Ευθύνες για τα φαινόμενα ακραίου τραμπουκισμού κατά του Βαγγέλη Γιακουμάκη, απέδωσε το ΔΣ του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» στον διευθυντή της σχολής.

pauthike-o-dieuthuntis-tis-galaktokomikis-sxolis.w l

«Παύση» καθηκόντων για τον διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής κ. Κώστα Μάντζαρη, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», αποδίδοντάς του ευθύνες για τα φαινόμενα ακραίου τραμπουκισμού, με θύμα τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Το Δ.Σ αποφάσισε την προσωρινή αντικατάστασή του από τον Κωνσταντίνο Μαλλίδη, ο οποίος εκτελεί χρέη διευθύνοντος συμβούλου στον Οργανισμό.

Η έκτακτη συνεδρίαση διεξήχθη αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Διοικητικής Εξέτασης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την εξαφάνιση του 20χρονου φοιτητή.

Το πόρισμα που σχηματίστηκε θα διαβιβαστεί αύριο στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ιωαννίνων για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών, ενώ ήδη έχει σταλεί στον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου.

Το πόρισμα «ξηλώνει» τη διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Σχολής. Και αυτό γιατί από την έρευνα προκύπτουν πάρα πολλά περιστατικά βίας με θύμα τον αγνοούμενο Βαγγέλη, τα οποία ουδέποτε είχαν γνωστοποιηθεί στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης ή στην Διεύθυνση Διοικητικού Προσωπικού του υπουργείου. Σύμφωνα με το πόρισμα, τα φαινόμενα βίας είχαν γνωστοποιηθεί στην οικογένειά του 20χρονου και, μάλιστα, είχε ζητηθεί η συνδρομή κοινωνιολόγου. Ενήμεροι ήταν, επίσης, κάποιοι καθηγητές και ο φύλακας της Σχολής.

Ο ΕΛΓΟ «Δήμητρα» αναμένεται να πάρει δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση φαινομένων εκφοβισμού και για το λόγο αυτό την ερχόμενη Πέμπτη μεταβαίνει στα Ιωάννινα κλιμάκιο του υπουργείου από την Αθήνα. Αναλυτικά το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε:

1) Την απομάκρυνση του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Επαγγελματικής Σχολής Ιωαννίνων από την άσκηση των καθηκόντων του έως την οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης.

2) Τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. του Οργανισμού την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 στις εγκαταστάσεις της Γαλακτοκομικής Επαγγελματικής Σχολής Ιωαννίνων με μοναδικό θέμα συζήτησης «Λειτουργία της Γαλακτοκομικής Επαγγελματικής Σχολής Ιωαννίνων».

3) Την άμεση σύγκληση του Συλλόγου Καθηγητών της Σχολής για να συζητηθεί η τυχόν επιβολή κυρώσεων και η λήψη μέτρων, σύμφωνα και με τα ευρήματα της διοικητικής εξέτασης.

4) Το Δ.Σ. σε επόμενη συνεδρίασή του θα αξιολογήσει περαιτέρω τα ευρήματα της διοικητικής εξέτασης.

5) Ο πρόεδρος του Δ.Σ. θα ενημερώσει για την απόφαση αυτή την οικογένεια του μαθητή της Γαλακτοκομικής Επαγγελματικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, εκφράζοντας στην οικογένεια την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης και όλου του στελεχικού δυναμικού του ΕΛΓΟ-«Δήμητρα» στις δύσκολες ώρες που περνούν τα μέλη της.

Στο μεταξύ, οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται για το εντοπισμό του 20χρονου στο νομό των Ιωαννίνων και εστιάζονται στις όχθες της λίμνης και στις εγκαταστάσεις της σχολής. Συγκινητική είναι η θέληση δεκάδων εθελοντών να συμμετέχουν στις έρευνες, όπως και η συμπαράσταση που δείχνει ο κόσμος στην οικογένεια μέσω της σελίδας που έχει δημιουργηθεί στο Facebook στο όνομα Βαγγέλης Γιακουμάκης. the toc.gr

Related Posts