063882900137546148116127011001

Η κίνηση και η άσκηση είναι θεμελιώδεις παράμετροι για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή ανεξάρτητα από την ηλικία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) ενημερώνει πως η μειωμένη κινητικότητα και η ελλιπής σωματική δραστηριότητα είναι σημαντικοί παράγοντες κινδύνου που οδηγούν σε καρδιακά νοσήματα, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, διαβήτη και καρκίνο παγκοσμίως και έχει ορίσει την προώθηση της φυσικής δραστηριότητας ως προτεραιότητα για την υγεία.
Οι Φυσικοθεραπευτές σπουδάζουν, εργάζονται και ειδικεύονται στην παθολογία της ανθρώπινης κίνησης και της φυσικής δραστηριότητας. Αναγνωρίζουν φυσικούς, παθοφυσιολογικούς, εμβιομηχανικούς και άλλους παράγοντες που εμποδίζουν τους ανθρώπους να είναι όσο ενεργητικοί και ανεξάρτητοι θα μπορούσαν να είναι και βρίσκουν τρόπους για να τους ξεπεράσουν.
Κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου, οι Φυσικοθεραπευτές ανά τον κόσμο εορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας και εφιστούν την προσοχή του κοινού στην συμβολή του επαγγέλματος στην υγεία των ασθενών σε προσωπικό και εθνικό επίπεδο.
Φέτος προωθούμε το μήνυμα πως παραμένοντας κινητικά δραστήριος επενδύεις για το μέλλον, ανεξάρτητα από την ηλικία. Θέλουμε τους ανθρώπους «κινητικά υγιείς και δραστήριους για το μέλλον».
Στην Ελλάδα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (www.psf.org.gr) ξεκινά μια σειρά εκδηλώσεων ενημέρωσης της συμβολής της φυσικοθεραπείας σε όλη τη χώρα, που θα ξεκινήσουν την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013 και θα κορυφωθούν την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013 στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα:
· Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις πρωτεύουσες νομών όπου εδρεύουν Περιφερειακά Τμήματα του Π.Σ.Φ. θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού για το ρόλο της φυσικοθεραπείας στην κινητική υγεία.
· Το Περιφερειακό Τμήμα Νομού Κορινθίας την Κυρακή 8 Σεπτεμβρίου στην Παραλία Καλάμια,από τις 10πμ – 2μμ ,διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού για τα οφέλη της φυσικοθεραπείας.
· Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, από τις 9.00 μέχρι τις 17.00, στην Πλατεία Κοραή (σταθμός μετρό Πανεπιστήμιο), στην Αθήνα, φυσικοθεραπευτές του Περιφερειακού Τμήματος Αττικής θα δεχόμαστε σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και θα παρέχουμε συμβουλές σε πολίτες για οποιοδήποτε θέμα αρμοδιότητάς μας τους απασχολεί, με επικέντρωση στις εξής παθολογίες:
v Αξιολόγηση για τον έλεγχο σκολίωσης σε παιδιά και εφήβους
v Αξιολόγηση κινδύνου πτώσεων σε πολίτες άνω των 65 ετών
v Παροχή ενημέρωσης και συμβουλών για τη γυναικολογική ακράτεια
Η Φυσικοθεραπεία με τις παρεμβάσεις της, αποτελεί σημαντικότατη παράμετρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και συμβάλλει τα μέγιστα στην πρόληψη και αντιμετώπιση του μυοσκελετικού πόνου και της κινητικής δυσλειτουργίας, προάγει τη φυσική αποκατάσταση, μειώνει τη φαρμακευτική δαπάνη και βελτιώνει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Αυτές τις ημέρες, ρωτήστε μας για το πρόβλημά σας, ελάτε να σας συμβουλέψουμε…
Γνωρίστε τη φυσικοθεραπεία, όπως ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ.

Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ Π.Τ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΚΡΑΒΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