pantazis

Χθες 20 Απριλίου, έστω και έξω από τις προθεσμίες που προβλέπει ο νόμος, έγινε η πρώτη προσπάθεια επιλογής προσώπου το οποίο θα αναλάβει το ρόλο του «Συμπαραστάτη του Δημότη» στο Δήμο Κορινθίων.

Μία θέση κατά την προσωπική μου άποψη πολύ σημαντική αφού θα αποτελέσει το θεσμό όπου θα καταφεύγει δωρεάν ο Δημότης αλλά και ο τοπικός Επιχειρηματίας, προκειμένου να επιλύσουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις υπηρεσίες του Δήμου και όχι μόνο.
Προσωπικά παρακολουθώντας χρόνια την πορεία του σημερινού Δημάρχου ήμουν σίγουρος ότι θα γίνει εκ μέρους του ότι είναι δυνατόν να τορπιλισθεί η διαδικασία, ώστε να μην επιλεγεί οποιοδήποτε πρόσωπο το οποίο θα αποτελούσε αγκάθι στον τρόπο που διαχειρίζεται αυτός την εξουσία, αδιαφορώντας ως συνήθως για τα συμφέροντα του απλού Δημότη.
Όμως σαν παράταξη είμαστε υποχρεωμένοι αφενός να ζητήσουμε να γίνει αυτό που προβλέπει η νομοθεσία αλλά και η απλή λογική και αφετέρου να καταδεικνύουμε το πραγματικό πρόσωπο του κου Πνευματικού αλλά και των στενών του συνεργατών όπως του κου Χασικίδη, καθύλην αρμόδιου για την διαδικασία .
Έτσι αφού προ μηνός ανακίνησα το ζήτημα δημοσίως, αναγκάσθηκε η Δημοτική αρχή μετά από παρέμβαση του κου Νανόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο να προκηρύξει έστω και εκπρόθεσμα τη θέση.
Η παράταξη μας είναι αποφασισμένη να κάνει υπέρβαση και να βοηθήσει στην επιλογή προσώπου το οποίο δεν κινείται γύρω από αυτήν αλλά πληροί όλα τα κριτήρια για να επιτελέσει με επιτυχία την αποστολή του. Όμως για την εκλογή απαιτείται οπωσδήποτε η συναίνεση της πλειοψηφίας αφού χρειάζονται τουλάχιστον 22 ψήφοι για την εκλογή του.
Έτσι ο κος Νανόπουλος ανέλαβε την σημαντική πρωτοβουλία να προτείνει εγνωσμένης αξίας νομικούς και όχι μόνο, που δεν έχουν σχέση με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ζητώντας να υπάρξει και από τις άλλες παρατάξεις αντίστοιχη κίνηση ώστε αν είναι δυνατό να προταθεί κοινός υποψήφιος ο οποίος και θα εκλεγεί. Πολλοί, ακολουθώντας εντολές(;), αμφισβήτησαν τη διαδικασία αυτή λέγοντας ότι καταστρατηγούνται οι δημοκρατικές διαδικασίες. Ποιος όμως αμφισβητεί ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη δημοκρατική διαδικασία από την συζήτηση και τη συναίνεση των επικεφαλής των παρατάξεων μετά από εσωτερικές διαδικασίες ψηφοφορίας των μελών τους; Κανείς εκτός από τα φερέφωνα της σημερινής Δημοτικής αρχής.
Φυσικά αυτήν την πρωτοβουλία την τορπίλισε χωρίς δεύτερη σκέψη με αστείες δικαιολογίες ο κος Πνευματικός αφού επιδίωξη του δεν είναι προφανώς η εκλογή κάποιου προσώπου το οποίο θα μπλέκεται στα πόδια του και θα μαθαίνει από τις υπηρεσίες μυστικά και αριθμούς. Πραγματικούς αριθμούς και όχι παραμύθια σαν αυτά του δήθεν πλούσιου Δήμου. Εκεί βέβαια που δεν έχει θέμα είναι στο να προσλαμβάνει αμειβόμενους πλουσιοπάροχα για την εποχή συμβούλους, προερχόμενους από αυτούς που τον στήριξαν στις εκλογές και οι οποίοι κανένα έργο δεν επιτελούν στο Δήμο, επιβεβαιώνοντας το ότι έχει μια ομάδα συνεργατών που συνδέεται με τη μόνη συνδετική ύλη που τους ενδιαφέρει. Τις οικονομικές απολαβές.
