151920-13874371

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σημειώθηκε στις έξι παρά πέντε το πρωί έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, στη συμβολή των οδών Αμερικής και Σταδίου,σύμφωνα με το tvxs.gr, χωρίς να υπάρξουν θύματα, καθώς είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στην Εφημερίδα των Συντακτών και στο zougla.gr και είχε δοθεί περιθώριο 45 λεπτών. Σημειώνεται ότι στο τηλεφώνημα αναφέρθηκε πως το σταθμευμένο παγιδευμένο όχημα έφερε 75 κιλά εκρηκτικής ύλης – ποσότητα που η Αστυνομία θεωρεί απίθανη με μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών.

Το κέντρο της Αθήνας αποκλείστηκε αμέσως από τις Αρχές και απομακρύνθηκαν εργαζόμενοι στα γύρω κτίρια – κυρίως προσωπικό ασφαλείας. Η έκρηξη ακούστηκε σε μεγάλη έκταση.

Το όχημα, μάρκας Nissan, είχε δηλωθεί κλεμμένο στις 6 Απριλίου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ένας άγνωστος πάρκαρε το αυτοκίνητο στην οδό Αμερικής και στην συνέχεια έφυγε με μηχανή που οδηγούσε άλλος άγνωστος.

Στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας που πραγματοποιούν έρευνες και συλλέγουν στοιχεία. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική.

Αξίζει να σημειωθεί πως η βόμβα τοποθετήθηκε έξω από κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος την ημέρα που σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών η Ελλάδα θα βγει στις αγορές μετά από τέσσερα χρόνια – γεγονός που σίγουρα θα επηρεάσει τις εξελίξεις.

«Είναι προφανείς οι σκοπιμότητες, αλλά η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει σε τρομοκράτες να περάσουν τη δική τους ατζέντα» δήλωσε στο ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολίασε μέσω twitter πως «η βόμβα στο παγιδευμένο Ι.Χ. δεν χτυπά τις τράπεζες και το σύστημα. Βλάπτει τη χώρα και τη Δημοκρατία. Η τρομοκρατία τρέφει το αυταρχικό κράτος».

shares