dimar

Η τοπική οργάνωση της ΔΗΜΑΡ Κορίνθου, μένοντας πιστή στην αντίληψή της ως προς τον ανεξάρτητο χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών σχηματισμών και κινήσεων , την οποία θα εξακολουθήσει απαρέγκλιτα να υπηρετεί αναζητώντας προς τούτο νέους συμμάχους , βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει την απόφασή της , όπως αποχωρήσει από την πρωτοβουλία για την ανατροπή και την προοπτική , που τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι πολίτες της τοπικής κοινωνίας διαμόρφωσαν, αρνούμενη να συμβάλει στην δημιουργία μιας ακόμη δημοτικής παράταξης , με βαθύτατα κομματικά χαρακτηριστικά .
Κληθήκαμε να συμμετάσχουμε στο εγχείρημα της Κίνησης Πολιτών για την διαμόρφωση ενός σχήματος υπό την σκέπη της , που θα διεκδικούσε την αλλαγή στα δημοτικά πράγματα της πόλης .
Ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση και προσήλθαμε με τις καλύτερες των προθέσεων , χωρίς να θέσουμε κανένα όρο για την συμμετοχή μας , βασιζόμενοι στο μακρόχρονο αυτόνομο πολιτικό παρελθόν της Κίνησης , που συνολικά εκτιμούσαμε ως πρωτοπόρο και θετικό για την τοπική κοινωνία. .
Από πολύ νωρίς βρεθήκαμε μπρος στην πρόθεση ορισμένων μελών της Συντονιστικής Επιτροπής της Κίνησης και δυνάμεων που προέρχονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κάποιων άλλων , να διαλύσουν την Κίνηση και να επιδιωχθεί η δημιουργία ενός ευρύτερου αυτοδιοικητικού φορέα , που θα διεκδικούσε με καλύτερες προϋποθέσεις τον Δήμο όπως έλεγαν, αρθρώνοντας ένα πιο έντονο πολιτικό λόγο , ταυτίζοντας κακώς τον μετακομματικό χαρακτήρα της Κίνησης με την απολίτικη συμπεριφορά .
Διαφωνήσαμε από την πρώτη στιγμή με μια τέτοια εξέλιξη και εκφράσαμε ανοιχτά την αντίρρησή μας , διαβλέποντας τις προθέσεις κομματικοποίησης ενός φιλόδοξου αυτόνομου αυτοδιοικητικού εγχειρήματος χωρίς όμως να εισακουσθούμε .
Σεβόμενοι την πρόθεση της πλειοψηφίας συναινέσαμε τελικά στην επιλογή της και δηλώσαμε την συμμετοχή μας στο προτεινόμενο εγχείρημα , υπό την προϋπόθεση να διασφαλιστεί η συμμετοχή μας στα αρμόδια όργανα και τις επιτροπές , που θα επιφορτίζονταν το προπαρασκευαστικό έργο της δημιουργίας του νέου σχήματος , ελπίζοντας να αποτρέψουμε μαζί με άλλους που εμφορούντο από ανάλογες απόψεις , την άκρατη κομματικοποίηση του νέου φορέα.
Προϊόντος του χρόνου διαπιστώσαμε την άρνηση των υπευθύνων να προσκαλούν τα μέλη μας που είχαν ορισθεί όπως μας εκπροσωπούν και διαμαρτυρηθήκαμε . Μας ζήτησαν συγγνώμη και δεσμεύτηκαν όπως στο μέλλον μας προσκαλούν , κάτι που ουδέποτε συνέβη .
Αντ’ αυτού εμφανιστήκαμε από τους υπεύθυνους της πρωτοβουλίας κατά την πρώτη της γενική συνέλευση , ως μέρος ενός εγχειρήματος για την διαμόρφωση του πολιτικού πλαισίου του οποίου δεν είχαμε καμία απολύτως συμμετοχή , κάτι που αντίκειται στην πολιτική μας κουλτούρα και τα πολιτικά μας ήθη, που πάντα μας χαρακτήριζαν .
Η εξέλιξη αυτή μας υποχρεώνει για λόγους αυτοσεβασμού και παρά τις αρχικές μας προθέσεις , να αναιρέσουμε την συμμετοχή μας στο νέο αυτό αυτοδιοικητικό εγχείρημα διερωτώμενοι , περί ποίας προοπτικής αλήθεια ομιλείτε σύντροφοι της άλλης πλευράς , όταν αρνείσθε και αυτόν ακόμη το λόγο , σε αυτούς που σεις αποκαλείται συνιδρυτικά σας μέλη ;
Και εν τέλει ποια ανατροπή οραματίζεσθε , όταν στο νέο αυτοδιοικητικό σας ενδιαίτημα, δεν δίδεται χώρος ενεργητικής παρουσίας ούτε και σε αυτά ;

shares