165078-14751025

Επιβαρημένη ιδιαίτερα είναι η κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού ο οποίος συνεχίζει για 26η ημέρα την απεργία πείνας διεκδικώντας εκπαιδευτική άδεια. Χθες υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο. Παράλληλα είναι σε εξέλιξη πλήθος κινητοποιήσεων και καταλήψεων αλληλεγγύης .

Το πρωί της Παρασκευής μιλώνταςστο Mega, ο συνήγορός του Νίκου Ρωμανού Φραγκίσκος Ραγκούσης δήλωσε πως παρά το λιποθυμικό επεισόδιο της Πέμπτης ο πελάτης του δεν διέκοψε την απεργία πείνας και πως είναι αμετάθετος στη θέση του. Ζήτησε επιπλέον άμεση λύση, καθώς η ζωή του Νίκου Ρωμανού βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται συμφωνα με το tvxs.gr,συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Γεννηματάς όπου νοσηλεύεται ο απεργός πείνας.

«Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να παρεμβαίνει στην πολιτική επιλογή απεργίας πείνας και στο έργο του προσωπικού του νοσοκομείου» διαμηνύει το Σωματείο Εργαζομένων.

Καταγγέλλει ακόμη ότι εντείνεται η αστυνομοκρατία στο Γ. Γεννηματάς και πως «δεκάδες αστυνομικοί – ένστολοι και με πολιτικά – έχουν κυριολεκτικά κάνει κατάληψη του χώρου δημιουργώντας μια δυσάρεστη ατμόσφαιρα στους εργαζόμενους, τους ασθενείς και τους επισκέπτες».

Οι εργαζόμενοι συντάσσονται με «το κίνημα αλληλεγγύης που έχει ξεσπάσει σ’ όλη τη χώρα» και ζητούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του απεργού πείνας για το δικαίωμα στη μόρφωση.

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί από αλληλέγγυους το απόγευμα έξω από το νοσοκομείο.

Κύμα αλληλεγγύης

Την ίδια ώρα, το κύμα αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό ενισχύεται. Από το βράδυ της Πέμπτης, υπό κατάληψη τελεί το κτίριο της ΓΣΕΕ στην Πατησίων αλλά και πανεπιστημιακά κτίρια όπως: το Πολυτεχνείο, η ΑΣΟΕΕ, το ΤΕΙ Αθήνας, το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, το Παράρτημα στην Πάτρα, η Ιατρική Σχολή στη Λάρισα και το κτίριο διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Επιπλέον υπό κατάληψη βρίσκονται τα δημαρχεία της Αγίας Παρασκευής, του Βύρωνα, του Ηρακλείου Κρήτης, του Ρεθύμνου, της Κομοτηνής και της Μυτιλήνης, καθώς και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στα Χανιά. Τέλος αλληλέγγυοι έχουν καταλάβει και το κινηματοθέατρο «Ολύμπιον» στην πλ. Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Δηλώσεις συμπαράστασης δημοσιοποιούν ενώσεις γιατρών και σωματεία εργαζομένων, μεταξύ αυτών και η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

shares