banner-cf80ceb1cf81cebfcf85cf83ceafceb1cf83ceb7cf82-ceb1cebaceb1ceb4ceb7cebcceafceb1cf82Η «κοινωνία αξιών» παρουσιάζει το φορέα πολιτικής παιδείας και έρευνας ακαδημία πολιτικής «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» ακριβώς 90 χρόνια μετά την εγκαθίδρυση της 2ης Ελληνικής Δημοκρατίας από τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου, τον «πατέρα της Δημοκρατίας» και μαχητικό πρωτεργάτη του «κοινωνικού κέντρου».

Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 26 Μαρτίου, στις 18:30, στο χώρο του Art Factory – Τεχνοστάσιο, Λαμίας 6 (κάθετος στην Πειραιώς), στον Ταύρο.

Η «ακαδημία πολιτικής» έχει ιδρυθεί και λειτουργεί με όραμα και απώτερο στόχο την αναμόρφωση της ευτελούς σημερινής πολιτικής ζωής και επιπλέον τον επαναπροσδιορισμό όλων των εννοιών-αξιών-αρετών που δίνουν ουσιαστικό νόημα στη δημοκρατία και στο κράτος δικαίου.

Κύριο μέλημα της «κοινωνίας αξιών» αποτελεί η ισχυρή θωράκιση των μελών της, μέσω της διαρκούς επιμόρφωσής τους, με πρότυπο το φωτεινό παράδειγμα του «εντίμως βιούντος», του ειλικρινώς φθεγγομένου» και του «ευθαρσώς βουλευομένου», όπως η ιστορία έχει καταγράψει για το σπουδαίο πολιτικό άνδρα και «πατέρα της Δημοκρατίας» Αλέξανδρο Παπαναστασίου.
Στην παρουσίαση συμμετέχουν οι:

Δημήτρης Μπουραντάς, πρόεδρος της «κοινωνίας αξιών»
Λίλη Γκίκα, υπεύθυνη της «ακαδημίας πολιτικής
Χρήστος Γκορίτσας, μέλος του Δ.Σ. της «ακαδημίας πολιτικής»: «Η πολιτική παρακαταθήκη του Αλέξανδρου Παπαναστασίου αδήριτη ανάγκη για τη σύγχρονη Δημοκρατία»
Χρύσανθος Τάσσης, Δρ.Πολιτικής Επιστήμης, διδάσκων στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης: «Ο ρόλος των κομμάτων σήμερα»
Μάριος Στρόφαλης, ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων: «Αναζητώντας την πολιτική μέσα απ’ τον πολιτισμό»

Τον συντονισμό θα κάνει ο Βασίλης Μπόκος, μέλος του Δ.Σ. της «ακαδημίας πολιτικής».
Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει Διαδραστικό Εργαστήρι Δημοκρατίας με θέμα: «Πώς επιδρούν τα στερεότυπα στην πολιτική; Υπάρχει ορθολογισμός στην πολιτική;».

shares