69218af147331a40e6206df3ef3c6f4c L

Η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το Δελτίο Τύπου του εκπροσώπου της παράταξης Πελοπόννησος Πρώτα και τη λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής, δήλωσε τα ακόλουθα:
«Πριν ακόμα ολοκληρωθεί ο πρώτος μήνας της λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής με τη νέα της σύνθεση ο κ. Πατσαρίνος εκδίδει ένα δελτίο τύπου που δεν ανταποκρίνεται σε τίποτα στην αλήθεια και με το οποίο προσπαθεί να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο, βασιζόμενος ωστόσο σε ανακρίβειες εξαντλώντας τα όρια του ακραίου και επικίνδυνου λαϊκισμού. Προς αποκατάσταση της αλήθειας:
1) Η απομαγνητοφώνηση των πρακτικών των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής ήταν πρόταση της πλειοψηφίας, μέσω της προέδρου της, η οποία υπερψηφίστηκε ομόφωνα, ενώ οι σχετικές διαδικασίες έχουν ήδη δρομολογηθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Πατσαρίνος μάλλον σκόπιμα «ξέχασε» να αναφέρει το γεγονός ότι όλες οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, από την προηγούμενη μάλιστα περίοδο λειτουργίας της, είναι πάντα ανοιχτές στους πολίτες και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
2) Τα θέματα εκτός ημερησίας διάταξης, ως προβλέπεται από το Ν. 3852, έχουν κατεπείγον χαρακτήρα, ο οποίος κάθε φορά τεκμηριώνεται, και η οποιαδήποτε αναβολή τους έχει άμεσες συνέπειες στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας.
3) Οι ορισμοί δικηγόρων, στις δύο Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας και Μεσσηνίας, όπου δεν υπάρχουν δικηγόροι στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, προτείνονται σχεδόν πάντα από τις αντίστοιχες υπηρεσίες, που γνωρίζουν επακριβώς τις σχετικές υποθέσεις. Όπως μάλιστα πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Πατσαρίνος οι υπηρεσίες μας έχουν αποταθεί ήδη στους δικηγορικούς συλλόγους προκειμένου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και ήδη έχουν αποστείλει τις σχετικές καταστάσεις. Ο εκπρόσωπος της παράταξης Πελοπόννησος Πρώτα «λησμονεί», ότι η Περιφερειακή αρχή διαχειρίστηκε δικαστικά με απόλυτη σχεδόν επιτυχία τις εκκρεμότητες που παρέλαβε από τις προηγούμενες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, με σημαντικά οφέλη για το δημόσιο συμφέρον. Ο ίδιος μάλιστα, επί σειρά ετών Νομαρχιακός Σύμβουλος Μεσσηνίας, έχει ίδια αντίληψη για τις ανωτέρω εκκρεμότητες και το αποτέλεσμα της διαχείρισής τους, παρόλο που τότε σιωπούσε.
4) Σε ότι αφορά τις απόψεις του σχετικά με τις εκδηλώσεις που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο κ. Πατσαρίνος θα πρέπει να αντιληφθεί ότι την εκτελεστική εξουσία οι πολίτες με την ψήφο τους την ανέθεσαν στην παρούσα Περιφερειακή Αρχή και όχι στην αντιπολίτευση την οποία προφανώς δεν εμπιστεύτηκαν. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις άλλωστε η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανταποκρίθηκε στα αιτήματα των παραγωγικών φορέων, αυξάνοντας το επίπεδο συνεργειών σε όλους τους τομείς.
5) Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που της δίνει ο νόμος καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες του Α΄ και Β΄ Βαθμού Εκπαίδευσης, με σκοπό την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων της Πελοποννήσου, ξεπερνώντας μάλιστα και το επίπεδο αρμοδιότητάς της. Θα ήθελε μήπως ο κ. Πατσαρίνος να μην ανταποκρινόμαστε σε αυτά τα αιτήματα; Προτείνει δηλαδή η Περιφερειακή Αρχή να μη σταθεί αρωγός σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αφορά τον κρίσιμο τομέα της παιδείας και τη νέα γενιά του τόπου μας;
Ας σταματήσει τις ανούσιες ανακοινώσεις, που αποκλειστικό σκοπό έχουν τη δημιουργία εντυπώσεων, καθώς και τις βαρύγδουπες δηλώσεις για την «προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και της δημοκρατίας». Οι αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής είναι συγκεκριμένες, όπως και η λειτουργία της απόλυτα διαφανής, όπως έχουμε μέχρι σήμερα αποδείξει.
Δεν θα του επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιήσει ένα συλλογικό όργανο της Περιφέρειας ως όχημα προσωπικής του προεκλογικής πολιτικής ανάδειξης. Κάθε μέρα ο πολιτικός φορέας που εκπροσωπεί ο κ. Πατσαρίνος και η παράταξή του ρίχνει τις μάσκες της δήθεν «ανατροπής, αντίστασης και επανάστασης» και αποκαλύπτει την πελατειακή λογική και συστημικότητα της λειτουργίας του.

shares