t-kallis-den-me-afora-i-ekastote-arxi-oute-i-ekastote-antipoliteusi

Δύο κείμενα καταπέλτης για τα πολιτικά δρώμενα στη Νεμέα.
Του Α. Γ. Καλλή, Επίτιμου Προέδρου Εμπ. Συλλόγου Νεμέας…

Παρά το γεγονός ότι εναγωνίως και εκ του πονηρού «κάποιοι» κύκλοι προσπαθούν, μέσω «κάποιων» κειμένων ανώνυμων, ως είθισται στους χαλεπούς καιρούς, να με εμπλέξουν στα πολιτικά δρώμενα του Δήμου, υποβαθμίζοντας τα λεγόμενά μου, θα ήθελα να επαναλάβω για πολλοστή φορά, αυτό που διασφάλισα 14 χρόνια ως Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας, δηλαδή του να εκφράζω ελεύθερα και ανεξάρτητα τις θέσεις μου, κρατώντας ίσες αποστάσεις, έναντι των εκάστοτε υποψηφίων διεκδικητών του «θρόνου», ακόμη και όταν υποψήφιος σύμβουλος ήταν ο καλύτερός μου φίλος (ιστορικό μέλος πλέον του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας).

Αυτή μου βεβαίως τη θέση, την πλήρωσα πολύ ακριβά κατά καιρούς από όλες τις πλευρές, όμως πάντα με ενδιέφερε το μέλλον και η ενότητα αυτής της πόλης που υπήρξε δυστυχώς θύμα και των δύο κυβερνώντων, σε εθνικό επίπεδο, παρατάξεων, όταν απώλεσε τις Δημόσιες Υπηρεσίες της (Εφορία, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΙΚΑ, ελλιπές Κέντρο Υγείας κ.λ.π.) χωρίς ποτέ να υπάρξει ουσιαστική αντίδραση, με αποτέλεσμα σήμερα οι πολίτες να ταλαιπωρούνται και η αγορά μας σε οικονομικό επίπεδο να έχει δεχθεί ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα που επηρεάζει και τους νέους μας που γυρίζουν πίσω μετά τις σπουδές τους αναζητώντας επί ματαίω εργασία.

Πού είναι άραγες οι «εγγυητές» του μέλλοντός μας (και οι αντιπρόσωποι αυτών) κος Παπαληγούρας, κος Μπεγλίτης, κος Κόλλιας που συνέδεσαν το όνομά τους με την «αναπτυξιακή τροχιά» της πόλης? Ποιος θα απαντήσει για το ΤΕΙ Οινολογίας, ποιος για το καταρρέων Κέντρο Υγείας, το ελλιπές Αστυνομικό Τμήμα του ενός ανδρός που φυλάει 7.000 κόσμο κάθε βράδυ, το δρόμο Νεμέας – Κιάτου, τα διπλά διόδια τη δυσλειτουργία μετά τις απολύσεις των υπαλλήλων του Μουσείου Νεμέας, την εκρίζωση των 2.000 στρεμμάτων, τα σκουπίδια της Περιφέρειας ως πυλώνα ανάπτυξης, τη  προοπτική κατακερματισμού της ενιαίας αμπελουργικής ζώνης, τους εγκαταλελειμμένους αρχαιολογικούς χώρους, το πεπαλαιωμένο οδικό δίκτυο που ενώνει τα χωριά μας?

Ποιος θα απαντήσει στην απόγνωση των αγροτών μας που βουλιάζουν στα κόκκινα δάνεια αδυνατώντας να καλλιεργήσουν λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής?

«Αγαπητοί» συντάκτες ανωνύμων κειμένων ένθεν και ένθεν, θα πρέπει να καταλάβετε ίσως ότι υπάρχουν «δυστυχώς» για σας και πολίτες σε όλες τις παρατάξεις, σε όλα τα σχήματα, σε όλους τους συνδυασμούς της πόλης, που πέρα από τα αξιώματα κυριαρχούνται από τις αξίες και την αγάπη γι’ αυτή τη πόλη, γιατί αυτή η πόλη γι’ αυτούς, είναι μνήμες και όχι μέσο πολιτικής επιβίωσης ή πολιτικής ανέλιξης σε υψηλότερα αξιώματα.

