1653345 10205018258718822 5913360715696543288 nΔελτίο τύπου

Με μεγάλη συμμετοχή επιχειρηματιών και επαγγελματιών το Επιμελητήριο Κορίνθιας έκοψε σήμερα Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015 την πρωτοχρονιάτικη πίτα του με τους ιερείς πατέρες Νικόλαο και Δημήτριο της ενορίας άγιου Νικόλαου που εκπροσώπησαν τον μητροπολίτη Κορίνθου κκ Διονύσιο.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους o υπουργός κ. Νίκος Ταγαράς, οι βουλευτές Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας ,κ. Κώστας Κόλλιας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοπίδας Καλλίρης, ο επίτιμος πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Θανάσης Δασκαρόλης, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς , Ο Δήμαρχος Λουτρακίου κ. Γκιώνης, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου κ. Ανδρικόπουλος, η αντιδήμαρχος Βέλου- Βόχας κα. Καλλίρη οι υποψήφιοι βουλευτές με την Νέα Δημοκρατία , κ. Γρηγόρης Καρπούζης ,κα. Γιώτα Μπάγκα ,κ. Δημήτρης Σιάτος, , οι υποψήφιοι με το ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουρεμπές και κ. Βασιλακόπουλος κα Λυμπεροπουλου, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων.
Ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Κορίνθιας κ Βασίλης Νανόπουλος μετά τις καθιερωμένες ευχές για το νέο έτος , αναφέρθηκε στις πρόσφατες αλλαγές στην επιμελητηριακή νομοθεσία ενώ διευκρινίστηκαν σημεία όπως οι υποχρεωτικότητα της συνδρομής και η σημαντική μείωση της .
Ο κ Νανόπουλος ανέφερε επιγραμματικά τις δράσεις του Επιμελητηρίου το 2014 και τους στόχους του 2015 καθώς και το έργο της Αναπτυξιακής εταιρίας και του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης .
Με την ιδιότητα του Πρόεδρου της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων αναφέρθηκε στις επενδύσεις των επιχειρήσεων που τα 16 Επιμελητήρια μελή της Διαχειριστικής υποστηρίζουν, ενώ με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του ΕΦΕΠΑΕ του Εθνικού Φορέα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων παρέθεσε στοιχεία για την πολύ σημαντική βοήθεια προς τις επιχειρήσεις που προσφέρει ο φορέας.
Ενδεικτικά κάποια στοιχεία του ΕΣΠΑ έχουν ως εξής .
10933873 10205018257878801 4925684509983746510 n*Τρία δις ευρώ είναι η βοήθεια μέσω του ΕΦΕΠΑΕ σε 50.132 επιχειρηματικά σχέδια που αξιολογήθηκαν ενώ από την διαχειριστική εντάχθηκαν 5.398 έργα με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 600 εκ. Στην Πελοπόννησο εντάθηκαν 1522 έργα με προϋπολογισμό 150 εκατομμύρια ευρώ του οποίου το 50 % περίπου είναι η επιδότηση. Η Κορινθία βρίσκεται σταθερά στην πρώτη ή δεύτερη θέση μεταξύ των νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανάλογα με τη δράση και προϋπολογισμό για 378 έργα 40 εκατομμυρίων ευρώ .

Από πλευράς Επιμελητηρίου το 2014 προχώρησε το έργο της Ψηφιακής Σύγκλισης το οποίο θα ολοκληρωθεί το 2015 και 1000 επιχειρήσεις του νομού θα έχουν δωρεάν ιστοσελίδα και θα πωλούν μέσω του διαδικτύου προϊόντα και υπηρεσίες δωρεάν επίσης.
Πρόγραμμα Συμβουλευτικής και επανακατάρτισης ανέργων «2η ευκαιρία» με ωφελούμενους 600 άνεργους , το Πρόγραμμα «Ενίσχυση του Ανθρώπινου Δυναμικού των ΜΜΕ σε θέματα Εξωστρέφειας» από το οποίο ωφελούμενοι ήταν 80 στελέχη επιχειρήσεων .
Από το Πρόγραμμα Κατάρτισης Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας (SECURITY) ωφελούμενοι ήταν 160 ενδιαφερόμενοι
Έγινε Εκπαίδευση Τεχνικών Ασφαλείας για την πλειοψηφία των μελών του Επιμελητηρίου
και Εκπαίδευση σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων των μελών του Επιμελητηρίου σε σχετικά επαγγέλματα
Στα Προγράμματα VOUCHER του υπουργείου εργασίας ωφελούμενοι ήταν 120 άνεργοι και άλλοι 100 από την Υλοποίηση έργου «Συλλογική Τοπική Δράση για την Απασχόληση και την Κοινωνική Ένταξη Ευπαθών Ομάδων στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας»
Συνεχίζεται η Υλοποίηση έργου ΤΟΠΣΑ «Συλλογική Τοπική Δράση για την Απασχόληση στη Κορινθία» με 22 Δράσεις και 605.000€ προϋπολογισμός από τον οποίο θα είναι 140 ωφελούμενοι άνεργοι οι οποίοι θα βρουν δουλειά η θα ανοίξουν δική τους επιχείρηση.
Για το 2015 συνεχίζεται η προσπάθεια σε όλα τα παραπάνω και επιπλέον για τις νέες καινοτόμες επιχειρήσεις παραχωρείται χώρος στο επιμελητήριο καθώς και λογιστική διοικητική υποστήριξη στο πρότυπο της θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων και με την εμπειρία που αποκτήθηκε από την υποστήριξη του δικτύου νέων κορίνθιων επιχειρηματιών .
Από τους παριστάμενους εκπροσώπους των κομμάτων και της αυτοδιοίκησης ο κ Βασίλης Νανόπουλος ζήτησε ένα σταθερό φορολογικό και νομικό πλαίσιο για τις επιχειρήσεις – πάγιο αίτημα των επιμελητηρίων- και την εξυπηρέτηση που οι ανταγωνιστικές επιχειρήσεις έχουν στις ευρωπαϊκές και τις γειτονικές μας χώρες . Ειδικά λογω της κρίσης και της αντικειμενικής αδυναμίας των επιχειρήσεων να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους ζήτησε ρύθμιση των πάσης φύσεως οφειλών προς το κράτος και απαλοιφή των προσαυξήσεων καθώς και ρευστότητα στην αγορά που θα κρατήσει ζωντανές τις επιχειρήσεις .

shares