dimas politis-gr korinthia nd

Επιστολή – απάντηση στην Γενική Συνέλευση Εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κορινθίας απέστειλε ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.

Στο κείμενο της επιστολής αναφέρεται:

Αξιότιμοι/ες κύριοι/ες,

Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας την οποία και μελέτησα προσεκτικά όπως επίσης και για τη δυνατότητα που μου δίνετε ώστε να επαναλάβω ορισμένες από τις πρωτοβουλίες που ανέλαβα για τον χώρο της παιδείας.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση και δη στο νομό μας είναι σημαντικά και σε όλους γνωστά. Μέλημα από την πλευρά μου είναι να αξιοποιείται κάθε δυνατότητα παρέμβασης και κάθε μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι ελλείψεις και τα κενά που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση και όχι μόνο στην Κορινθία, προβλήματα τα οποία δυσχεραίνουν το πολύτιμο έργο που επιτελείτε αλλά κυρίως στερούν από τα παιδιά μας τις προϋποθέσεις και τις υποδομές προκειμένου να λαμβάνουν το επίπεδο εκπαίδευσης που αξίζουν.

Σε αυτή την κατεύθυνση σας υπενθυμίζω ενδεικτικά ορισμένες παρεμβάσεις:

1. 24.10.2014 – Ερώτηση στο Υπουργείο Παιδείας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το 4ο Δημοτικό Σχολείο Κιάτου.
2. 24.10.2014 – Ερώτηση στο Υπουργείο Παιδείας για τον αριθμό των αποσπασμένων υπαλλήλων και τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία.
3. 08.09.2014- Ερώτηση στα συναρμόδια Υπουργεία για την άμεση αξιοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος διανομής γάλακτος και φρούτων στα σχολεία.
4. 24.06.2014- Αναφορά στο Υπουργείο Παιδείας σχετικά με το σχέδιο νόμου για την Ειδική Εκπαίδευση.
5. 18.06.2014 – Αναφορά στο αρμόδιο Υπουργείο για την λειτουργία σχολών τουρισμού.
6. Μάιος 2014 – Επίτευξη παραχώρησης του παλαιού Ειρηνοδικείου στους Καλλιάνους Στυμφαλίας για τη στέγαση Δημοτικού Σχολείου ή Γυμνασίου στους Καλλιάνους από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε. έπειτα από διαρκείς κοινές προσπάθειες.
7. 08.04.2014 – Αναφορά στο αρμόδιο Υπουργείο για την ενίσχυση του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Κορίνθου – Λουτρακίου.
8. 10.04.2014 – Ερώτηση στο Υπουργείο Παιδείας για την εισαγωγή των παιδιών πολύτεκνων οικογενειών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
9. 26.03.2014 – Αναφορά – πρόταση στο Υπουργείο Παιδείας για τη δημιουργία εσπερινού ΕΠΑΛ στο Κιάτο Κορινθίας.
10. 21.03.2014 – Αναφορά στο Υπουργείο Παιδείας για την αναβάθμιση ΕΠΑΛ Κορίνθου με δημιουργία νέου τομέα.
11. 27.02.2014 – Ερώτηση στο Υπουργείο Παιδείας για βοήθεια σε μαθητές σεισμόπληκτων περιοχών.
12. 04.02.2014 – Αναφορά στο Υπουργείο Παιδείας για τις συνενώσεις των σχολικών μονάδων Αρχαίας Σικυωνίας και Μουλκίου.
13. 30.01.2014 – Αναφορά στο Υπουργείο Παιδείας για τη συγχώνευση των Δημοτικών σχολείων Σικυώνος (Βασιλικού) και Μουλκίου του Νομού Κορινθίας.
14. 30.10.2013 – Αναφορά στο αρμόδιο Υπουργείο για την κατάργηση του ΕΠΑ.Σ. στο Νομό Κορινθίας.
15. 21.06.2013 – Αναφορά στο αρμόδιο Υπουργείο για την ανάγκη δημιουργίας δεύτερου τμήματος Α’Γυμνασίου στο Μουσικό Σχολείο Κορίνθου.
16. 28.05.2013 – Αναφορά στο αρμόδιο Υπουργείο για την επαναλειτουργία του Γυμνασίου και Λυκειακών τάξεων Καλλιάνων Κορινθίας.
17. 08.02.2013 – Αναφορά στο Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τις μεταβολές σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αρχαίας Σικυώνας Κορινθίας.
18. 08.02.2013 – Αναφορά στο Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την πλήρωση κενών θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο και Λύκειο Γκούρας Κορινθίας.
19. 15.11.2012 – Αναφορά στο Υπουργείο Παιδείας για τη διάθεση καθηγητή φιλολόγου και βιολόγου/χημικού στο Γενικό Λύκειο Χιλιομοδίου Κορινθίας.
20. Αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας που παρουσιάζεται για τη διοργάνωση επίσκεψης μαθητών από την Κορινθία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται με κάθε ευκαιρία και αφορμή συναντήσεις και συνεργασίες με τους Διευθυντές Α» βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης αλλά και με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων της Κορινθίας προκειμένου να προωθηθούν αιτήματα του νομού μας. Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε υπήρξε σε προγενέστερο χρονικό διάστημα συνάντηση με τον ειδικό γραμματέα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μεταξύ άλλων για τα κτιριακά προβλήματα των σχολικών μονάδων στην περιοχή μας από όπου και επιτεύχθηκαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για λύσεις.

Η προσπάθεια για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων στην εκπαίδευση στην Κορινθία πρέπει να είναι διαρκής και να καταβάλλεται από κοινού με έμφαση πρώτα από όλα στα μεγάλα προβλήματα και κατόπιν στην πρόληψη ώστε να μη δημιουργούνται νέα μεγαλύτερα ή μικρότερα όπως για παράδειγμα το θέμα που τέθηκε στο κοινοβουλευτικό ερώτημα για τη συνδικαλιστική άδεια των εκπαιδευτικών και στο οποίο αναφέρεστε στην επιστολή σας. Αυτός άλλωστε θα πρέπει να είναι ένας κοινός τόπος παραδοχής και είμαι σίγουρος πως όλους μας βρίσκει σύμφωνους.

Αφού σας ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά παραμένω στη διάθεσή σας προκειμένου να συναντηθούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και να συντονίσουμε τις δράσεις μας ενώνοντας τις δυνάμεις μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον χώρο της εκπαίδευσης.

Με εκτίμηση,

Χρίστος Δήμας