Αριστοτέλης Γ. Καλλής

Επ. Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας

Υ.Γ. 1. Η θλιβερή πραγματικότητα της Ελληνικής προεκλογικής περιόδου, σε όλα τα επίπεδα είναι ότι όλοι γνωρίζουν πλέον τι δεν θέλουν, αλλά προβληματίζονται με αυτό που θέλουν, γιατί στην ουσία δεν το θέλουν.

Υ.Γ. 2. «Συγχωρείστε» με που τυχαίνει να έχω πολύ καλούς φίλους και στους τρεις συνδυασμούς και δεν μπορώ να σας κάνω τη χάρη να γίνω «χορηγός» στη διχόνοια και στη λασπολογία σημαντικών ανθρώπων ένθεν και ένθεν, αλλά μπορώ όμως να έχω διαφορετική άποψη υπερασπιζόμενος τη δική μου αλήθεια και παράλληλα να σέβομαι τα πρόσωπα που δεν συμφωνούν μαζί μου.

Υ.Γ. 3. Στη Νεμέα «κύριοι» δεν κατοικούν ούτε «γιατροί που λόγω ψηφοθηρίας οδηγούν σε θάνατο τους πολίτες», ούτε πολίτες με «άχυρα στο μυαλό» επειδή έχουν διαφορετική άποψη, ούτε «σκουπιδολάγνοι», ούτε «σκουπιδολόγοι», ούτε «ηλίθιοι», ούτε «μιζαδώροι σκουπιδέμποροι», ούτε «κοινωνικοί τρομοκράτες», ούτε «εκβιαστές», ούτε «μωρές παρθένες», ούτε «μ@λ@κες», ούτε «αναρχοκουμμούνια».

 Στη Νεμέα όπως και σε όλες τις πόλεις, κατοικούν πολίτες που αγαπούν τη πόλη με το δικό τους τρόπο, έχοντας διαφορετική άποψη. Σεβαστείτε τουλάχιστον αυτό, ένθεν και ένθεν.

Τέλος, καταλάβετε επιτέλους ότι οι πολίτες δεν έχουν την υποχρέωση για να εκφράσουν την άποψή τους για ένα θέμα, να πάρουν την έγκριση κάποιου παράγοντα, αρκεί βεβαίως τα κείμενά τους να έχουν υπογραφή.

ΑΥΤΟ «ΔΥΣΤΥΧΩΣ» ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΕΞ ΥΜΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΗΜΕΙΣ ΟΙ «ΑΦΕΛΕΙΣ» ΚΑΙ «ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ», ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΚΆΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Αριστοτέλης Γ. Καλλής

τ. Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας

 

telisΣΤΗ ΝΕΜΕΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΡΙΕΡΕΣ

Πριν από λίγο καιρό στο διαδίκτυο διαβάσαμε έκπληκτοι ένα δημοσίευμα άγνωστου συγγραφέως (ως είθισται στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε), που δεν εξέφραζε απλώς μια άποψη αλλά έθιγε έναν επιστημονικό κλάδο που ειδικά στη πόλη μας κοσμείται από άτομα κύρους υπευθυνότητας και μοναδικής ευαισθησίας έναντι των ασθενών. Το δημοσίευμα αγνώστου επαναλαμβάνω «πατρός» έγραφε πως: «στην Νεμέα κάποιοι «γιατροί» σώζουν ζωές με αντάλλαγμα ψήφων. Από αυτούς που έστειλαν στο νεκροταφείο τι ψήφο θα πάρουν;»

Είναι επιεικώς απαράδεκτο στο βωμό της όποιας πολιτικής αντιπαράθεσης να θυσιάζεται ελαφρά τη καρδία η φήμη της πόλης και το κύρος των επιστημόνων αυτής.

Είναι επιεικώς απαράδεκτο στο βωμό της όποιας πολιτικής αντιπαράθεσης να θυσιάζεται η ενότητα των πολιτών, η εμπιστοσύνη των ασθενών έναντι των ιατρών, και το μέλλον (ότι απ’ αυτό έχει απομείνει) μιας πόλης με ιστορία αιώνων.

Σε μια κοινωνία όπου το προτέρημα νοείται ελάττωμα, σε μια κοινωνία όπου οι αξίες περιστρέφονται μοναχά γύρω από την οικονομική οντότητα και την κομματική ταυτότητα του καθενός, σε μια κοινωνία όπου καθένας μπορεί να σπιλώσει τα ονόματα και τις υπολήψεις ανθρώπων που αποδεδειγμένα έχουν προσφέρει στον τόπο μέσα από την επιστήμη ή γενικώς την εργασία την οποία ασκούν, ορθώνω το ανάστημά μου ως πολίτης, κατηγορώντας ένθεν και ένθεν όλους εκείνους που δεν αγαπούν την πόλη αλλά την πολιτική τους επιβίωση, το πολιτικό τους χώρο, την πολιτική τους ταυτότητα.

