040115203219 9692

Προγραμματισμένο ήταν να γίνει την Κυριακή 4/1 χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως προκύπτει από σημειώσεις που βρήκαν οι αστυνομικοί ενώ η πρόβα θα γινόταν χθες. Οι αστυνομικοί κυριολεκτικά στο παρά 5 απέτρεψαν αυτό το χτύπημα το οποίο αν γινόταν θα «έφευγε πολύς κόσμος» όπως δήλωσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Τσακνάκης.

Το χτύπημα θα πραγματοποιούνταν σύμφωνα με το star.gr, με δύο βαν. Στο ένα ο τρομοκράτης και η ομάδα του θα τοποθετούσαν τους μεγάλης ισχύος εκρηκτικούς μηχανισμούς και με το δεύτερο θα μεταφερόταν η ομάδα υποστήριξης, η οποία κατά πληροφορίες θα αποτελούνταν από τουλάχιστον έξι άτομα. Με αυτό σύμφωνα με πληροφορίες θα τίναζαν στον αέρα την μάντρα των φυλακών και στη συνέχεια κρατώντας καλάσνικοφ ο Ξηρός και οι συνεργοί του θα έμπαιναν μέσα για να απελευθερώσουν τους «Πυρήνες».

Στο πρώτο αυτοκίνητο θα μεταφέρονταν τουλάχιστον 12 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας καθώς στην Ανάβυσσο βρέθηκαν στο δύο σακιά με έξι κιλά έκαστος από την ισχυρή εκρηκτική ύλη.

Εξάλλου, στη μονοκατοικία της Αναβύσσου βρέθηκαν δρομολόγια προσέγγισης, δρομολόγια διαφυγής και εναλλακτικές διαδρομές προς τις γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού.

040115211342 2877
Ο Χριστόδουλος Ξηρός γνώριζε πολύ καλά χωροταξικά τις φυλακές Κορυδαλλού. Τόσο τις γυναικείες όπου κρατούνταν από το 2004 ως το 2011, όσο και τις κεντρικές φυλακές Κορυδαλλού, τις ανδρικές δηλαδή, όπου ήταν από το 2011 μέχρι πέρυσι που απέδρασε.

Να σημειωθεί ότι ο αρχιτρομοκράτης από το 2011 ήταν στην Πτέρυγα Ε των Φυλακών Κορυδαλλού και μπορούσε να κινείται άνετα προς την πτέρυγα Α που κρατούνταν τα περισσότερα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς. Αυτό του έδινε το δικαίωμα να χαρτογραφήσει όπως αποδείχθηκε και να σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια τις φυλακές.

Untitled.jpg

Ο επόμενος στόχος της ΕΛΑΣ είναι ο εντοπισμός ενός 30χρονου άνδρα, ο οποίος τον Ιούνιο του 2014 νοίκιασε με πλαστά στοιχεία το σπίτι της Αναβύσσου αλλά και μιας γυναίκας στην οποία φέρεται να ανήκει το πλαστό δελτίο ταυτότητας με τα στοιχεία Ελένη Μελανή.

040115211343 3508

shares