korinthos-10

Σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Κόρινθο.
Την συγκέντρωση άνοιξε ο Μιχάλης Καρακάσης, υποψήφιος δήμαρχος Κορινθίων με την «Λαϊκή Συσπέιρωση» ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του ανέδειξε την ανάγκη να υπερψηφιστούν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπέιρωσης, ο λαός να γυρίσει την πλάτη σε όσους ετοιμάζονται να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου μέσα από τους θεσμούς της τοπικής διοίκησης. Τόνισε επίσης ότι η μάχη των τοπικών εκλογών είναι μάχη πολιτική, γιατί ψηφίζουμε για τη ζωή μας, το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας, για το σύνολο των αναγκών και των δικαιωμάτων μας.

Στη συνέχεια χαιρέτησε ο Ηλίας Μπράβος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος μετέφερε το κλίμα από τους χώρους δουλειάς, τις λαϊκές γειτονιές και τα χωριά της Κορινθίας, ανέδειξε μια σειρά ζητήματα του νομού, το χαρακτήρα της τοπικής διοίκησης και πώς με λαϊκή αντεπίθεση μπορούμε να αποκρούσουμε τα χειρότερα που έρχονται.

Τελευταία χαιρέτισε, πριν την κεντρική ομιλία, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, Νίκος Αγγέλου, ο οποίος κάλεσε τον κορινθιακό λαό να σηκώσει κεφάλι, να στρατευτεί μαζικά και αποφασιστικά με το ΚΚΕ, να ενισχύσει τη λαϊκή συμμαχία.

Για την κεντρική ομιλία ανέβηκε στο βήμα ο Αλέκος Αρβανιτίδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της ΑΔΕΔΥ.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Αλέκος Αρβανιτίδης σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις και τα επιχειρήματα της κυβέρνησης γύρω από το ματωμένο «πλεόνασμα» και την «έξοδο στις αγορές», με τα οποία προσπαθεί να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους και το λαό.
Ανέδειξε τον χαρακτήρα της Ε.Ε. ως συμμαχία του κεφαλαίου από την ίδρυσή της και συγκεκριμένα τόνισε: «Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει τον ελληνικό λαό για τον ρόλο και τον αντιλαϊκό χαρακτήρα αυτής της λυκοσυμμαχίας», όπως χαρακτηριστικά την αποκάλεσε. «Πολύ πριν από το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης προειδοποιήσαμε τον λαό ότι έρχεται θύελλα αντιλαϊκών μέτρων.» Στη συνέχεια αποκάλυψε τον ρόλο των άλλων πολιτικών δυνάμεων, κάλεσε το λαό να μην εγκλωβιστεί στα ψευτοδιλήμματα που του καλλιεργούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, να απομονώσουν την φασιστική Χρυσή Αυγή και όσους το παίζουν ψευτοανεξάρτητους για να κλέψουν για μια ακόμα φορά την λαϊκή ψήφο.
Μεταδίδοντας ιδιαίτερη αισιοδοξία και δυναμική, τελειώνοντας την ομιλία του, μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι αναγκαιότητα να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ παντού ώστε ο λαός να είναι σε θέση να παλέψει από καλύτερες θέσεις, οργανωμένα και με αξιώσεις, για τα αιτήματά του και την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του. Γιατί είναι το μόνο Κόμμα που αντιτάχθηκε από την πρώτη στιγμή ένταξης της χώρας στην τότε ΕΟΚ, στη μετεξέλιξή της σε ΕΕ, στο Μάαστριχτ, και στην ΟΝΕ. Είπε στο λαό την αλήθεια και έγκαιρα τον προειδοποίησε.
Μπορούμε με ισχυρό ΚΚΕ και λαϊκό κίνημα να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική. Να διεκδικήσουμε, να επιβάλουμε μέτρα ανακούφισης, να ανοίξουμε δρόμο για ριζικές αλλαγές σε όφελος του λαού.
Με αποδέσμευση από την Ε.Ε., μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, του φυσικού και ορυκτού πλούτου.

ΚΚΕ παντού, γιατί δύναμη και ελπίδα είναι του λαού!»