153785-12091844

Επώνυμη καταγγελία από ασθενή άνεργο και ανασφάλιστο ότι τον έβγαλαν από σοβαρό χειρουργείο επειδή δεν είχε να πληρώσει δέχτηκε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Το γεγονός, σύμφωνα με το ιατρείο, επιβεβαιώνεται και από κοινωνική λειτουργό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, την προηγούμενη εβδομάδα 54χρονος άνεργος και ανασφάλιστος πολίτης με βαριάς μορφής καρδιοπάθεια, που απαιτεί άμεση τοποθέτηση απιδινωτή, γιατί κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή η ζωή του, εισήχθη μετά από μεγάλη προσπάθεια στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός».

Όπως αναφέρει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, το νοσοκομείο αρχικά αρνούνταν να δεχτεί υπεύθυνη δήλωση ότι θα τους προσκομίσει ο ασθενής βιβλιάριο της πρόνοιας, όταν αυτό εκδοθεί, προκειμένου να προχωρήσουν στην επέμβαση τοποθέτησης. Στην συνέχεια μετά την επιμονή των θεράποντων γιατρών του ασθενή, το νοσοκομείο δέχτηκε να προχωρήσουν στην επέμβαση διότι κινδύνευε η ζωή του.

Ενώ ο ασθενής είχε ήδη εισαχθεί στο χειρουργείο και του είχε τοποθετηθεί ορός μπήκε μέσα ο υπεύθυνος λογιστηρίου του νοσοκομείου και υποχρέωσε τους γιατρούς να διακόψουν τη διαδικασία – που δεν είχε ξεκινήσει ακόμη – γιατί ο ασθενής να προσκομίσει πρώτα βιβλιάριο της πρόνοιας.

«Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου που έχει απευθυνθεί ο συγκεκριμένος ασθενής έχει κάνει ότι είναι δυνατόν για να μπορέσει να βγάλει άμεσα ο ασθενής βιβλιάριο της πρόνοιας, μέχρι τότε όμως ο ασθενής τι θα κάνει; Θα περιμένει με κίνδυνο της ζωής του να κινηθούν οι βραδυκίνητες υπηρεσίες του δημοσίου; Πως είναι δυνατόν ο υπεύθυνος λογιστηρίου να εισβάλει σε χειρουργείο και να ματαιώνει επέμβαση που είχαν κρίνει οι γιατροί ότι έπρεπε να γίνει ΑΜΕΣΑ διότι κινδύνευε η ζωή του αρρώστου;» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

«Ας μας πει επιτέλους το Υπουργείο Υγείας που να απευθυνόμαστε για βοήθεια, αφού το ίδιο αδυνατεί να βοηθήσει και πλέον είναι ξεκάθαρο ότι οι ζωές των πολιτών είναι μόνο λογιστικά νούμερα και τίποτα παραπάνω. Περιμένουμε απαντήσεις από το Υπουργείο Υγείας για αυτό το απαράδεκτο περιστατικό και απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ εισαγωγή του ασθενούς στο νοσοκομείο για να γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές πράξεις για το σοβαρό καρδιολογικό του πρόβλημα» καταλήγει η ανακοίνωση. tvxs.gr

shares