protobouliakor

Πέρασε περίπου ένας μήνας που η Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών προσπάθησε να ενημερώσει τους Δημότες Κορινθίων για το νερό που πίνουν (Το γάργαρο νερό …της βρύσης) και με την επίσκεψή της στον κο Καραμανλή, Διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΥΑ Κορίνθου να πάρει κάποιες επίσημες διαβεβαιώσεις για την ποιότητα και την επάρκεια του νερού στα Δημοτικά Διαμερίσματά μας (ΔΤ 11/7/2014).
Δυστυχώς το μόνο που ακούσαμε από τα επίσημα χείλη του Δημάρχου Αλ. Πνευματικού είναι, μισόλογα όπως «το δίκτυο είναι τεράστιο και δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε εύκολα», «γίνονται τεράστιες προσπάθειες για να υπάρχει νερό (νερό…σκέτο) σε όλα τα χωριά του Δήμου» και την εύκολη πλέον καραμέλα των τελευταίων ημερών: «Να ρωτήσετε τον κο Καραμανλή, αυτός είναι Διευθύνοντας Σύμβουλος, εγώ είμαι πρόεδρος και δεν έχω ευθύνη».
Ταυτόχρονα η ΔΕΥΑΚ δεν απαντά σε καμία ερώτηση που έχει κατατεθεί νόμιμα είτε από πολίτες είτε από συλλόγους που έχουν δραστηριοποιηθεί για το θέμα (ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ). Επίσης δεν ενημερώνει την ιστοσελίδα της για τις αναλύσεις του νερού από την τελευταία μέρα πριν τις εκλογές (τυχαίο;).
Σε συνάντηση με φίλους της Πρωτοβουλίας στην περιοχή Άσσου – Λεχαίου ακούσαμε και από εκεί τα ίδια παράπονα για την ποιότητα και την επάρκεια του νερού, από τον Κόρφο μαθαίνουμε για συνεχείς διακοπές υδροδότησης υποθέτοντας πως το νερό δεν επαρκεί να καλύψει τις καλοκαιρινές ανάγκες του Καλλικρατικού Δήμου. Υποθέτουμε επίσης πως αντίστοιχα προβλήματα θα υπάρχουν και σε άλλες περιοχές του Δήμου πλην Καποδιστριακού Δήμου Κορινθίων.
Να τα ξαναπούμε λοιπόν, εφόσον ο Δήμαρχος ενημερώνεται μάλλον επιλεκτικά από κάποια μέσα ενημέρωσης που δεν θέλουν να προβάλλουν τις θέσεις μας και τις ερωτήσεις μας – μπορεί και για να μην τον πληγώσουν: Το νερό, η καταλληλότητά του και η επάρκειά
του, δεν είναι θέμα που πρέπει να υπάρχουν αντεγκλίσεις και διαφωνίες. Είναι θέμα υγείας των κατοίκων της περιοχής, είναι θέμα δημόσιας υγείας, και οι υπηρεσίες του Δήμου οφείλουν να είναι απόλυτα τυπικές ως προς τις υποχρεώσεις τους και ως προς την ουσία της εργασίας τους αλλά και ως προς την ενημέρωση του κοινού.
Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό. Μάλιστα δεν συμβαίνει από τότε που ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός έκανε όλο αυτό το προεκλογικό παιχνίδι με το πόσιμο νερό Στυμφαλίας σε όλο τον Δήμο, ένα καθόλου επικίνδυνο γι αυτόν παιχνίδι όπως αποδείχτηκε εφόσον πλέον τα «ρίχνει» όλα στην ΔΕΥΑΚ και επίσης ο λαός λέει «μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται».
Καλούμε τον Δήμαρχο αλλά και την ΔΕΥΑΚ να απαντήσουν σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν το νερό, επίσημα και με στοιχεία, και να αφήσουν το «κρυφτούλι» και τις «κουμπάρες» που παίζουν αυτή την περίοδο. Η Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών θα είναι εδώ, έχοντας την απαραίτητη υπομονή ως Δημοτική Παράταξη αλλά ταυτόχρονα ασκώντας αυστηρό και δίκαιο έλεγχο στην Δημοτική Αρχή.
Μιλήστε στους δημότες σας κε Πνευματικέ. Ενημερώστε τους πελάτες σας κε Καραμανλή. Οι εκλογές τελείωσαν. Το καλοκαίρι σας πρόδωσε. Οι πολίτες νοιώθουν την κοροϊδία, απαιτούν λύση για πόσιμο νερό σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, όλο τον χρόνο με επάρκεια. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό που πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες του Δήμου μας.
Το Γραφείο Τύπου
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ για την Ανατροπή
στον Δήμο ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

shares