Αγαπητέ «κύριε» αν έχετε στοιχεία όπου κάποιος γιατρός μας, οδήγησε στο θάνατο λόγω ψηφοθηρίας ένα πολίτη της Νεμέας, θα έπρεπε να βρίσκεστε στον εισαγγελέα και να καταθέτετε αυτά, τα στοιχεία, εάν όχι, τότε θα έπρεπε ο εισαγγελέας να βρίσκεται εδώ στη πόλη και να αναζητά εσάς. Ελπίζω οι Αρχές της πόλης να πράξουν τα δέοντα.

Αν όλα αυτά όμως γίνονται απλά και μόνο για την υφαρπαγή κάποιων λίγων ψήφων αφελών ψηφοφόρων, απλά σας θυμίζω τη ρήση του Βολτέρου όπου έλεγε πως «διαφωνώ με τα όσα λες, θα έδινα όμως και τη ζωή μου για να υπερασπιστώ το δικαίωμα σου να τα λες» .

Αυτό «κύριε» είναι η Δημοκρατία και για αυτή αγωνίζομαι εδώ και 15 χρόνια εμπράκτως, για αυτή την άμοιρη πόλη με το ένδοξο παρελθόν, το κομματικό παρόν και το αβέβαιο μέλλον.

Υ.Γ. 1. Το κείμενο αυτό, αφιερώνεται στη μνήμη του γιατρού Κωνσταντίνου Γρηγορόπουλου που αντίστοιχα ταλαιπωρήθηκε παρά τη μεγάλη του αξία, λόγω της πολιτικής του ιδεολογίας.

Υ.Γ. 2. Το κείμενο αυτό, αφιερώνεται στους άξιους, μαχητικούς και έντιμους γιατρούς της Νεμέας και ιδιαίτερα στον αγαπημένο μου πλέον αδελφό και όχι ξάδελφο Αριστοτέλη Δημ. Καλλή, που λόγω συγγενείας εδώ και χρόνια, έχω την τύχη να παρακολουθώ από κοντά τους αγώνες του και να γίνομαι μάρτυρας του σεβασμού του, έναντι της ανθρώπινης ζωής ανεξαρτήτου χρώματος, κόμματος, πολιτικής ταυτότητας και οικονομικής θέσης.

Υ.Γ. 3. Το κείμενο αυτό, αφιερώνεται στον άξιο, σεβαστό και έντιμο γιατρό Κωνσταντίνο Μιχ. Σιαμπλή, θύμα του συγκεκριμένου δημοσιεύματος, με σκοπό να υπογραμμίσω ότι αυτό που διαφοροποιεί ή ενώνει τελικά τους ανθρώπους, δεν είναι τόσο οι ιδεολογίες, όσο οι άνθρωποι που τις πρεσβεύουν και οι κοινοί στόχοι για τη Δημοκρατία.

Υ.Γ 4. Το κείμενο αυτό αφιερώνεται επίσης στον τέως Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Νεμέας Θ. Τσιάνο, που υπήρξε και αυτός θύμα συκοφαντίας αντίστοιχου δημοσιεύματος κατά το παρελθόν, ανωνύμου συγγραφέως.

Υ.Γ. 5. Τέλος κάνω έκκληση προς τους τρεις έντιμους, αξιοπρεπείς συμπολίτες μας και διεκδικητές του Δήμου: «Αγαπητοί φίλοι, η Νεμέα σας εμπιστεύτηκε ατύπως την ηγεσία της πόλης, όμως μη ξεχνάτε ότι εσείς ανήκετε στη πόλη και όχι η πόλη σε σας.

Μη δημιουργείτε λοιπόν εντάσεις και διχόνοια ανάμεσα σε οικογένειες, φίλους και συγγενείς.

Η Δημοκρατία και η διαφορετικότητα είναι πολύ ιερή υπόθεση για να γίνεται αντικείμενο ανωνύμων κειμένων στο διαδίκτυο. Οι μέρες που διανύουμε επιτάσσουν ενότητα και μόνο ενότητα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.»

Video Korinthos tv
{youtube}hAtmHg5B9tQ{/youtube}