article8099.w l

του Αντώνη Γαλανόπουλου
Νέο κυνήγι στη Βουλή για τους τρεις εκατομμυριούχους βουλευτές.
Οι βουλευτές δεν ψάχνονται μόνο για να δουν ποιοί είναι οι 3 που ελέγχονται ότι έχουν βγάλει εκατομμύρια στο εξωτερικό- Αλλά και από που και γιατί διοχετεύονται αυτές οι πληροφορίες.
Ποιος είναι άραγε ο «μουντζούρης»; Το ερώτημα αυτό απασχολεί τους βουλευτές της ΝΔ, αλλά και των υπολοίπων κομμάτων που με τον πρωϊνό καφέ διάβασαν και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που εμφανίζει τρείς «γαλάζιους» βουλευτές να έχουν «εξάγει» σε αλλοδαπά τραπεζικά ιδρύματα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Τα οποία βεβαίως δεν είχαν καταγράψει στις δηλώσεις της περιουσιακής τους κατάστασης, τα γνωστά δηλαδή πόθεν έσχες.
Το «λαβράκι» έβγαλε, πάντα κατά την εφημερίδα, το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) το οποίο ανακάλυψε και άλλους 600 συμπατριώτες μας που κάθε άλλο καλοί πατριώτες ήταν αφού και εκείνοι έβγαλαν στο εξωτερικό μεγάλα χρηματικά ποσά χωρίς όμως προηγουμένως να έχουν μπει στο κόπο να τα δηλώσουν στην Εφορία.
Οι τρείς βουλευτές, αλλά και οι υπόλοιποι της λίστας πρόκειται να λάβουν τις επόμενες ημέρες μπιλιετάκι το οποίο θα τους καλεί να περάσουν από τα γραφεία του ΚΕΦΟΜΕΠ για να δώσουν εξηγήσεις.
Η είδηση προκάλεσε πάντως αναταραχή στους κόλπους της ΝΔ. Κατά τις διαθέσιμες πληροφορίες υπήρξε ονοματολογία υπόπτων, αλλά και τηλεφωνήματα μεταξύ βουλευτών προκειμένου να διασταυρωθούν πληροφορίες αλλά και να ριχτούν δολώματα μήπως και βρεθεί άκρη.
Κάποιοι βουλευτές διατυπώνουν την υπόνοια ότι η πληροφορία διέρρευσε για να συνετιστούν ορισμένοι …απείθαρχοι
Βουλευτές άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο το δημοσίευμα να ξεκινά από πολύ ψηλά και επί της ουσία να αποτελεί προειδοποιητική βολή σε όσους προκαλούν δυσθυμία στο Μαξίμου με τη στάση τους ή τη συμπεριφορά τους. Στο κύκλο των πιθανών υπόπτων, κατά τους βουλευτές, είναι μεταξύ άλλων και συνάδελφοι τους που επιμένουν να δηλώνουν ότι θα εκτεθούν στις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές χωρίς όμως να έχουν πάρει το επίσημο χρίσμα.
Για αυτό σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία δεν αποκλείεται αύριο να υπάρξει κοινή πρωτοβουλία βουλευτών με αίτημα να δοθούν τα ονόματα των εκείνων που βρίσκονται πραγματικά στην λίστα, ώστε να λυθεί η παρεξήγηση.
Αντίδραση υπήρξε όμως και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής του κόμματος και μέλος της επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής Δημήτρης Παπαδημούλης με tweet του ανέφερε ότι «η εμπλοκή των τριών βουλευτών της ΝΔ στην «εξαγωγή» των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, αν φυσικά αληθεύει, επιβάλει τον άμεσο έλεγχο από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το πόθεν έσχες».
Σε συνομιλία που είχαμε, είπε ότι προσπάθησε επανειλημμένα από το πρωί να έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της επιτροπής και βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Καλαντζή, αλλά ο τελευταίος είχε συνεχώς κλειστό το κινητό του.
Άκαρπες απέβησαν και οι δικές μας προσπάθειες.