Οπότε φθάσαμε στην χθεσινή ψηφοφορία όπου δήλωσαν υποψηφιότητα ένας ανεξάρτητος από τις παρατάξεις του κου Πνευματικού και του κου Νανόπουλου νομικός, δύο άτομα τα οποία ήταν υποψήφιοι της παράταξης του κου Πνευματικού το 2010 και ένας διαδικτυακός υποστηρικτής του, όλοι άξιοι και ικανοί συμπολίτες μας που θα μπορούσαν να αναλάβουν τα καθήκοντα άνετα.
Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να τους ζητήσω συγγνώμη για την απαξίωση προς τα πρόσωπα τους με την φράση που ακούσθηκε και καταγράφηκε, ότι «οι υποψηφιότητες είναι καλές αλλά θα μπορούσαν να είναι και καλύτερες».
Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ήταν αποφασισμένη να στηρίξει στην δεύτερη ψηφοφορία όποιον είχε τις προϋποθέσεις να συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων, γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην απαξιωθεί και πάλι η διαδικασία όπως έγινε τελικά με ευθύνη των κων Πνευματικού και Χασικίδη, αλλά και να έχουμε οπωσδήποτε χθες επιλογή προσώπου χωρίς να χρειασθεί όπως χρειάζεται τώρα, να επαναλάβουμε, άγνωστο για πόσες φορές ακόμη, τη διαδικασία.
Όμως ήδη από την πρώτη ψηφοφορία έγινε αντιληπτός και στον πιο κοινό νου ο σχεδιασμός της πλειοψηφίας να γίνει κατανομή των ψήφων στους τρεις «δικούς τους» και σε λευκά, ώστε ακόμη και οι 12 ψήφοι της αντιπολίτευσης να δοθούν σε κάποιον από αυτούς, να μην συμπληρωθεί ποτέ ο αναγκαίος αριθμός των 22 ψήφων. Αυτό έγινε και στην δεύτερη ψηφοφορία όπου είχαμε το ευτράπελο, σε κάποια λάθος μέτρηση της εφορευτικής επιτροπής, ένα μέλος της, ο κος Μελέτης, να αναφωνεί με αγωνία (άραγε φοβούμενος μήπως τον επιπλήξουν;) «λείπει η ψήφος του Γ…., έπρεπε να είχε 7 και έχει 6».
Προσερχόμενοι στη διαδικασία ήμασταν βέβαιοι ότι αυτήν την τακτική θα εφάρμοζε η Δημοτική αρχή, αλλά εμείς θα συνεχίζουμε να επιμένουμε ώστε να απογυμνώνεται καθημερινά και να φαίνεται η αδιαφορία τους προς τα συμφέροντα των Δημοτών και των απλών επιχειρηματιών. Εκτός βέβαια αν πρόκειται για ολίγους εκλεκτούς τους όπου τότε παραποιούνται μέχρι και αποφάσεις επιτροπών.
Προσωπικά αλλά και όλους μας στην παράταξη, μας γιγαντώνουν αυτές οι άθλιες συμπεριφορές και θα συνεχίσουμε να κάνουμε μόνο ότι είναι για το συμφέρον των Δημοτών με όσο κόπο και χρόνο να χρειασθεί. Ήδη οι Δημότες έχουν αντιληφθεί το τι συμβαίνει στο Δήμο, όπου μεγάλη ευθύνη την οποία και θα καταγγέλλουμε ανοικτά έχει και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος αποδεικνύεται πλέον καθαρά ότι αποτελεί πειθήνιο όργανο του Δημάρχου.
Από όλη τη διαδικασία, τουλάχιστον έγινε αντιληπτό στους διαθέτοντες κοινό νου, ότι η θέση του ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ είναι αναγκαία να λειτουργήσει και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από τους Δημότες αλλά και από πολλούς ενδιαφερόμενους για τη θέση.
Προσωπικά ζητώ από τον κο Χασικίδη να γίνει όπως προβλέπεται σύντομα η επαναπροκήρυξη της θέσης του «Συμπαραστάτη».
Ζητώ από όλους όσους θα καταθέσουν υποψηφιότητα, στην δεύτερη ψηφοφορία που πιθανόν να χρειασθεί, να αποδεχθούν να συμμετάσχουν μόνο οι δύο πρωτεύσαντες της πρώτης ψηφοφορίας.
Ζητώ από τους-τις συμβούλους της πλειοψηφίας, να βρουν επιτέλους το «αντριλίκι» και να κάνουν αυτό που οφείλουν στους ψηφοφόρους τους.

Βασίλης Πανταζής
Απόστρατος Αξκός
Πολιτικός Μηχκός ΕΜΠ
Δημοτικός Σύμβουλος

shares