Όταν ο Μίκης Θεοδωράκης  διευθύνει ,φαντάζει σαν ένας μεγαλοπρεπής αετός, έτοιμος να πετάξει στις κορυφές των υψηλότερων βουνών του κόσμου για να μεταφέρει μήνυμα αγώνα.

Όταν ο Μίκης Θεοδωράκης συνθέτει, η μουσική του καταφέρνει πάντα όχι μόνο να μαγεύει τα πλήθη, αλλά και να τα εμπνέει να τους δίνει δύναμη ώστε να κάνουν την υπέρβαση τους ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε εποχή.

Όταν ο Μίκης Θεοδωράκης συνομιλεί καταφέρνει να συναρπάζει όσους βρίσκονται γύρω του.

Ο Μίκης Θεοδωράκης ,ο παγκόσμιος Έλληνας αποχαιρέτησε σε ηλικία 96 ετών την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου .

Αυτός ο ανυπέρβλητος ,ο μεγάλος  συνθέτης ,ο μαχητής, ο πάντα έφηβος, εμπνεόταν από τον λαό από τον οποίο εισέπραττε το ελιξίριο της αγάπης του σεβασμού και της αναγνώρισης .Ο Μίκης πέρα από μεγάλος τραγουδοποιός ηταν και μια έντονη πολιτικοποιημένη προσωπικότητα.

Είχα την μεγάλη τιμή στη πρώτη έκδοση  του περιοδικού μου με τίτλο «ΜΑΖΙ» να μου παραχωρήσει μια σημαντική συνέντευξη.

 

«Απέδειξα ότι αισθάνομαι το ίδιο άνετα όταν βρίσκομαι στο πόντιουμ μιας ορχήστρας η όταν είμαι δεμένος χειροπόδαρα σ’ ένα κελί. Γιατί απλούστατα αισθάνομαι και στις δυο περιπτώσεις ολοκληρωμένος άνθρωπος και πολίτης. Και στις δυο περιπτώσεις δημιουργώ. Στην πρώτη δημιουργώ Τέχνη ,στη δεύτερη Ανθρωπιά«

 

Ο Μίκης Θεοδωράκης  θα συνεχίσει να στέκεται βράχος  γρανίτης ακλόνητος εμπρός για να δίνει σε όλο τον κόσμο τη δυνατότητα να ξυπνά να εμπνέεται να μάχεται μέσα από τα τραγούδια του.

Λίλη Μουζάκη