότι ήτανε δεξιά και με το γράμμα του νόμου.
ΜΠΑ.: (κάνει τον σταυρό του).
ΚΑΣ.: Θεούσα.
ΜΠΑ.: Ναι.
ΚΑΣ.: Πώς τα ‘κανε αυτά τα αίσχη με τον Βουρλιώτη και με το στήσιμο αυτού του πορίσματος;
ΜΠΑ.: Την πείσανε ότι: «είναι παγανιστές, ειδωλολάτρες, ναζί και ότι είναι αντίθετοι με τον Χριστιανισμό».
ΚΑΣ.: Ποιος την έπεισε γι’ αυτά τα πράγματα;
ΜΠΑ.: Ο Αθανασίου κι ο Δένδιας.
ΚΑΣ.: Να πας στον Εισαγγελέα και να πεις ποιοι έστησαν όλη αυτή την σκευωρία: ότι ο Αθανασίου έδωσε εντολή στην Γκουτζαμάνη, ότι ο Σαμαράς είχε δώσει εντολή στον Αθανασίου και όλοι αυτοί να πάνε να δικαστούνε. Αν είσαι δίκαιος άνθρωπος αυτό πρέπει να κάνεις.
ΜΠΑ.: Άμα το κάνω αυτό τώρα θα κάνει προκαταρκτική εξέταση μισής ώρας και θα την βάλει στο αρχείο.
ΚΑΣ.: Λες ε;
ΜΠΑ.: Ε, βέβαια! Με κυβέρνηση Σαμαρά θα το κάνω; Σε ποιον εισαγγελέα θα πάω; Εισαγγελέας είναι η ίδια η Γκουτζαμάνη. Θα πάω να καταγγείλω την Γκουτζαμάνη στον εαυτό της;
ΚΑΣ.: Πώς μπήκε η Γκουτζαμάνη Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;
ΜΠΑ.: Αφού είναι απ’ το ίδιο χωριό.
ΚΑΣ.: Άρα τώρα ξεπληρώνει το γραμμάτιο.
ΜΠΑ.: Ναι, είναι από το ίδιο χωριό. Δηλαδή δεν είναι απ’ το ίδιο χωριό είναι από απέναντι χωριά, έτσι. Αλλά έχουν μπει στον ίδιο διαγωνισμό, είναι συνομήλικοι σχεδόν. Είναι συντοπίτες, δεν χρειάζεται να ψάχνουμε.»

Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την απομάκρυνση του Μπαλτάκου
«Η άμεση παύση του κ. Μπαλτάκου είναι το λιγότερο. Η παρουσία στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης ενός προσώπου με αυτές τις ιδεολογικές προτιμήσεις και τις πολιτικές απόψεις και πρακτικές ήταν παλιό «πρόβλημα», όπως είχε πει χαρακτηριστικά πριν λίγες ημέρες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί να υπάρχει μέσα στον κυβερνητικό μηχανισμό κανένας ακροδεξιός θύλακας που υπονομεύει την κυβερνητική πολιτική και το σεβασμό της προγραμματικής συμφωνίας που την διέπει» τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

«Κατά τα λοιπά οι εκλεκτικές συγγένειες με το φιλοναζισμό, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, την ακροδεξιά, αργά ή γρήγορα, εκδηλώνονται ,αποκαλύπτονται και πληρώνονται. Γι αυτό έχει σημασία στο πλαίσιο της κυβέρνησης συνεργασίας που καλύπτει επιτακτική εθνική ανάγκη, να είναι ισχυρός και ενισχυμένος ο προοδευτικός πόλος. Περιττεύει, τέλος, να τονίσουμε τον απόλυτο σεβασμό μας στα πρόσωπα των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν και χειρίζονται την υπόθεση της «Χρυσής αυγής» στο πλαίσιο της δικαστικής ανεξαρτησίας και της διάκρισης των λειτουργιών» προσθέτει η Χαριλάου Τρικούπη σε ανακοίνωσή του.

«Να παυθεί ο Μπαλτάκος» ζήτησε ο Καρύδης

Την άμεση απομάκρυνση του κ.Μπαλτάκου από τη θέση του γραμματέα της κυβέρνησης ζήτησε και ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης.

«Ο κ. Μπαλτάκος να παυθεί τώρα από Γ. Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου» έγραψε στα social media

Παπαδημούλης: Σοβαρό πολιτικό θέμα

Μιλώντας στο κοινοβούλιο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης έκανε λόγο για σοβαρό «πολιτικό θέμα», εφόσον βέβαια το βίντεο είναι αληθινό.

Λίγο αργότερα, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο κ. Παπαδημούλης ζήτησε την παράδοση του επίμαχου ΒΙΝΤΕΟ

«Στη Βουλή: Αν αληθεύουν οι καταγγελίες Κασιδιάρη, συνιστούν σοβαρό πολιτικό, ηθικό και δημοκρατικό ζήτημα Μπαλτάκος-Κασιδιάρης μιλάνε σαν «αδέλφια». Να δοθεί όλο το βίντεο στην Βουλή και την Δικαιοσύνη. Κανείς υπεράνω του Νόμου. Κάθαρση σε βάθος.» έγραψε ο κ.Παπαδημούλης.