2293372

Την επιθυμία του να έχει η Αστυνομία δικό της ραδιοφωνικό σταθμό, το όνομα το οποίου μάλιστα θα μπορούσε να είναι «ο μπλε φίλος», εξέφρασε από την Λάρισα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, στο πλαίσιο επίσκεψη που πραγματοποίησε την Τρίτη στη Λάρισα.

Όπως ανάφερε, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο ρόλος των media ιδίως στην Ελλάδα δεν είναι η προβολή του καλού. Εάν κάτι συμβεί στραβό, ένα «φιάσκο» της αστυνομία επί παραδείγματι, αυτό προβάλλεται παρατήρησε και πρόσθεσε: «μακάρι η αστυνομία να μπορέσει να έχει δικό της ραδιοφωνικό σταθμό για να μπορεί ακριβώς να ενημερώνει και να λέει ότι είχαμε αυτά, εξιχνιάσαμε αυτά, εκκρεμούν αυτά, δυσκολίες εκεί. Γιατί δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, πως μπορεί να ενημερωθεί ο πολίτης για τις επιτυχίες μας», σχολίασε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Αναφερόμενος στο ζήτημα αυτονόμησης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο υπουργός ανέφερε ότι θα πρέπει να αυτονομηθεί αλλά «δεν είναι της στιγμής».

Όπως τόνισε, το μοντέλο να βρίσκεται κάτω από ένα υπουργείο, το Εσωτερικών και ο αναπληρωτής υπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μπορεί να δημιουργήσει τριβές καθώς δεν έχουν συνάφεια και συγγένεια μεταξύ τους. Εμείς, έσπευσε να συμπληρώσει, δεν έχουμε τριβές γιατί γνωριζόμαστε με τους άλλους, αλλά το μοντέλο αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει παντού και πάντοτε. Πιθανό πρόσθεσε ο κ. Πανούσης και το υπουργείο Πολιτισμού να πρέπει να αυτονομηθεί και είναι βέβαιο ότι πρέπει να αυτονομηθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το πότε θα γίνει δεν είναι της στιγμής.

Επίσης τάχθηκε και υπέρ της λειτουργίας δικαστικής αστυνομίας αλλά, όπως είπε, δεν πρόκειται να επιβάλλει την άποψη του. « Αυτό, που πρέπει να γίνει είναι να φύγει από πάνω μας όλο το παράταιρο έργο . Δηλαδή επιδόσεις εγγράφων, τα γήπεδα, φυλάξεις προσώπων που δεν έχουν κανένα κίνδυνο, από όλα αυτά πρέπει σιγά – σιγά να απαλλαγούμε γιατί έχουμε ανάγκη από ανθρώπους στο δρόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου ο κ Πανούσης, σχολιάζοντας τη σε εξέλιξη της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τους δανειστές, εκτίμησε ότι βλέπει συμφωνία μέσα στον Ιούνιο από κει και πέρα πρόσθεσε, είναι θέμα αντίληψης του ελληνικού λαού να ξεφύγει από το παλιό σύστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που εξελισσόταν η συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον δήμαρχο Λαρισαίων Αποστολή Καλογιάννη, ομάδα αντιεξουσιαστών είχε συγκεντρωθεί έξω από το Δημαρχείο και φώναζε συνθήματα διαμαρτυρίας επειδή είχαν επιχειρήσει να καταλάβουν κενό σπίτι στο κέντρο της Λάρισας και η αστυνομία παρενέβη και απέτρεψε τα σχέδια τους.eleftheria.gr

shares