Για την Νεμέα που αγαπά και μάχεται από κάθε θέση που βρίσκεται ο επίτιμος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας Αριστοτέλης Γ. Καλλής, δημιούργησε μια ταινία  μικρού μήκους .

Το πόνημα αφορά μια Νεμέα στολισμένη και εορταστική κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, που φόρεσε τα καλά της και σεργιανάει σε δρόμους ανάμεσα στο χθες και το σήμερα.

Ο ίδιος στο σημείωμα του αναφέρει:

«Όταν σκέφτηκα να φτιάξω αυτήν την ταινία στο μυαλό μου είχα τους συμπατριώτες και φίλους μας του εξωτερικού.. δεν είχα φανταστεί ότι μετά από έναν χρόνο και μετά από όσα ακραία συνέβησαν και συμβαίνουν … συμπατριώτες και φίλοι μας του …εσωτερικού… θα είχαν τις ίδιες δυσκολίες μ εκείνων του εξωτερικού ως προς το να έρθουν στην Νεμέα…

Όπως και να χει λοιπόν, αφιερώνω αυτήν την ταινία σε όλα τα αγαπημένα μας πρόσωπα [εσωτερικού και εξωτερικού] που αν και το θέλουν αδυνατούν λόγω των μέτρων να είναι εδώ.. στην Νεμέα ,κοντά μας… Καλή χρονιά με υγεία χαρά ευτυχία…»

Τέλης Καλλής

Σκηνοθεσία – Σενάριο -Κείμενα – Παρουσίαση: Α.Γ Καλλής

Κάμερα – Οπερατέρ – Διεύθυνση φωτογραφίας: Μάριος Καραναστάσης

Μουσική επιμέλεια: Α.Γ. Καλλής

Ηχοληψία: Μάριος Καραναστάσης

Μοντάζ: Α.Γ. Καλλής – Μάριος Καραναστάσης

Χρησιμοποιήθηκαν δυο φωτογραφικά αρχεία:

  1. Αρχείο Α.Γ Καλλή
  2. Αρχείο Φωτογραφείου Μάριου Καραναστάση

Η ταινία γυρίστηκε σε δυο φάσεις την ίδια μέρα, ανάμεσα στις 12:00’ τα μεσάνυχτα έως στις 4:00’ το πρωί.

Η μουσική που ακούγεται είναι του Μ. Χατζηδάκη «το βαλς των χαμένων ονείρων» και του Μ. Πλεσσα «η βόλτα των ερωτευμένων».

Υ.Γ. Ευχαριστώ τον φωτογράφο δεύτερης γενιάς Μάριο Καραναστάση για την πολύτιμη συμβολή του χωρίς την οποία θα ήταν αδύνατο να γυρίσω την συγκεκριμένη ταινία μικρού μήκους, άλλα και όλες τις άλλες που κατά καιρούς έχω γυρίσει με θέματα που αφορούν την Νεμέα όπως επίσης ευχαριστώ και τους Χρήστο Γαστουνιώτη [ΝΕΤ35] για την τεχνική υποστήριξη σε θέματα προώθησης της εκάστοτε δουλειάς, όπως και την Σοφία Γαστουνιώτη για την γραμματειακή υποστήριξη.