syriza

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Βέλου-Βόχας με αφορμή τις δηλώσεις του Δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου στην εκπομπή της δημοσιογράφου- εκδότριας Λίλυς Μουζάκη «ΜΑΖΙ» στο Axion tv, σχετικά την επιστολή που έστειλε για τον Στάθη Μπούκουρα.
Η ανακοίνωση:
Παρακολουθήσαμε όλοι τη χθεσινοβραδινή (13/1/2014) παρουσία του δημάρχου Βέλου-Βόχας στην εκπομπή της κ. Μουζάκη «ΜΑΖΙ» στο ΑΧΙΟΝ TV. Είδαμε τον Αννίβα Παπακυριάκο , να προσπαθεί να εξηγήσει τους λόγους που τον έκαναν να ανταποκριθεί στο αίτημα του Στάθη Μπούκουρα και να στείλει την περιβόητη επιστολή.
Η αξιοθρήνητη αμηχανία του κ. δημάρχου φάνηκε καθαρά όταν προσπάθησε να απαντήσει σε 2 ερωτήσεις. Η πρώτη ήταν όταν τον ρώτησε η δημοσιογράφος πως: «Ο Σύριζα αναφέρει πως ,ο Μπούκουρας , αντιμετώπισε με σκαιό τρόπο συμβούλους της αντιπολίτευσης» και ο κ. δήμαρχος απάντησε: «Αν θυμάμαι καλά λογόφερε με έναν σύμβουλο», ενώ στην επιστολή έλεγε πως ήταν ευγενέστατος με όλους και φέρθηκε άψογα στη συνεδρίαση του Δ.Σ.
Στην συνέχεια ρωτήθηκε: «Σε τι σας βοήθησε; » και η απάντηση ήταν: «Εεεε…στο θέμα της ασφάλειας και σε άλλα». Δηλαδή σε τίποτα, ενώ στην επιστολή εκθείαζε τη δημιουργική βοήθεια του Μπούκουρα στα προβλήματα του Δήμου.
Ακούσαμε επίσης φαιδρές εξηγήσεις: Ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας δεν ήξερε τίποτα, δεν έβλεπε τίποτα! Επαναλαμβάνουμε τα λόγια του: «Έγραψα αυτή την επιστολή γιατί δεν μπορούσα να πω ψέματα. Εγώ 3-4 φορές που συναντήθηκα με τον άνθρωπο ήταν ευγενικός και με βοήθησε»! Και παρακάτω: «δεν είχα υπόψη μου γεγονότα σαν αυτά που περιγράφει ο φίλος Βαγγέλης (σ.σ. Ανδριανάκος, ο δήμαρχος της Νεμέας)»! Δηλαδή ο κ. δήμαρχος δεν έτυχε να ακούσει τίποτα για όλα αυτά τα περιστατικά για τα οποία βοά η Ελλάδα μήνες τώρα! Δεν έπεσε στην αντίληψή του το επεισόδιο στο Λουτράκι, δεν άκουσε ποτέ για τις απειλές που δέχτηκαν οι δήμαρχοι Νεμέας και Κορινθίων, δεν ήξερε τίποτα για τα τάγματα που διοικούσε ο Μπούκουρας στα Δερβενάκια και το στρατόπεδο Κορίνθου και άλλα πολλά. Ουδέποτε αντιλήφθηκε τίποτα!
Φαίνεται πώς στον μεγάλο πέτρινο πύργο της χώρας του Πέρα Πέρα δεν κατοικεί η Ωραία Κοιμωμένη αλλά ο Αννίβας Παπακυριάκος! Αποκομμένος απ’ όλα δεν γνωρίζει τι γίνεται γύρω του!
Κρίμα! Κρίμα γιατί ένας νέος άνθρωπος είναι τόσο παλαιοκομματικός. Κρίμα γιατί ένας νέος άνθρωπος μεταχειρίζεται μεθόδους του τύπου «νόμιμο άρα ηθικό»!
Κρίμα γιατί δεν ώθησε ποτέ το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου μας να πάρει απόφαση σ’ αυτή του δήμου Σικυωνίων: ότι τα στελέχη της Χ.Α. είναι ανεπιθύμητα!
Κρίμα γιατί δεν σκέφτηκε ,όπως άλλοι δήμαρχοι, ότι ο Στ. Μπούκουρας είναι μέρος του συστήματος της Χ.Α. και γι’ αυτό δεν θα του έδινε ποτέ τέτοια επιστολή, παρότι ο ίδιος δεν είχε προσωπική εμπλοκή μαζί του!
Για το δήμο μας όμως είναι ευτύχημα που οι μάσκες έπεσαν τόσο νωρίς! Γιατί με την υπογραφή του σ’αυτή την επιστολή ο Αννίβας Παπακυριάκος έβαλε την πολιτική του ταφόπλακα. Γιατί ο λαός, που δεν ανέχεται πλέον να τον εμπαίζουν χυδαία μπροστά στα μάτια του, θα τον τοποθετήσει εκεί που του αξίζει στις εκλογές του Μαΐου: Στο μαύρο χρονοντούλαπο της ιστορίας!
Εναλλακτικά μπορεί να συνεχίσει να ζει στο μεγάλο πέτρινο πύργο της χώρας του Πέρα-Πέρα! Η Ωραία Κοιμωμένη δεν θα τον ενοχλήσει!

shares