IMG 8759

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυσή του, διοργάνωσε το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου την πρώτη «Λευκή Νύχτα» στο ιστορικό κέντρο της Κορίνθου.
Από την πρώτη στιγμή γνωρίζαμε ότι αναλαμβάναμε ένα μεγάλο ρίσκο. Μέσα στις δύσκολες σημερινές συνθήκες, με τους περισσότερους συναδέλφους να βρίσκονται μεταξύ «σφύρας» των φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων και «άκμονος» της αναδουλειάς, με τους πολίτες απογοητευμένους από τα προβλήματα της καθημερινότητας, η απόπειρα να διοργανώσουμε μία τόσο μεγάλη εκδήλωση, σε σύντομο χρονικό διάστημα ήταν δύσκολη.
Πήραμε, όμως, αυτό το ρίσκο γιατί θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα στο καταναλωτικό κοινό της Κορίνθου και της ευρύτερης περιοχής: η καρδιά του τοπικού εμπορίου χτυπά ακόμα. Ίσως με κάποιες αρρυθμίες, λόγω της κρίσης, αλλά χτυπά.
Θέλαμε ακόμα να δείξουμε πως ο εμπορικός κόσμος στέκεται αλληλέγγυος προς όλες τις κοινωνικές οργανώσεις και πρωτοβουλίες που έχουν στο επίκεντρό τους την αλληλεγγύη προς τον άνθρωπο και ειδικότερα τα παιδιά. Γι αυτό και δώσαμε πρωταγωνιστικό ρόλο στη Λευκή Νύχτα , όπου το «Λευκό» δείχνει την καθαρότητας της ψυχής των μικρών παιδιών ,στις τέσσερις οργανώσεις που έχουν υπό την σκέπη τους, τούς μικρούς μας φίλους: το Ευθύμειο Κέντρο, το Χαμόγελο του Παιδιού, τη Φλόγα και την οργάνωση «make a wish».
Τα καταφέραμε! Η επιτυχία της εκδήλωσης ξεπέρασε κάθε προσδοκία, όπως παραδέχτηκαν όλοι όσοι συμμετείχαν. Το κέντρο της Κορίνθου γέμισε από χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι διασκέδασαν, τραγούδησαν και χόρεψαν με την ψυχή τους. Ήρθαν επισκέπτες στην πόλη από όμορους νομούς. Αρκετά εμπορικά καταστήματα δούλεψαν. Η πόλη διαφημίστηκε γιατί υπήρξαν αναφορές στην Λευκή Νύχτα της Κορίνθου από site πανελλήνιας εμβέλειας. Οι οργανώσεις Ευθύμειο Κέντρο και Χαμόγελο του παιδιού κατάφεραν να συγκεντρώσουν χρήματα, που θα τις βοηθήσουν να εκπληρώσουν τους στόχους τους όπως και η οργάνωση make a wish, που κατάφερε με την συνεισφορά όλων μας να εκπληρώσει ευχές παιδιών που αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες . Πάνω από όλα, όμως, φέραμε και πάλι το χαμόγελο στα χείλη όλων μας.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου θέλει να ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν για την επιτυχία της διοργάνωσης. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Κορινθίων για την βοήθειά του στις υποδομές και την επίλυση των τεχνικών προβλημάτων και το Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος για τη συμμετοχή του στη Λευκή Νύχτα και την στήριξή του . Επίσης τους φιλανθρωπικούς οργανισμούς που μας εμπιστεύτηκαν και συμμετείχαν στην γιορτή και μας έδωσαν τη δυνατότητα να προσφέρουμε κι εμείς σ’ αυτό το δύσκολο έργο τους . Τα καλλιτεχνικά συγκροτήματα που μας ανέβασαν τη διάθεση και τους συναδέλφους εμπόρους που με επαγγελματισμό και δυναμισμό συμμετείχαν στις εκδηλώσεις ανοίγοντας τα καταστήματά τους.

Πάνω απ όλα, όμως, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πολίτες της Κορίνθου μικρούς και μεγάλους που ήρθαν στην πόλη μας. Χωρίς αυτούς καμία επιτυχία δεν θα υπήρχε. Αυτοί ήταν οι πρωταγωνιστές της Λευκής Νύχτας.
Κλείνοντας στέλνουμε σε κάθε κατεύθυνση το μήνυμα. Οι έμποροι της Κορίνθου είμαστε εδώ και είμαστε αισιόδοξοι. Δεν φοβόμαστε καμία κρίση και κανένα mall, όσο είμαστε ενωμένοι και όσο έχουμε δίπλα μας τους καταναλωτές της πόλης μας, που μας εμπιστεύονται.

Σε αυτούς υποσχόμαστε ότι θα επιστρέφουμε κάθε μέρα την εμπιστοσύνη με ακόμα καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών.
Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα, χαρούμενη και τυχερή χρονιά, με υγεία και χαμόγελα σε όλους.

shares