1 2

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του δημάρχου Κορινθίων Αλέξανδρου Πνευματικού και του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κορινθίων Αντώνη Παππά. Στη συνάντηση παρεβρέθηκε και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Παπαφωτίου.
Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την ανάπτυξη του λιμένα της Κορίνθου και συγκεκριμένα το «Master Plan», για την έγκριση του οποίου έχει οριστεί συζήτηση στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων την 10η Απριλίου 2014. Ο κ. Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τον προγραμματικό σχεδιασμό του «Master Plan», τον χρονικό ορίζοντα της υλοποίησής του και τις προοπτικές ανάπτυξης που δημιουργεί στην πόλη, το νομό και την περιφέρεια.
Ως αποτέλεσμα της συνάντησης ορίστηκε για την επόμενη εβδομάδα σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και της Περιφέρειας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του υπουργείου Ναυτιλίας, ώστε να παρουσιαστεί το master plan και να εξεταστούν τρόποι χρηματοδότησης και υλοποίησής του, ενόψει της έγκρισής του.

shares