165101-14644024

Η ανάρτηση των τελικών πινάκων του ΑΣΕΠ την Πέμπτη, την ιστοσελίδα του Οργανισμού, ήταν και η «σφραγίδα» που επικύρωσε σύμφωνα με το tvxs.gr,την οριστική απόλυση των υπό διαθεσιμότητα καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, από τις οποίες θα επαναπροσληφθούν μόλις 38. «Δεν υποχωρούμε και θα εντείνουμε τον αγώνα μας», ήταν οι απάντηση των καθαριστριών. Την άμεση επαναπρόσληψη τους ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι στις 4 Δεκεμβρίου, με ανάρτηση στο site του ΑΣΕΠ, οι καθαρίστριες «ενημερώθηκαν για την διακοπή ουσιαστικά του καθεστώτος διαθεσιμότητας και την οριστική απόλυσή τους», υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι αυτό γίνεται παραμονή Χριστουγέννων.

Με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία τον εφοριακών καλεί τον υπουργό Οικονομικών αλλά και όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς να προχωρήσουν σε αντιμετώπιση του όλου ζητήματος και απαραίτητα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους στη δικαιοσύνη στις 25 Φεβρουαρίου 2015. Την ίδια στιγμή απευθύνει κάλεσμα σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ αναλάβουν δράση άμεσα.

Τέλος η Ομοσπονδία των εφοριακών προειδοποιεί την Κυβέρνηση ότι «η φωτιά που βάζει στο υπουργείο Οικονομικών με το ζήτημα αυτό αλλά και με τα υπόλοιπα (μειώσεις μισθών, συντάξεις κλπ) είναι αποκλειστικά δική της ευθύνη».

Την άμεση επαναπρόσληψη των αγωνιζόμενων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος καταδικάζει την απόφαση μέσω των βουλευτών του Δημήτρη Στρατούλη και Αλέξη Μητρόπουλου.

Σε κοινή τους δήλωση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσάπτουν στην κυβέρνηση ότι προσέφερε ως «χριστουγεννιάτικο δώρο» στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών τις οριστικές απολύσεις τους, χωρίς να περιμένει την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να χτυπήσει ένα από τα πιο ευάλωτα αλλά και σκληρά αγωνιζόμενα τμήματα των εργαζομένων και καλεί εργαζόμενους και συνδικάτα να στηρίξουν τις καθαρίστριες», τονίζουν οι κ.κ. Στρατούλης και Μητρόπουλος.

Τέλος αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται πολιτικά ότι, εφόσον με τους αγώνες και την ψήφο του λαού αναδειχθεί στην διακυβέρνηση της χώρας, θα επαναφέρει άμεσα στις εργασίες τους όσους και όσες απολύθηκαν σε εφαρμογή των αντισυνταγματικών μνημονιακών νομοθετικών ρυθμίσεων για τις διαθεσιμότητες-απολύσεις στο δημόσιο.

shares