cropped-antarsia moria banner

ANTARSYA 1 0

Την Κυριακή στην Πελοπόννησο όλοι εμείς που ζούμε από την εργασία μας, που πληττόμαστε από την κρίση και τις πολιτικές των μνημονίων και της Ε.Ε. έχουμε μια εξαιρετική ευκαιρία να στείλουμε το δικό μας μήνυμα μέσα από τις περιφερειακές εκλογές. Σας καλούμε να στηρίξετε αποφασιστικά την «Ανταρσία στο Μωριά – Συμπόρευση για την Ανατροπή» για μια σειρά από λόγους, μερικοί εκ των οποίων είναι οι παρακάτω:

• Δεν κοροϊδεύουμε, δεν καθησυχάζουμε, δεν λέμε μισόλογα. Λέμε ξεκάθαρα ότι μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο δεν μπορεί να ακολουθηθεί παρά μια παραλλαγή της ίδιας πολιτικής. Απαλλαγή από τις μνημονιακές πολιτικές σημαίνει απαλλαγή από το βραχνά του χρέους, κατάργηση του Καλλικράτη, διώξιμο της τρόικας και άρα αποδέσμευση από την Ε.Ε., ρήξη και ανατροπή του πολιτικοοικονομικού συστήματος για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της τάξης μας, για να περάσει η εξουσία κι ο πλούτος σ’αυτόν που τον παράγουν. Ξέρουμε ότι όλα αυτά δεν είναι εύκολα, όμως δεν είμαστε εδώ για να χαϊδεύουμε αυτιά.
• Δεν έχουμε έρθει ως σωτήρες. Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί. Αν κυνηγούσαμε τις καρέκλες και την εξουσία θα ήμασταν σε άλλο πολιτικό χώρο. Αντίθετα, ξέρουμε ότι οι αλλαγές που χρειαζόμαστε δεν γίνονται δια της ανάθεσης αλλά θα επιβληθούν πρωτίστως από το κίνημα, από τον οργανωμένο λαό. Γι’αυτό και στις αφίσες μας και στα φυλλάδιά μας δεν βλέπετε να πρωτοστατούν οι φωτογραφίες μας αλλά οι ιδέες μας. Όμως διεκδικούμε και την εκπροσώπηση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς για πρώτη φορά στο περιφερειακό συμβούλιο της Πελοποννήσου για να είναι η φωνή μας πιο δυνατή, να φτάνουν οι ιδέες μας πιο μακριά, για να δυναμώσει η αντίσταση και έξω αλλά και μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο, για να τους χαλάσουμε τα σχέδια.
• Είμαστε ένα σχήμα που φέρει μια άλλη κουλτούρα, που λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά, που για παράδειγμα ο επικεφαλής εκλέχτηκε μέσα από ανοιχτή συνέλευση με την αρχή «ένα μέλος – μία ψήφος» και δεν ανακοινώθηκε από κομματικές ηγεσίες. Προσπαθούμε να λειτουργούμε ως εικόνα από το μέλλον της πραγματικής αυτοδιοίκησης που επιδιώκουμε, σε αντίθεση με το αντιδημοκρατικό «τοπικό κράτος» του Καλλικράτη που καμία σχέση δεν έχει με αυτοδιοίκηση.
• Οι άνθρωποι που αποτελούν την «Ανταρσία στο Μωριά – Συμπόρευση για την Ανατροπή» ήταν που πρωτοστάτησαν σε όλους τους αγώνες τα τελευταία χρόνια, στις απεργίες, στις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα για να μην περάσουν τα μνημόνια. Δεν ήταν στις παρατάξεις που τα στήριζαν ή –ακόμα χειρότερα- ανάμεσα στους βουλευτές που ψήφιζαν «ναι σε όλα»! Ήταν αυτοί και αυτές που στελέχωσαν το αντιφασιστικό κίνημα των πολιτών, που μίλησαν για το ρόλο των νεοναζί πολύ πριν τον «ανακαλύψουν» τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση, τότε που τους είχαν κάνει όλοι ισότιμους συνομιλητές, που τους προστάτευε η αστυνομία και που οι Μπαλτάκοι σχεδίαζαν να συγκυβερνήσουν μαζί τους.

Την Κυριακή, λοιπόν, ψηφίζουμε όπως αγωνιζόμαστε! Στέλνουμε μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής και όχι συμβιβασμού και συνδιαχείρισης της σύγχρονης υποδούλωσης. Και κυρίως συμμετέχουμε στη συνέχεια ενεργά στα κινήματα, για να σταματήσουμε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, για να μην κάνουν την Πελοπόννησο Ειδική Οικονομική Ζώνη, για να πάρουμε πίσω όλα αυτά που μας ανήκουν.

Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, να μη ζήσουμε σαν δούλοι!

Πάνος Δαμέλος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας με την «Ανταρσία στο Μωριά – Συμπόρευση για την Ανατροπή