FWTO3

Η ΟΕΒΕ Κορινθίας πιστή στην ευθύνη της απέναντι στους συλλόγους και σωματεία που εκπροσωπεί, κάλεσε σε συναντήσεις όλους τους υποψήφιους βουλευτές του Νομού Κορινθίας όλων των πολιτικών κομμάτων, όπως αυτά δραστηριοποιούνται στον Νομό μας. Στόχος μας ήταν να μεταφέρουμε τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας, όπως αυτές προκύπτουν από τις Γενικές μας Συνελεύσεις και τα Υπομνήματα των μελών μας, αλλά και να ακούσουμε τις πολιτικές τους θέσεις, τόσο στα γενικά θέματα που ταλαιπωρούν την Ελληνική οικονομία και κατ επέκταση τους Βιοτέχνες, Επαγγελματίες και Εμπόρους που εκπροσωπούμε, όσο και σε συγκεκριμένα θέματα που απασχολούν τα μέλη μας.

Ανταποκρίθηκαν:
1. Από τη Νέα Δημοκρατία ο υποψήφιος Βουλευτής Χρίστος Δήμας, ο οποίος και άκουσε τα θέματα που είχαμε να του θέσουμε, τόσο σαν ΟΕΒΕ, όσο και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων και Σωματείων μελών μας. Ο κ. Δήμας αναγνώρισε την ύπαρξη προβλημάτων λόγω της οικονομικής κρίσης, παρουσίασε ως ανάγκη την εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται ως τώρα, σε συνδυασμό με την σταδιακή μείωση φορολογικών συντελεστών, αλλά και ειδικών φόρων όπως ο ΕΝΦΙΑ.

marina

2. Τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησαν ο Θοδωρής Βασιλακόπουλος και η Ανδριανή Κουρουκλή, όπου μας έδωσαν την ευκαιρία για πιο αναλυτική συζήτηση σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα των οφειλών των αυτοαπασχολούμενων στον ΟΑΕΕ και την Εφορία. Η θέση που μας κατέθεσε ο κ. Βασιλακόπουλος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, αλλά και την δυνατότητα ρυθμίσεων των οφειλών με ρεαλιστικό τρόπο, ώστε να τηρηθεί η όποια ρύθμιση τελικά συμφωνεί κάθε οφειλέτης ασφαλισμένος. Επιπρόσθετα μας ενημέρωσε και για το πρόγραμμα ειδικών δράσεων στον Νομό Κορινθίας που στοχεύουν στην ανάπτυξη αλλά και την επίλυση τοπικών προβλημάτων του Νομού μας, στο κέντρο και την περιφέρεια, όπως η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων μας, η αξιοποίηση των υποδομών, η δημιουργία ΤΕΙ οινολογίας, η παροχή φυσικού αερίου, η κοινωνική μέριμνα ανέργων, η στήριξη των επαγγελματιών στα προβλήματα της οικονομικής κρίσης και άλλα.

marina1

3. Τους ΑΝΕΛ εκπροσώπησε ο Βάκης Μπεχράκης ο οποίος κατέθεσε τις βασικές θέσεις των ΑΝΕΛ για την πορεία της Ελλάδας, αλλά και θέσεις για τους επαγγελματίες, όπως η δημιουργία Εθνικού Λογαριασμού οφειλετών Δημοσίου με όλες τις οφειλές κάθε επαγγελματία, η ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς με δημιουργία εγγυημένου επιχειρηματικού κεφαλαίου εξόφλησης επιταγών, με τελικό στόχο την επάνοδο των μικρών επιχειρήσεων στην αγορά.

marina3

4. Το Ποτάμι εκπροσωπήθηκε από Αναστάσιο Μαγκαφώση, την Χρύσα Αθανασοπούλου και την Πηνελόπη Σταυροπούλου οι οποίοι παρουσίασαν θέσεις της παράταξης όπως, η διαγραφή του 50% των οφειλών των δανείων ως 200.000 ευρώ, η αναστολή πληρωμής σε ανέργους, η μείωση των οφειλών των ΕΒΕ προς τα πιστωτικά ιδρύματα και η παύση των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης εκ μέρους πιστωτικών ιδρυμάτων.

marina4

5. Το ΚΚΕ εκπροσωπήθηκε από τον Σπήλιο Ξενόπουλο και το Παναγιώτη Δικαίο οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της επαναφοράς του αφορολόγητου και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζουν ως απαράδεκτη τη δημιουργία στρατιάς ανασφάλιστων πολιτών, εξ αιτίας των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία λόγω της κρίσης, μετά από μακρά σειρά ετών ασφαλιστικού βίου.

Στις συναντήσεις παρευρέθησαν και έθεσαν ειδικά θέματα των Συλλόγων και Σωματείων τους, ο Γιάννης Βακάλογλου του Σωματείου Αρτοποιών, ο Γιάννης Κορδώσης του Σωματείου Ταξί και οι Τάσος Παπαοικονόμου και Κώστας Καστρινός μέλη του ΔΣ της ΟΕΒΕ αλλά και εκπρόσωποι του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστών Κορινθίας.

Ø Η Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Μαρίνα Ταουξίδη αλλά και τα μέλη του ΔΣ που παρευρέθησαν στις συναντήσεις , θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους υποψήφιος Βουλευτές που μας τίμησαν με την παρουσία τους, όπως προαναφέρονται αναλυτικά. Ελπίζουμε οι απόψεις και θέσεις που ανταλλάξαμε να αποτελέσουν άξονες της Κυβερνητικής πολιτικής όσων τελικά εξασφαλίσουν το δικαίωμα δημιουργίας κυβέρνησης.

Ø Θέλουμε να εκφράσουμε την απογοήτευση μας για την παντελή απουσία επαφής με τους υπόλοιπους υποψήφιους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, πλην του κ. Δημα, στους οποίους απεστάλη προσωπική πρόσκληση χωρίς ποτέ να απαντήσουν. Ο κ. Γρηγόρης Καρπούζης εξέφρασε την επιθυμία να παρευρεθεί, κάτι που δεν κατέστη εφικτό τελικά, αφού δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην προγραμματισμένη μας συνάντηση έγκαιρα.

Ø Ευχαριστούμε τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά τον Θοδωρή Βασιλακόπουλο για την πληρότητα των θέσεων που παρέθεσε στην συζήτηση μας με προτάσεις και επιχειρήματα και την για πολλά χρόνια συνεργασία μας σε εκδηλώσεις, δραστηριότητες και κινητοποιήσεις, αλλά και την κα Κουρουκλή για την παρουσία της και την καθαρή της στάση υπέρ των θέσεων μας. Η κα Θελερίτη δεν ήταν στην ομάδα εκπροσώπησης διότι είχε άλλη δέσμευση, την ευχαριστούμε για την προσφορά της τόσα χρόνια σε ότι της έχουμε ζητήσει.

Ø Ευχαριστούμε τους εκπροσώπους των υπολοίπων κομμάτων που μας τίμησαν.

Ø Για την ενημέρωση των μελών μας αναφέρουμε την παντελή αδιαφορία στην πρόσκληση μας από τους εκπροσώπους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, της Χρυσής Αυγής, της Δημοκρατικής Αριστεράς – Πράσινων και των υπολοίπων μικρότερων κομμάτων.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΡΙΝΑ ΤΑΟΥΞΙΔΗ                                                                           ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