tsiprassss

Ο κόσμος γνωρίζει πλέον,
οι μάσκες έπεσαν,
τα email αποκαλύφθηκαν

και ο κύβος ερρίφθη σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο κατάμεστο δημοτικό θέατρο Κορίνθου το βράδυ του Σαββάτου στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας που πραγματοποίησε σε Αργολίδα και Κορινθία.

«Το Grexit τελείωσε το μόνο που μένει είναι το Σαμαράς exit» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι ο κόσμος δεν φοβάται πια γιατί ο φόβος άλλαξε στρατόπεδο, ενώ  υποστήριξε ότι χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ στήνεται στην Ευρώπη, όχι μόνο στον νότο, ένα κίνημα αμφισβήτησης του νεοφιλελευθερισμού & της λιτότητας.

Σχολίασε και την προεκλογική ομιλία του Αντώνη Σαμαρά τονίζοντας πως ο κ. Σαμαράς κάνει προεκλογική εκστρατεία ψεμάτων με σύνθημα «λέμε την αλήθεια», ενώ έριξε για μια ακόμη φορά το γάντι στον πρωθυπουργό, αναφέροντας ότι: «Ζητώ από τον κ. Σαμαρά να προσέλθει σε debate, όπου θέλει με όποιον συντονιστή θέλει, με όποιους δημοσιογράφους θέλει. «

Έκανε αναφορά στα πρώτα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, ενώ δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη του τόπου γιατί πλέον ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος για την ανατροπή και ζήτησε από τον κόσμο στις 25 Γενάρη να ψηφίσει με το χέρι στην καρδιά και το βλέμμα στο μέλλον, για να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδυναμία.
syrizaoloi

Παράλληλα κατάθεσε τις προτάσεις του για την Κορινθία.
Αναφέρθηκε στην αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής με ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχουν τα τοπικά προϊόντα.
Στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, ασφαλών για τους καταναλωτές.
Με επιλογή ποικιλιών που θα βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στην αγορά.

Σε αυτήν την κατεύθυνση σημείωσε, σχεδιάζουμε και προτείνουμε τη δημιουργία ομάδων παραγωγών και οργάνωση κέντρων παραγωγής που θα οδηγήσουν στην αύξηση των καλλιεργειών κηπευτικών προϊόντων.
Την αναβάθμιση των κρατικών υπηρεσιών και υποδομών, που υπάρχουν στο νομό με σκοπό την ανάδειξη και βελτίωση των καλλιεργειών και την αγροτική έρευνα.
Την ίδρυση Ινστιτούτου για τις τοπικές ποικιλίες στο ΠΕΓΕΑΛ
Την προώθηση των αγροτικών προϊόντων με ονομασία προελεύσεως ανώτερης ποιότητας, της βιολογικής γεωργίας και εναλλακτικών μορφών μεταποίησης και εμπορίας των αγροτικών προϊόντων, με πρωτεύοντα ρόλο στους συνεταιρισμούς.
Την λειτουργία της Περιφερειακής Αγοράς του Λεχαίου για τη διάθεση των αγροτικών προϊόντων και την παράκαμψη των μεσαζόντων.
Την λειτουργία του Α-ΤΕΙ οινολογίας – αμπελουργίας στη Νεμέα, με έμφαση στην εφαρμογή μεταπτυχιακών προγραμμάτων και τη δημιουργία υποδομών.
Την ενίσχυση της κτηνοτροφίας στο νομό, η οποία μπορεί να έχει εξαιρετικές προοπτικές.
Την πάταξη του παράνομου κυκλώματος οινοποίησης και εμπορίας εισαγομένων αγροτικών προϊόντων που βαφτίζονται ελληνικά.
Την προστασία των υδάτινων πόρων, τη δημιουργία μικρών τοπικών φραγμάτων και λιμνοδεξαμενών για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα.
Την επίσπευση της κατασκευής του φράγματος στον Ασωπό.
Την αξιοποίηση του φράγματος στη λίμνη Δόξα με την κατασκευή του δικτύου διανομής.

Αναφέρθηκε στα 7 σημεία για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
1. Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά.
2. Επίδομα σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες.
3. Δωρεάν ιατρική περίθαλψη. Δραστική μείωση συμμετοχής στην φαρμακευτική δαπάνη.
4. Επίδομα για στέγαση σε 25.000 οικογένειες.
5. Δώρο Χριστουγέννων σε συνταξιούχους με σύνταξη ως 700 ευρώ.
6. Κάρτα μετακίνησης σε άνεργους και άπορους.
7. Κατάργηση της εξίσωσης φόρου πετρελαίου θέρμανσης- κίνησης.
«Και αυτά δεν είναι παροχές είναι το χρέος μας για να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση.
Για να ξαναγίνει η ‘Ελλάδα κανονική χώρα, ευρωπαϊκή χώρα».

Foto:phototsetsi@facebook.com

shares