635375973359233424

 Η 14η Εθελοντική Αιμοδοσία, θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου του 2014, στο Δημαρχείο Κορίνθου, από τις 9.00 π.μ. έως τις 1.00 .μ.μ.
Όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν, καλούνται να γίνουν Εθελοντές αιμοδότες και μέλη της Τράπεζας Αίματος της πόλης μας. Ο εθελοντής εφοδιάζεται με ειδική κάρτα της Τράπεζας Αίματος του Δήμου Κορινθίων όπου, θα τον καλύπτει σε αίμα όποτε το χρειαστεί ο ίδιος και οι πρώτου βαθμού συγγενείς του ενώ παράλληλα με την κάρτα αυτή, θα μπορεί να κάνει δωρεάν ετήσιο αιματολογικό και βιοχημικό έλεγχο (σάκχαρο- ουρία- αιματοκρίτη- χοληστερίνη-τριγλυκερίδια κλπ), στο σταθμό αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου.
Είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι προκειμένου να ενταχθεί ο ενδιαφερόμενος εθελοντής στο Εθνικό Μητρώο Εθελοντών Αιμοδοτών, παρακαλέιται να προσκομίσει την ημέρα της αιμοληψίας το Α.Μ.Κ.Α. ή τον αριθμό της ταυτότητας του
Η Τράπεζα Αίματος του Δήμου έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συνδημοτών μας για την αναγκαιότητα και την διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας, την ουσιαστική και έμπρακτη συμβολή στο σημαντικό αυτό αγώνα ούτως ώστε, να γίνει ο Δήμος αυτάρκης σε αίμα και να εξασφαλίσει φιάλες αίματος για όλους μας, αφού η τράπεζα και τα αποθέματα της ανήκουν σε όλους τους δημότες.
Εθελοντής αιμοδότης, μπορεί να γίνει κάθε συμπολίτης από 18 έως 60 ετών και να δίνει άφοβα αίμα κάθε έξη μήνες προσφέροντας παράλληλα και ένα μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας.

shares