melaxrino

Από την ζωγράφο φίλη και συνεργάτιδα Στέλλα Θεοδοσίου

Πετιμέζι: Το σιρόπι του μούστου

Ζακύνθινή Σταφίδα: Η μαύρη κορινθιακή σταφίδα μικρού ή μεσαίου μεγέθους που καλλιεργείται στην Ζάκυνθο από τον 16ο αιώνα στη Ζάκυνθο, με την μέθοδο της φυσικής αποξήρανσης.

Υλικά

2 κούπες λάδι

4 κούπες πετιμέζι

1 κούπα πετιμέζι για το σιρόπιασμα

1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 κ. γ. μπέκιν

1/2 κοταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα

250 γρ. Σταφίδες Ζακύνθου

50 γρ. σουσάμι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-190 βαθμούς
Μέσα σε ένα μπωλ, χτυπάμε καλά πρώτα τα υγρά υλικά και μετά προσθέτουμε ανακατεύοντας το αλεύρι με το μπέικιν.
Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί (π.χ. ένα στενόμακρο πυρέξ),προσθέτουμε το μείγμα, τις σταφίδες και το σουσάμι. Το ψήνουμαι στους 200 βαθμούς για μισή ώρα και μια ώρα στους 180 βαθμούς.

shares