syriza

Με έκπληξη διαβάσαμε στην… απολογία του προφυλακισθέντος βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα, την συμπερίληψη επιστολής υποστήριξης του δημάρχου μας Αννίβα Παπακυριάκου. Συγκεκριμένα ο Στ. Μπούκουρας θέλοντας να «χτίσει» ένα προφίλ διαφορετικό από αυτό που του προσάπτουν οι μαρτυρίες συμπεριέλαβε στην απολογία του την κάτωθι επιστολή του δημάρχου Βέλου-Βόχας:

«Ο κ. Μπούκουρας έχει έντονη πολιτική και κοινωνική δράση με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που βασανίζουν την περιφέρεια της Κορινθίας και φυσικά και τον δικό μας δήμο. Στις συναντήσεις που είχαμε ουδέποτε άρθρωσε πολιτικό λόγο περί κατάλυσης του δημοκρατικού πολιτεύματος, είτε περί ναζιστικών αντιλήψεων και ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψη μου, ούτε καταγγέλθηκε ποτέ στο Δήμο περιστατικό ρατσιστικής βίας με δράστη τον κ. Μπούκουρα ή ομάδα ατόμων υπό τις εντολές του. Ουδέποτε δε λάβανε χώρα στο δήμο μας παρελάσεις στρατιωτικού τύπου από μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Μπούκουρας ουδέποτε έδωσε δείγματα παράνομης, προκλητικής ή επιθετικής συμπεριφοράς, αντιθέτως στα δημοτικά συμβούλια που έχει παραστεί ως βουλευτής του Νομού, ήταν πάντα ευγενικός με όλους τους παρευρισκόμενους». Αναρωτιόμαστε ευλόγως σε πόσες ψήφους μεταφράζεται αυτή η υποστήριξη Δήμαρχε;

Αργά ή γρήγορα όπως λέει και ο ελληνικός λαός η αλήθεια θα βγει σαν το λάδι στον αφρό! Δεν διστάσατε να υποστηρίξετε με τα καλύτερα λόγια έναν νεοναζί, που οργάνωνε τάγματα ασφαλείας στο νομό μας, »ξεχνώντας» μάλιστα πώς όταν είχε έρθει στο δημοτικό συμβούλιο είχε διαπληκτιστεί άσχημα με το σύνολο της τότε μειοψηφίας!

Δεν διστάζετε να τον χαρακτηρίσετε ως «ευγενέστατο» λέγοντας ψέμματα, για έναν τραμπούκο που χρησιμοποίησε ξυλοδαρμούς, προπηλακισμούς, υβριστικών επιθέσεων εναντίον δημοκρατικών πολιτών, σε πολλές εκδηλώσεις στο νομό μας.

Έτσι εξηγείται και η απαξία που έδειξε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Βέλου-Βόχας στο ψήφισμα για το θάνατο του Παύλου Φύσσα που έφερε προς ψήφιση ο Σωτήρης Παπαγεωργίου. Έτσι ερμηνεύεται και η καταψήφιση της πρότασης να μην καλέσετε την Χ.Α. στις εκδηλώσεις των εθνικών επετείων.

Εντάξει Δήμαρχε, το αληθινό σας πρόσωπο εμφανίστηκε, και σας ευχαριστούμε πολύ γιατί το κάνατε έγκαιρα, έτσι ώστε οι ψηφοφόροι του δήμου μας να έχουν την ευκαιρία να σας καταλάβουν πριν έρθουν στην κάλπη. Έπεσαν οι μάσκες!

Εμείς θέλουμε να ρωτήσουμε: Το σύνολο της πλειοψηφίας επιδοκιμάζει τέτοιου είδους συμπεριφορές;

1ον.Το σύνολο της μειοψηφίας θα ανεχτεί να συνυπάρχει με τέτοιου είδους αιρετούς;

2ον. ΚΑΛΟΥΜΕ: Τους συμπολίτες μας, ν΄ αποδοκιμάσουν έντονα την στάση του Δημάρχου, που υπονομεύει τηνκοινωνική συνοχή και προσβάλει το περί δικαίου αίσθημα και φρόνημά τους.

Υ.Γ. Κρίμα το μελάνι που χύθηκε Δήμαρχε! Τελικά ο φίλος σας δεν κατάφερε να πείσει τη δικαιοσύνη! Κρίμα που προφυλακίστηκε! Αλήθεια θα πηγαίνετε συντετριμμένοςεπισκεπτήριο στις φυλακές για να συμπαρασταθείτε σε έναν »που αγαπάει την περιοχή καταγωγής του και στάθηκε δίπλα μας από την πρώτη στιγμή»;

shares