DSC00056.-600x450

Νέα περιοδεία του επικεφαλής της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας, Γιώργου Δέδε, στην Μεσσηνία

Τα παραλιακά τμήματα στον δυτικό μυχό του μεσσηνιακού κόλπου -στον άξονα από την Καλαμάτα, μέχρι το Πεταλίδι, τον Λογγά και την Κορώνη- επισκέφτηκαν το Σάββατο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιώργος Δέδες, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς και συνυποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Το πρώτο πράγμα που κατέγραφε κανείς ως επακόλουθο από τις επαφές τους με τους πολίτες ήταν το ιδιαίτερα θετικό κλίμα που υπήρχε, καθώς και η προσδοκία των κατοίκων της μεσσηνιακής γης, για αλλαγή, ανατροπές και μιαν άλλη Μεσσηνία σε μιαν άλλη Πελοπόννησο.

Όπως φάνηκε από τις συζητήσεις, το ενδιαφέρον των πολιτών εντοπίζεται σε ζητήματα που αφορούν τις υποδομές (π.χ. οδικά δίκτυα και λιμάνια), καθώς η επίλυση αυτών των ζητημάτων θεωρείται ότι θα δώσει απαντήσεις και στα μεγάλα ερωτήματα για πως θα προκύψει η ανάπτυξη στην νέα εποχή, «μετά και έξω» από τα μνημόνια.

Ειδικότερα, τα θέματα που θίχτηκαν αφορούσαν:

Την ανάγκη άμεσης επανέναρξης των εργασιών του έργου ΤΖΑΝΕ-ΚΑΛΑΜΑΚΙ, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους οδικούς άξονες της Περιφέρειας και ειδικότερα της Μεσσηνίας, καθώς πρόκειται για μια περιοχή με ιδιαίτερα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά στους τομείς του τουρισμού και της αγροτικής οικονομίας.
Την έναρξη εργασιών για τη δεύτερη φάση στο Λιμάνι Κορώνης. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση, με εργασίες προϋπολογισμού ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, και απαιτείται να εξελιχτούν σύντομα τα υπόλοιπα 100 μέτρα των εργασιών για να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση.
Την αναβάθμιση των υπηρεσιών του περιφερειακού ιατρείου στο Λογγά, το οποίο μαστίζεται από υποστελέχωση ιατρικού προσωπικού.

Στην ευρεία συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Κορώνη, ο υποψήφιος περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία – Πράξη ανάπτυξης», Γιώργος Δέδες, αναφέρθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού των απαιτούμενων υποδομών, με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης. Ως τέτοια αναφέρθηκε -για παράδειγμα- ο βιολογικός καθαρισμός, ένα σημαντικό έργο που η περιοχή περιμένει εδώ και πολλά χρόνια, προκειμένου να αντιμετωπίσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα – εμπόδιο στην προοπτική της ανάπτυξής της.

Ο Παναγιώτης Αλευράς απάντησε σε ερώτηση των κατοίκων, σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εξόρυξη λιγνίτη στην περιοχή της Κορώνης. Τους ενημέρωσε πως η παρέμβαση που είχε κάνει ο ίδιος με αρκετούς περιφερειακούς συμβούλους της Μεσσηνίας, ήταν καθοριστική και απέτρεψε την θετική γνωμοδότηση, για την υλοποίηση της εξόρυξης λιγνίτη στην περιοχή.

«Οι προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής πρέπει να είναι στην κατεύθυνση της τουριστικής ανάπτυξης. Αυτή η αντίδραση κρατήθηκε σε χαμηλά επίπεδα και δεν είδε το φώς της δημοσιότητας. Είμαστε, όμως, περήφανοι που καταφέραμε να αποτρέψουμε την υλοποίηση αυτής της επένδυσης, η οποία αντίκειται στις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής…», κατέληξε ο κ. Αλευράς.

shares